Champions League, tippetips: Dinamo Tblisi vs EB/Streymur


Dinamo Tbilisi 1.10, uavgjort 7.50, EB/Streymur 18.00

Vi beveger oss til den georgiske hovedstaden – Tblisi – hvor vi finner et annet lag med en fortryllende fotballhistorie. Dinamo var blant de fremste lagene i sovjettiden, og vant sågar Cupvinner-cupen i 1981 mot øst-tyske Carl Zeiss Jena med sifrene 2-1. For de som har litt ekstra tid i disse sommerferie-tider, kan samfulle 90 minutter nytes her:

For to år siden ble klubben kjøpt av forretningsmannen Roman Pipia, som straks igangsatte et voldsomt moderniseringsarbeid. Treningsanlegg, stadion og et flunkende nytt fotballakademi er fasiten hittil. Da Dinamo vant seriegullet i 2013-sesongen var det fem sesonger siden fansen på Dinamo Arena sist kunne feire et seriemesterskap. Hovedstadsklubben kan uansett ikke sies å ha levd i skyggenes dal etter løsrivelsen fra Sovjetunionen. Hele 14 seriemesterskap har havnet i lommene på Dinamo siden 1990.

Den spanske angriperen Xisco var i høyeste grad en medvirkende faktor til suksessen i fjorårssesongen. Den forhenværende Valencia -, Betis-, og Levante-spilleren noterte seg for hele 24 scoringer, mens statistikken viser totalt 39 fulltreffere i løpet av 58 seriekamper. Slett ikke verst for den 32 år gamle kantspilleren.

Vi har allerede rukket å stifte bekjentskap med våre færøyske venner i EB/Streymur. De spilte 2-2 mot Andorra-klubben FC Lusitanos, før de gjorde av med gjestene 5-1 på Við Margáir for en uke siden. Levi Hanssen tegnet seg for to scoringer i sistnevnte oppgjør, mens han også sørget for utligningsmålet i Andorra.

Vi skal selvsagt ikke skru forventningene til gjestene i været, men 1.10 for seier til hjemmelaget får ikke spillhjertene våre til å banke raskere. Uavgjort betaler 7.50 ganger innsatsen, og EB har tross alt en målfarlig herremann med nummer 7 på ryggen – Levi Hanssen.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 7.50 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.38 i odds

Bilde: Unibets egen journalist og globetrotter Emil Birkeland Klintorp