Champions League, Tippetips: Madrid kniper seieren!


Mye har blitt sagt og skrevet om det faktum at Pep Guardiola er ubeseiret som trener på Bernabeu. Det er likevel et faktum at Bayern ikke er i form om dagen, og at Pep kan få problemer med å forsvare den gode statistikken.

Real Madrid ligger kanskje etter i La Liga-sammenheng, men klubben har fokus på å vinne Champions League - noe som kan gjøre at Carlo Ancelotti går fri fra kritikk. Og ikke går til Manchester United. 

Merkelig nok har Ancelotti og Guardiola aldri møtt hverandre i trenersammenheng, og deres første oppgjør ligger i sannhet an til å bli et interessant et.

LAGNYHETER

Real Madrid må klare seg uten Marcelo nok en gang. Det betyr følgelig at Los Blancos kan nyte godt av Fabio Coentraos angrepsevner, mens de samtidig ikke kan dra fordel av Marcelos defensive kvaliteter. 

Mot Arjen Robben kan akkurat dét bli et problem. Heldigvis for Real har Robben ikke vært i slag de seneste ukene, og står kun med én fulltreffer på sine 10 nyligste kamper.

Real Madrid får et løft ved at stjerneduoen Gareth Bale og Cristiano Ronaldo begge er tilbake. Parhestene har slitt med influensa og haseskade (hamstring) henholdsvis. Begge spillerne blir etter alle solemerker å finne i startelleveren, betydningen av kampen tatt i betraktning. Bayerns Philipp Lahm er midlertidig omskolert til høyreback, hvor han også spilte i helgens kamp mot Eintracht Braunschweig, og tyskerne håper således å tøyle Madrids angrepsspillere.

Thiago Alcantara er skadet. Ettersom David Alaba fremdeles ikke er tilbake etter sykdom, faller ansvaret for venstreback-posisjonen på Jerome Boateng. Det betyr følgelig at Javi Martinez kan bli tvunget til å spille midtstopper. Gode nyheter for Real, altså.

FORMUTVIKLING

Bayern har ikke spilt godt de siste ukene. Formen er sånn sett langt unna hva den var da de spaserte seg inn til Bundesliga-tittelen. Etter at de bokførte et nytt seriemesterskap forrige måned, har tyskerne faktisk ikke vunnet mer enn tre av sine syv nyligste kamper.

Guardiolas mannskap var tilbake på vinnersporet i forrige seriekamp, da de slo Eintracht Braunschweig 2-0. Seieren kom etter klubbens første to strake tap på over to år. Tapet mot Augsburg og 0-3 nederlaget mot Borussia Dortmund kom på hver side av 3-1 seieren over Manchester United i Champions League. Det skal legges til at Bayern heller ikke var overbevisende i den kampen heller. Det er mye som tyder på at Bavaria-klubben har funnet frem solhatt og fluktstol allerede.

Real Madrid har en aldri så liten formsvikt på Westfalenstadion for to uker siden, da de nesten rotet bort en 3-0 ledelse fra første oppgjør mot Dortmund (0-2). Ancelotti vil ønske å skrive akkurat den oppvisningen på kontoen for manglende erfaring, og satser på å fortsette stimen de er inne i nå. Los Blancos kan skilte med fem seiere på de seks seneste, hvor de fleste har vært med Ronaldo i godytten. 

BESTE SPILL

Ronaldo som første målscorer - 4.60

Real Madrid vinner - 2.45

RESULTATTIPS

Real Madrid 2-1 Bayern München 9.50