5 topp-trenere som aldri har vunnet Champions League


Mens spillere som Ronaldo, Totti, Buffon, Bergkamp og Ibrahimovic aldri har vunnet Europas gjeveste trofé, har også noen av verdens beste trenere måttet finne seg i å rusle rundt tomhendte. 

Vi har vridd hjernen for å komme opp med de beste trenerne som aldri har vunnet Champion League. Her er våre fem kandidater: 

5. Marcelo Bielsa

Den åndelige inspirasjonskilden for så mange trenere - inkludert Mauricio Pochettino, Gerardo Martino og Pep Guardiola; hvorav sistnevnte beskrev Bielsa som "Verdens beste trener". Bielsa er kanskje ikke best kjent for et stappfullt premieskap, men snarere for sitt arbeid med det chilenske landslaget. Bielsa er nåværende trener for Marseilla, men ledet Atletico Bilbao til Europa League-finalen så sent som i 2012 - hvor han tapt mot Falco og Atletico Madrid. 

4. Manuel Pellegrini

Pellegrini var Real Madrid-manager da klubben hentet Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Xabi Alonso. Chileneren mistet imidlertid jobben da Real tapte mot Lyon i sekstendelsfinalen. Da han fikk sparken, uttalte Pellegrini følgende: "Florentino Perez solgte spillere jeg anså for å være sentrale. Vi vant ikke Champions League fordi vi ikke hadde en spillerstall som var skrudd sammen for å vinne turneringen". Etter å ha vunnet Premier League med Manchester City, håper Pellegrini at han kan få fingrene i Champions League-troféet jo før jo heller. 

3. Bobby Robson

Robson vant UEFA Cupen, FA Cupen, den portugisiske serien to ganger, den portugisiske - og spanske cupen. Den legendariske treneren, som ledet England til semifinalene i VM - og som tok en purung Jose Mourinho under sine vinger - var aldri helt i stand til å lykkes i Europas gjeveste turnering med Porto, Barcelona, PSV eller Newcastle. 

2. Jürgen Klopp

Klopp er en manager på oppadgående, og vil få mange muligheter til å vinne Champions League - etter å ha ledet Dortmund til fjorårets finale hvor de tapte mot Bayern München. Klopp førte Dortmund til to strake Bundesliga-mesterskap i 2011 og 2012, og ble kåret til "Årets Trener" i Tyskland i begge sesongene. Selv om Dortmund i skrivende stund er inne i en overgangsperiode - etter flere nøkkelspilleres avgang - vil Klopp garantert få sjansen i Champions League snart.

1. Arsene Wenger

Han har kanskje vært Arsenal-manager i nesten 20 år, men Wenger har likevel aldri vunnet Champions League. Han kom i sannhet veldig nær i 2006, da hans 10 mann var 14 minutter unna seier mot Barcelona i i Paris. Det var før Samuel Eto'o og Juliano Beletti satte punktum for Arsenals store drøm. Wenger har bevist at han er en trener av fineste sort, men Champions League-suksess glimrer imidlertid med sitt fravær på CV'en hans.

Real Madrid er priset til 2.10 i odds på å vinne Champions League.