Champions League, tippetips: Celtic vs Elfsborg


Celtic 1.50, uavgjort 3.80, Elfsborg 6.75

Elfsborg går inn i torsdagens møte med smått imponerende 11-1 over Daugava friskt i minnet. Spørsmålet er bare om Borås-klubben kan gjøre hva Helsingborg ikke maktet i fjorårssesongen - nemlig å slå de skotske gigantene. 

Det har i sannhet vært mye oppmerksomhet rundt Elfsborgs Champions League-deltagelse. 7-1 seieren over allerede nevnte Daugava etterforskes for kampfiksing, mens de siste dagene har handlet om hvorvidt Mohammed Bangura blir å se i aksjon for Eleganterna. Og hva vil i så fall dét innebære? 

Mange er bange for at han ikke skal yte sitt beste - ettersom han tross alt er Celtic-spiller. Som profesjonell fotballspiller bør det derimot ikke være et problem. Champions League burde ha større betydning for Bangura enn spill i Allsvenskan. Det har snarere handlet om press fra Celtic om at Elfsborg ikke benytter spilleren. Akkurat som i andre idretter burde dette ikke være et diskusjonstema. Selv om han strengt tatt er Celtics eiendom. Det er nå oppe og avgjort - Bangura spiller, til tross for at Neil Lennon tidligere har uttalt at det ikke er så smart. Lennon har senere moderert seg, og sagt at det er opp til Elfsborg og Bangura selv. 

24-åringens deltagelse er enormt viktig for Elfsborg, ettersom han har en egen evne til å heve seg i de store oppgjørene - som vi også ble vitne til i andreomgangen mot Daugava. Forutsetningene er som følger: Vinneren av Celtic vs Elfsborg tar seg til play-off, men videre utsikter til gruppespill i Champions League. 

Elfsborg vant altså hele 11-1 sammenlagt mot den latviske klubben, men skottene er naturlig nok av ganske annet kaliber. Helsingborg tapte 0-4 over to kamper, og selv Barcelona måtte se seg slått 1-2. En hard nøtt for svenskene dette.

For Elfsborgs del er det viktig å holde tett bakover, og helst knipe et bortemål. Gjestene er knallsterke på eget gress, og et bra utgangspunkt før returoppgjøret er viktig. 

Celtic har solgt midtbanespilleren Victor Wanyama til Southampton, mens målgarantisten Gary Hooper har meldt overgang til Norwich. Begge var sentrale i Celtics Champions League-eventyr i fjor. Spilleravganger til tross; klubben har fremdeles kvalitetsspillere i Georgios Samaras, Fraser Forster, James Forrest og den svenske landslagsspiller Mikael Lustig. At Elfsborgs kanskje beste spiller, Mohammed Bangura, ikke er i nærheten av en plass i Celtic-elleveren burde også si sitt. 

Hjemmelaget kan i tillegg skilte med erfaring fra denne turneringen, selv om de har mistet to nøkkelspillere. Elfsborg kan på sin side stø seg på Anders Svensson, Ishizaki og Hult. Ja, for ikke å glemme Bangura, da. Det er imidlertid usikkert hvorvidt Rohdén spiller, etter som han sliter med en skade. 

Det som taler til fordel for Elfsborg, er at de er midt inne i sesongen, mens Celtic fremdeles pusler med sesongoppkjøringen. Selv om Celtic stort sett har tapt i sommerens vennskapskamper, har de vunnet i Champions League-kvaliken. Alle burde også være på det rene med at sesongoppgjøren sjelden gir et godt bilde av hvordan tellende kamper vil forløpe. Å spille foran 40.000 elleville skotske supportere kan få noen og enhver til å skjelve i knærne. I tillegg har Celtic bevist at de i likhet med Elfsborg er et sterkt hjemmelag. 

Beste Spill:

Sats på Celtic til 1.50 i odds

Sats på 1/1 i markedet for Pause/Slutt til 2.25 i odds