Champions League: De 10 beste scoringene!


Vi i Unibet har allerede begynt å glede oss til den rene Madrid-finalen i Champions League, 24. mai. For å komme i den rette stemningen har vi sett på de 10 beste finale-målene gjennom historien.

Er du enig i vår topp 10? 

10. Steven Gerrard, Liverpool vs AC Milan 2005

Scoringen som gjorde Liverpools comeback mulig.

Reds-kaptein Gerrard strakk alle nakkemusklene da han satte pannebrasken til John Arne Riises innlegg. Ballen gikk som vi alle vet inn i nettet bak AC Milan-målvakten Dida i Istanbul, 2005. Vi som fulgte kampen direkte, trodde ikke reduseringen ville være annet enn et trøstemål. Seks minutter senere hadde imidlertid Merseyside-klubben bragt balanse i regnskapet, og på vei mot seier. 

 

9. Carlos Alberto, Porto vs Monaco 2004

Begge finalistene i Gelsenkirchen tilbake i 2004 var som overraskelser å regne. Det var uansett Carlos Alberto som sikret at Jose Mourinhos Porto festet grepet om oppgjøret mot Monaco. 

Skuddet var startskuddet på en kamp som endte med 3-0 til portugiserne - og Mourinhos reise til stjernehimmelen.

 

8. Lionel Messi, Barcelona vs Manchester United 2011

Barcelona dominerte fullstendig mot Manchester United på Wembley i 2011. Resultatet 3-1 ga et ufortjent fordelaktig bilde av Uniteds prestasjoner i den kampen. 

På stillingen 1-1 ga Lionel Messi katalanerne ledelsen ni minutter ut i andreomgangen. Rødtrøyene evnet aldri å komme tilbake i kampen - uansett hvor hardt de forsøkte.

 

7. Steve McManaman, Real Madrid vs Valencia 2000

I sin første sesong i Real Madrid - etter Bosman-overgangen fra Liverpool - strålte Steve McManaman i Champions League-finalen mot Valencia i Paris. Engelskmannen ble kåret til kampens beste, og fant samtidig veien til nettmaskene på denne måten.

Midtbanespilleren evnet å kontrollere volley-skuddet, og fant hjørnet i 3-0 seieren.

 

6. Diego Milito, Inter Milan vs Bayern München 2010

Seks år etter at han vant med Porto, tok Mourinho et nytt Champions League-trofé som Inter Milan-trener med 2-0 over Bayern München på Bernabeu. 2xmålscorer var Diego Milito. 

I forbindelse med den andre scoringen, behandlet argentineren Samuel Eto'o pasning helt perfekt, gjorde av med Daniel van Buyten og avsluttet kaldt. Klasse!

 

5. David Villa, Barcelona vs Manchester United 2011

Etter Messis tidlige scoring, var Sir Alex Fergusons mannskap i ferd med å bukke under for Barca-presset. 

David Villa satte endelig punktum for Premier League-klubbens ferd i 2011-utgaven av Champions League med denne vakre scoringen fra hjørnet av sekstenmeteren - en sjanse som selvsagt var signert Messi selv.

 

4. Hernan Crespo, AC Milan vs Liverpool 2005

AC Milan var fullstendig overlegne mot Liverpool i førsteomgangen i Istanbul tilbake i 2005, og Serie A-klubben virket utsoppelige der de stormet inn til 3-0 ledelse kort tid før hvilen.

Briljant spill signert Kaka - hvor han tok seg forbi Steven Gerrard - og deretter sendte ballen igjennom til Hernan Crespo - hvis spiller avsluttet på iskaldt vis med utsiden av høyrefoten. 

Og Liverpool var uten muligheter til å slå tilbake. Eller?

 

3. Dejan Savicevic, AC Milan vs Barcelona 1994

Mange holder fremdeles Milans 4-0 seier over Bacelona i 1994 som den største prestasjonen i en Champions League-finale. Resultatet var på alle måter godt hjulpet av Yugoslavias landslagsspiller Dejan Savicevic. 

Tidlig i andreomgangen sendte Savicevic en perfekt lobb over keeper Andoni Zubizarreta og ga Milan 3-0. Godt på vei til seier, med andre ord.

 

2. Lars Ricken, Borussia Dortmund vs Juventus 1997

I hva som må ha vært det beste byttet i en Champions League-finale, kom Borussia Dortmunds 20 år gamle Lars Ricken inn og fant nettmaskene etter bare 16 sekunder mot Juventus i 1997.

Rickens første ballberøring sørget for at ballen gikk over Juventus-kaptein Angelo Peruzzi, og tyskerne dermed opp i 3-1. Seieren er Dortmunds eneste Champions League-tittel til dags dato.

 

      1. Zinedine Zidane, Real Madrid vs Bayer Leverkusen 2002

      Inntil årets turnering, er dette Real Madrids sist opptreden i en Champions League-finale. I hovedrollen? Jo, en fransk magiker.

      På stillingen 1-1 satte Zinedine Zidane inn dette formidbale volleyskuddet på tampen av oppgjør på Hampden Park - et skudd som skulle vise seg å bli seiersmålet. Og ikke minst mannens høydepunkt i en mangeslungen fotballkarriere.