Champions League, Tippetips: Bayern får lett spill på Old Trafford!


Innimellom snubler man over kamper som er like opplagte som dette - det er bare at det vanligvis ikke er i kvartfinalene av Champions League. 

Til tross for løftet som seieren over Aston Villa ga i helgen - og selv om moralen har trengt elektrosjokk-behandling mer enn ved én anledning denne sesongen - og David Moyes' beundringsverdige rake rygg, da flyet med det berømmelige banneret fløy over Old Trafford; Manchester United har ikke en snøballs sjanse i helvete her.

Etter at Jose Mourinho hadde litt i overkant mye respekt for United og Moyes i lagenes seriemøte den andre uka av sesongen - og som portugiseren kan komme til å angre på de to forspilte poengene i den kampen - er 1-0 seieren over Arsenal tilbake i november den eneste gangen et imponerende, velorganisert lag ikke har kommet fra Old Trafford med poeng i årets Premier League. Så hva akter de regjerende Champions League-mesterne å gjøre, mon tro?

Denne kvartfinale-trekningen var vanskelig å svelge for Moyes - som garantert var lysten på en problemfri avslutning på en trøblete første sesong som United-trener. Hvorpå han ville hatt mulighet til å reparere, gjenreise og håpe folk kunne glemme den foregående sesongen.

Han vil gå inn i denne kampen med de beste intensjoner, og på samme tid krysse fingrene for at United kan overraske (engelske underdogs har gjort det til en vane å gjøre nettopp det i Champions League-sammenheng). Men, i sitt stille sinn må selv Moyes vite at laget hans slett ikke er gode nok til å kunne utfordre Pep Guardiolas mannskap. Tatt i betraktning Moyes' egne begrensninger, og at to av hans stødigste menn - Robin van Persie og Patrice Evra - ikke blir å se i aksjon, går han billedlig sett inn i en sverdkamp med en teskje.

Guardiola, derimot, går inn i oppgjøret med selvtilliten til en mann som har vært vitne at Bayern har vunnet sine 16 seneste bortekamper - samtlige turneringer sammenlagt. Spanjolene står til alt overmål ubeseiret på sine 23 seneste på fremmed gress.

De var ikke uten problemer i seieren mot Arsenal i forrige runde, men de hadde en ro og dødelige avslutteregenskaper som truer med å gjøre av med United her. Iløpet av den siste måneden har både Liverpool og Manchester City gitt Guardiola oppskriften på hvordan han bør angripe denne kampen. Og det er lite trolig at han har latt det gå seg hus forbi.

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Javi Martinez, David Alaba, Arjen Robben, Thomes Müller og Mario Mandzukic utgjorde en nokså imponerende innbytterbenk da "resevene" var i aksjon mot Hoffenheim i helgen. Selv om Guardiola må klare seg uten skadede Thiago Alcantara, kan han dytte innpå Xherdan Shaqiri som erstatter. Vi har ennå ikke nevnt navn som Franck Ribery, Mario Götze og Bastian Schweinsteiger.

Slike første oppgjør kan ofte gjøre ens skråsikre tips til skamme, men det er ingenting som tyder på at ikke Bayern -1 er en banker til 2.06.

At gjestene vinner uten å slippe inn baklengs er også verdt å vurdere til 2.50 i odds. De som er litt modigere kan i tillegg kikke nærmere på muligheten for at Bayern vinner begge omgangene til 3.45 i odds

Målscorere

Han blir ofte oversett, og vil bli erstattet av Robert Lewandowski neste sesongen. Men, for øyeblikket er Mandzukic spydspissen i dette Bayern-laget.

Kroaten er et godt spillobjekt med tanke på førstemålscorer til 4.70 i odds, mens hans er priset til 2.10 for scoring iløpet av kampen. Med alle spillerne som Guardiola har til rådighet vil det lønne seg å sjekke startoppstillingene før kampen. Men, dersom Shaqiri starter kampen, er han godt priset som målscorer til 3.25 i odds. Det samme kan sies om straffeeksekutør Alaba til 3.80.

Uniteds fremste håp med tanke på scoringer er nok en gang Wayne Rooney. Angriperen er tilgjengelig til 15.00 i odds på å gjøre som i helgen - nemlig å score med pannebrasken. 

Beste Spill:

Bayern (-1) – 2.06

Bayern vinner begge omgangene – 3.45