Champions League, tippetips: Galatasaray vs FC København


Galatasaray 1.38, Uavgjort 4.80, FC København 8.50 (Avspark onsdag 20:45)

Dette blir et oppgjør mellom to klubber som er i ferd med å finne formen denne sesongen, når danske mesterne reiser til Istanbul for Gruppe B-møtet med storklubben Galatasaray.

Det er likeledes en kamp mellom to lag som kniver side-om-side i bunnen av gruppa. På tabelltopp finner vi suverene Real Madrid, som har gitt Galatasaray og FCK juling med 6-1 og 4-0 henholdsvis. 

Galatasaray vant fjorårets serie på overlegent vis, men har slitt etter sommerferien. I skrivende stund befinner de regjerende mesterne seg nede på en skuffende 11.plass, med hele 10 poeng over til serieleder - og forrige sesongs sølvvinner - Fenerbahce.

Ståle Solbakkens FCK har i likhet med vertene trøblet kraftig i det hjemlige seriespillet. Men, på samme måte som Galatasaray har skjerpet seg, går Løvene inn i onsdagens oppgjør med 3-0 over AaB friskt i minne. Hvittrøyene har til alt overmål ikke tapt mer enn én av sine ni seneste seriekamper.

Galatasarays nye trener, Roberto Mancini, diskuterer med stjernen Didier Drogba i 2-2-kampen mot Juventus i Torino.
 

I årets Champions League har FCK fremdeles til gode å bokføre sin første seier. Åpningskampen endte 1-1 mot Juventus, mens den påfølgende kampen mot Real Madrid ga 0-4 i hatten. Hjemmelaget venter også på sin første gevinst, selv om de riktignok gjorde sine saker godt med 2-2 i Torino mot Juventus. 

En eventuell vinner av onsdagens kamp vil gå forbi Juventus i Gruppe B. Italienerne møter nemlig Real i den spanske hovedstaden. Betydningen av dagens oppgjør kan således ikke undervurderes. Som om det ikke var nok; utfallet vil trolig avgjøre hvem som får tredjeplassen, og følgelig går videre til utslagsrundene i Europa League. 

FCKs antatte startellever:

 

Wiland
Jacobsen (anf.), Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson
Gislason, Delaney, Claudemir, Braaten
Jørgensen
Santin 


Galatasarays ledelse valgte å bytte ut treneren etter den elendige serieinnledningen. Inn dørene har Roberto Mancini kommet. Tyrkerne har kun vunnet én av sine seneste åtte kamper, serie - og Champions League inkludert. Nevnte seier kom sist helg da Wesley Sneijder med to scoringer sikret 2-1 hjemme mot Karabukspor. 

Med profiler som Sneijder, Drogba, Yilmaz og Melo har Galatasaray naturligvis kvaliteter til å gjøre livet surt for gjestene fra København. Det skal legges til at tyrkerne ikke har holdt buret rent i noen av sine seks siste kamper, slik at FCK trolig vil få sine muligheter. 

Det er avgjørende at rutinerte krefter som Wiland, Melberg, Jacobsen og eventuelt Santin og Braaten holder hodet kaldt på en verdensberømt vrien arena. Får FCK først panikk kan det imidlertid gå fryktelig galt. 

Det tror vi ikke skjer, og vårt tips er 2-1 (8.50) eller 3-1 (12.50) i tyrkisk favør. At begge lagene scorer gir 1.80 i odds. 

Beste Spill:

Sats på at Galatasaray vinner til 1.38 i odds
Sats på over 2.5 mål til 1.57 i odds
Sats på at begge lagene scorer til 1.80 i odds