5 Toppspillere som aldri har vunnet Champions League!


5. Francesco Totti (Roma)

Totti kan skilte med over 500 kamper for den italienske hovedstadskubben AS Roma - det eneste laget han har spilt seniorfotball for. En skikkelig trofast fotballspiller, med andre ord, men som aldri har fått fingrene på CL-troféet. Til tross for at han har flest Champions League-kamper for Roma - og scoringer - har hans spisskompetanse aldri vært nok til å bringe suksess på på klubbfotballens fornemste scene. Giallorossi har ikke vært i en Europacup-finale siden 1984. Og nå som Totti har nådd 37 somre, er sjansene så godt som borte.

 

4. Gianluigi Buffon (Juventus)

Buffon har blitt karakterisert som den beste keeperen i verden de siste 10 årene. Minst. Likevel har målvakten som vant VM-tittelen med Italia aldri vunnet Champions League-pokalen. Det var nesten tilbake i 2003, men Juventus måtte gi tapt for AC Milan på straffespark på Old Trafford. Buffon har fått velfortjent ros for sin lojalitet til "Den Gamle Dame", etter at han valgte å bli værende da kampfiksingskandalen ble rullet opp. At det har holdt ham fra å vinne europas største klubbturnering er utvilsomt.

 

3. Dennis Bergkamp (Arsenal)

I likhet med en rekke medlemmer av "De Uovervinnelige", har Bergkamp aldri vunnet Champions League. Andre store navn som Robert Pires og Patrick Vieira tilhører samme gruppe. Den største nedturen i Bergkamps karriere, var nederlenderens siste kamp for karrieren - Champions League-finalen i 2006 - som ubenyttet reserve.

 

2 Zlatan Ibrahimovic (Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain)

Zlatan har et av fotballens største ego'er, men utrolig nok har ikke svensken vært i en Champions League-finale. Han har selv kalt turneringen en "besettelse" i biografien sin, uten at det har hjulpet ham nærmere et trofé. Faktisk har han hatt en egen evne til å unngå nevnte med skremmende presisjon. Som tidligere Juventus-, Inter-, Barca-, og AC Milan-spiller iløpet av de fem seneste årene, har han likevel klart å gå glipp av den store begivenheten. Han er 33 år neste gang sjansen byr seg (med PSG), og vil trolig ikke komme i nærheten etter den tid. 

 

1. Ronaldo (Inter Milan, Real Madrid, AC Milan)

Det kan virke ufattelig at en spiller av Ronaldos kaliber aldri evnet å få fatt i en Champions League-medalje. Han gikk til Real Madrid sommeren 2002 - kun uker etter at de hadde vunnet finalen på Hampden Park. Brassens fem sesonger på Bernabeu skulle imidlertid vise seg å sammenfalle med Los Blancos' troféløse år i Champions League. En tørke som er på sitt 12. år. Il Fenomeno er kanskje toppscorer i VM-sammenheng, men Champions League vil alltid være et åpent felt på spissens ellers så rikholdige CV.

Sjekk oddsen på Champions League-finalen her!