Champions League: 10 grunner til hvorfor Arsenal fremdeles har muligheter til avansement!


Med 1-3 fra første kamp på The Emirates, er Arsenal allerede avskrevet av mange. Men, underligere ting har skjedd enn at Arsenal vinner med tre mål i Monaco, ikke sant? Her er 10 grunner til at London-klubben fremdeles har muligheter til avansement: 

1. Arsenal er i form! 

FBL-ENG-PR-ARSENAL-WEST HAM : News Photo

Etter den miserable forestillingen i Nord-London har the Gunners vunnet alle sine fire kamper - mot Everton, QPR, Manchester United og West Ham henholdsvis. Det betyr at Wenger & Co har tatt seg videre i FA Cupen, og samtidig konsolidert en plass blant de fire beste i Premier League. 

2. Arsenals borteform er upåklagelig! 

FBL-ENG-PR-MAN CITY-ARSENAL : News Photo

The Gunners har vunnet seks av sine åtte seneste bortekamper - inkludert kampene på Etihad og Old Trafford. Slapp av; Arsenal har kontroll!  

3. 

Så... det å ligge under 1-3 fra første kamp er egentlig ikke så ille. 

4. Arsene Wenger vil ikke tolerere tap! 

Mot Monaco? En klubb har var trener for tidligere? Det vil være en spektakulær fiasko - selv etter Arsenals målestokk. Og kun tanken på det er nødt til å inspirere laget til å seier her. Eller hva? 

5.

Og dersom vi kan omtale Arsenals prestasjoner i det første oppgjøret som "en frossen hummer"... 

6. Olivier Giroud kan ikke spille like elendig nok en gang! 

Arsenal v AS Monaco FC - UEFA Champions League Round of 16 : News Photo

Franskmannen har hatt en god sesong, men han valgte den verst mulige kvelden å ha en dårlig dag på jobben. Han brant den ene åpenbare målsjansen etter den andre mot Monaco, uten at det har ødelagt spissens selvtillit i nevneverdig grad. Han har scoret i hver av de tre etterfølgende Premier League-kampene - inkludert en skikkelig suser mot West Ham lørdag. 

7. Den selvskrevne referansen til "Miraklet i Istanbul"...

UEFA Champions League Final - AC Milan v Liverpool : News Photo

Engelske lag i europacupen, osv osv. Kanskje Arsene skulle signert Djimi Traore? 

8. Monaco kan undervurdere Arsenal! 

Med 3-1 ledelse og en fantastisk, defensiv statistikk vil Monaco uten vil føle seg trygge i forkant av oppgjøret på Stade Louis II. Dersom de legger seg bakpå, kan de få problemer. Og bare tenk hvis gjestene tar ledelsen... 

9. Per Mertesacker har spilt som en fotballspiller siden tapet i London! 

FBL-EUR-C1-ARSENAL-PRESSER : News Photo

Han var forferdelig mot Monaco hjemme på the Emirates, og ble følgelig satt ut av laget til fordel for Gabriel Paulista. Den høyreiste tyskeren har respondert med tre brukbare forestillinger mot QPR, Manchester United og West Ham. Og dét er nok til å få smilet tilbake. 

10.

 

Men, det gjelder ikke for Mesut Özil. Helt sant!