Champions League, tippetips: FC København smake spanskrøret i Madrid!


Real Madrid 1.07, Uavgjort 14.00, FC København 28.00 (Avspark onsdag 20:45)

Både Real Madrid og FC København går inn i onsdagens Champions League-oppgjør med derby-nederlag i bagasjen. Fortsett fra at begge lagene også til daglig spiller i hvitt, slutter likhetene her. Los Blancos seiler naturlig nok opp som gigafavoritter (hvis man kan skrive slikt) i møte med Løvene fra København. 

Mens hjemmelaget overraskende nok tapte 0-1 mot "Lillebror" Atletico på Bernabeu lørdag, hadde FCK tidligere på dagen fått smekk av erkerivalen Brøndby. Ståle Solbakkens menn rakk å havne bakpå med 0-3, før man rakk å avverge katastrofe og fullstendig ydmykelse med to reduseringer. 

Tapet mot Atletico var Real Madrids første denne sesongen, hvor klubben etter syv serierunder allerede er fem poeng bak Barcelona og nevnte Atletico. 

Nederlaget i Brøndby var FCKs fjerde denne sesongen, og klubben befinner seg sensasjonelt nok under streken 10 kamper inn i sesongen. I forkant av kampen mot Brøndby var klubben vel og merke ubeseiret etter Ståle Solbakkens retur. 

FCK maktet utrolig nok 1-1 i første kamp av CL-gruppespillet mot Juventus, hvilket gjør at københavnerne fremdeles kan smykke seg med tittelen "ubeseiret" på eget gress i verdens gjeveste klubbturnering. Real Madrid gjorde på sin side kål på Galatasaray med sifrene 6-1 i Istanbul, og FCK frykter med rette at de kan ha et lignende scenario i vente i den spanske hovedstaden. 

FC Københavns antatte startopstilling:

Wiland

Jacobsen - Sigurdsson - Mellberg - Bengtsson

Bolaños - Delaney - Claudemir - Braaten

Jørgensen

Adi

Walisiske Gareth Bale er en av Real-spillerne man normalt skal vokte seg vel mot...
 

FCK går utpå den legendariske Bernabeu som rundens største outsider med 28.00 i odds for seier. Og det vil da vitterlig være hodeløst å be folk satse på at københavnerne tar en "OB" og vinner kampen. Som enkelte kanskje erindrer, vant Odense 2-0 i Madrid i den daværende UEFA Cupen tilbake i 1994. En gjentagelse av dét resultatet betaler 180.00 ganger innsatsen...

Dersom FCK skal komme unna med livet i behold, fordrer det at Johan Wiland står nok en praktkamp, som svensken gjorde mot Juventus. Ellers er det helt avgjørende at københavnerne står imot stormløpet som vil komme innledningsvis.

Mot Juventus kunne vi se at FCK-spillerne, ettersom førsteomgangen skred frem uten baklengs, fikk stadig større selvtillit. På Bernabeu vil gjestene bli stresset av Ronaldo & Co, og dersom panikken først setter inn, det dette bli riktig så stygt. 

Poenget mot Juventus kan vise seg viktig i kampen om tredjeplassen - som i sin tur gir kvalifisering til Europa League-spill på nyåret. Galatasaray befinner seg i en krise - som kan sammenlignes med danskenes - og har kun vunnet én av sine fem nyligste kamper. Onsdag ligger begge klubbene an til tap; i Torino og Madrid henholdsvis. 

Vi mener en Real-seier ligger i kortene, med minimum to måls margin. Det er imidlertid vanskelig å tippe nøyaktig hvor komfortabel seieren vil bli. I stedet satser vi på at Real vinner begge omgangene til 1.58 i odds. 

Beste Spill:

Sats på at Real Madrid vinner begge omgangene til 1.58 i odds