Champions League-finalen, Tippetips: Tegn i tiden


Scoringer - men ikke målbonanza...

Vi har en tendens til å anta at cupfinaler gjerne preges av at mye står på spill for begge lag. Når vi snakker om Champions Leauge-finalen - den største av dem alle - er jo selvsagt presset ytterligere forsterket. 


Fire av dem fem seneste Champions League-finalene har endt med Under 2.5 scoringer, noe som bekrefter forannevnte påstand. Dersom vi utvider tallgrunnlaget, endres bildet. 


De siste 20 Champions League-finalene har totalt inneholdt 51 scoringer, noe som gir et gjennomsnitt på 2.55 mål pr kamp. Det forteller oss således at oddsen på Under - og Over 2.5 scoringer burde være noen lunde lik. Slik er det derimot ikke. 


Med en odds på 1.72, er det ikke noe poeng i å satse på Over 2.5 scoringer - basert på de foregående kampene. Vi bør i stedet satse på et jevnspilt oppgjør, med Under 2.5 scoringer til 2.05 i odds. 


Kommer ekstraomganger, kommer straffesparkkonkurranse...


Bare ved én anledning siden 1970, da Ove Kindvall sørget for Europacup-tittelen for Feyenoord, har en Champions League/Europacup-finale blitt avgjort i ekstraomgangene. 


Ronald Koemans vinnermål mot Sampdoria i 1992, er den eneste gangen vi har blitt vitne til en scoring i ekstraomgangene i løpet av de siste 40 år.


Chelsea vs Bayern München (2012), Manchester United vs Chelsea (2008), Liverpool vs Milan (2005), Milan vs Juventus (2003) og Bayern München vs Valencia (2001) stod alle uavgjort etter 90 minutter. Ikke i noen av dem ble det scoret i ekstraomgangene, må vite. 


Dersom du tror at kampen står uavgjort etter 90 minutter skal du gjøre følgende: Heller enn å satse på uavgjort til 3.75 i odds, er det verdt å satse på at kampen blir avgjort på straffespark til 7.50 i odds. 

Neste målet vinner...


I 16 av de seneste 20 Champions League-finalene, har laget som scoret kampens siste mål gått hen og blitt europeiske mestere. Èn av de nevnte 20 kampene endte 0-0, slik at det korrekte tallet slik sett er 16 av 19. Enkelt sagt; I 84,2% av oppgjørene har vinneren scoret kampens siste mål. 


Snarere enn å se oss blinde på Champions League-vinneren, kan vi kanskje tjene noen slanter i markedet for hvilket lag som scorer sist. Bayern er priset til 1.50 i odds, mens Dortmund betaler 2.50 ganger pengene. Dersom kampen tar seg til ekstraomganger eller straffespark, vet vi at vi skal satse på at laget som scoret det siste målet i løpet av ordinær spilletid løfter troféet. 


Tidligere innbyrdes oppgjør peker mot outsideren...


Dortmund er det eneste tyske laget som ikke har tapt mot Bayern München i Bundesliga-sammenheng denne sesongen. Dortmund kan faktisk skilte med 4-2-0 på de seks seneste mot de nybakte seriemesterne. Jurgen Klopps menn tapte mot gullvinnerne i så vel den tyske cupen og Super Cupen, hvorav begge oppgjørene fant sted på Allianz Arena inneværende sesong. Klopp & Co vant imidlertid den siste kampen på nøytral grunn - fjorårets cupfinale. 


Dortmund er tilgjengelig til 4.80 for seier, og 3.45 i odds markedet for Draw No Bet. Oddsen på at Westfalenstadion-klubben henter hjem troféet er 3.05.