Champions League-finalen: Bayern v Dortmund - 10 ting du bør vite!


10. Bayern München spiller sin tredje Champions League-finale i løpet av fire år lørdag. De har tapt sine to foregående, men er priset til 1.38 i odds på å hente troféet hjem til Bavaria. 

9. Borussia Dortmund vant sin eneste Champions League-finale i 1997 med 3-1 over Juventus (se under). Jürgen Klopps mannskap er tilgjengelig til 3.20 i odds på seier

8. Disse lagene har møtt hverandre fire ganger allerede denne sesongen. Bayern München har vunnet to ganger, mens de to øvrige har endt 1-1. En reprise av sistnevnte resultat betaler 7.75 ganger innsatsen

7. Lagene spilte 1-1 i Bundesligaen for tre uker siden. Mario Gomez tegnet seg for sitt 13. mål for sesongen, da han utlignet for seriemesterne. Den tyske landslagsspilleren er priset til 4.50 på å score kampens første mål lørdag. 

6. Disse lagene har sammenlagt levert 54 scoringer i årets Champions League. Oddsen på over 3.5 scoringer er 2.85

5. Dortmund-angriper Robert Lewandowski har 10 mål på samvittigheten i Europacup-sammenheng inneværende sesong. Like fullt; spissen har imidlertid bare scoret én gang i løpet av dem opptredener siden målorgien mot Real Madrid. At polakken scorer minst to mål er priset til 13.00 i odds.

4. Thomas Müller kan på sin side skilte med åtte nettkjenninger, og scoret faktisk i fjorårets finale mot Chelsea. Midtbanespilleren har i tillegg to målgivende i årets turnering. Scoring for 23-åringen er tilgjengelig til 2.70.

3. Dortmunds Marcel Schmelzer har tilbakelagt 134.334 meter i årets Champions League. Det er lengre enn noen annen spiller, og han har spilt samfulle 1080 minutter fordelt på 12 kamper. Venstrebacken er tilgjengelig til 3.20 på å pådra seg et kort på Wembley. 

2. Bayerns Javi Martinez har gjort seg skyldig i flere forseelser enn noen andre i Champions League (24), i løpet av 831 spilleminutter. Det betyr at forsvareren er i fokus av feil årsak hvert 34 minutt. Martinez er tilgjengelig til 20.00 i odds på å få rødt kort. 

1. Dette er fjerde gang to lag fra samme land møtes i en Champions League-finale. Kampen har gått til ekstraomganger ved de to siste anledningene. Lørdagens oppgjør betaler 7.50 i odds på å ende med straffesparkkonkurranse