Champions League-finalen, tippetips: Kan Dortmund overraske mot Bayern?


Bayern Münchens 3-1 seier over Arsenal i februar, fikk undertegnede umiddelbart til å utrope tyskerne som vinnere av årets Champions League.


Med et Barcelona (og Lionel Messi) i godt driv på samme tidspunkt, var uttalelsene mine i beste fall modige. Jeg var likevel så overbevist av spillet som Jupp Heynckes menn leverte, at jeg - i nesegrus beundring - ikke var i tvil om at de var bedre enn katalanerne. 


En gudebeådet blanding av energi, lagarbeid, grundighet, talent og gjennomført kvalitet - jeg var hellig overbevist om at Heynckes nær perfekte komposisjon ville vinne mot Barcelona i semifinalene. Ikke med syv, må vite. 


Dante gjør en formidabel jobb i hjertet av forsvarsfireren, mens to av verdens beste backer - Philip Lahm og David Alaba regjerer på flankene. Midtbaneduoen bestående av Bastian Schweinsteiger og Javi Martinez har "alt". Tospannet i skjønn forening med Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben, Toni Kroos, Mario Mandzukic og Mario Gomez kan skremme vannet av noen og enhver. Du skjønner sikkert tegningen; Jeg er en stor tilhenger. 


Likevel; nå som Bayern Münchens eksamen nærmer seg - hvor Champions League-skjebnen skal avgjøres på Wembley - trekkes jeg som møll mot lys i retning Borussia Dortmund. Utelukkende fordi jeg har sans for innstillingen deres i forkant av lørdagens oppgjør. 


I Heynches siste kamp som trener for klubben, er presset på både ham og spillerne mildt sagt skyhøyt. Laget formelig lekte seg til Bundesliga-tittelen, og hadde 25 poeng - jepp, 25 poeng - ned til andreplassen. De vant 29 av 34 kamper, hvorav kun ett eneste tap var fasiten. Hva med målforskjellen? Jo, absurd sterke +80. Tanken på å tape mot deres nærmeste (i løsest mulig forstand) hjemlige utfordrere, Dortmund, er ikke til å utstå. 


Legg også til muligheten for å tape sin tredje Champions League-finale i løpet av de fire seneste sesongene, og vi snakker stress. En slik potensiell fiasko vil, jeg bare antar, gi flere søvnløse netter på spillerhotellet. 


Så har vi Dortmund, da. Lagets egen selvtillit fikk en knekk med måten de tapte seriemesterskapet på, provosert over at Bavaria-klubben annonserte kjøpet av Mario Goetze samme dag som semifinalen mot Real Madrid og forarget over den tøylesløse jakten på Lewandowski. Die Schwarzgelben forakter lørdagens motstander. Kan du forestille deg hvor gjerne de vil ønske å sette dem i forlegenhet? 


Bayern kan meget vel føle de har et overtak som ferske seriemestere, men Dortmund sliter i det minste ikke med vekten av forventningspresset som motstanderen må slite med. I stedet kan de bruke all opparbeidet sinne til å serve den søte hevn. 


På banen er de ikke fullt så godt forspent som den firedobbelte Europacup-vinneren Bayern. Keeper Roman Weidenfeller er ikke av internasjonalt format og samarbeidet mellom Mats Hummels og Neven Subotic er tidvis dårlig. På midtbanen er Sven Bender et habilt valg, men slett ikke god nok til å sette sitt preg på en kamp som denne. Klubben må til alt overmål klare seg uten skadede Goetze i angrep.


Dortmund har likevel den mest potente angrepsrekka. Robert Lewandowski er selve inkarnasjonen av en klassespill. Dersom han får en halvsjanse, så kommer han til å score. Sammenlignet med Bayerns Mandzukic, er han langt farligere foran motstanderens mål. 


Goetzes fravær vil gjøre Dortmund desto mer avhengig av Marco Reus' driblerier, fart og spilleglede. I motsetning til hans "låste" posisjon på venstrekanten, kan han nå bli å finne overalt hvor han finner rom på Wembley-matta. Det betyr at Martinez er nødt til å ha øyne i nakken. Midtbanegeneralen Ilkay Gundogan har kapasitet til å holde den mindre mobile Bastian Schweinsteiger i sjakk på midten. 


På papiret er ikke Jurgen Klopps mannskap like godt som Bayern München. De har imidlertid gode nok spillere til å detonere en aldri så liten bombe. 


Med mindre press, ungdommelig sult og iver, og lysten til å sette erkerivalen på plass, kan jeg forestille meg at vi får se en overraskelse lørdag. 


La oss heller ikke glemme at Bayern München historisk sett har gjort det til en vane å gjøre seg bort i slike kamper. Det spiller ingen rolle hvor briljant du er. Dersom du tror dette blir en lett kamp - ja, da er du i trøbbel. 


De er slett ikke Europas beste lag. Men, i denne kampen tror jeg Borussia Dortmund kan vinne Champions League. Jeg setter pengene mine på en sjokkerende 2-1 seier til 16.00 i odds