Tippetips, Helgens Bundesliga!


Mainz 1.90, Uavgjort 3.40, Greuther Fürth 4.00

Greuter Fürths midtbanespiller Zoltan Stieber må stå over mot sin gamle arbeidsgiver med magetrøbbel. Felix Klaus vikarierer i hans sted. Mainz er solide favoritter på Coface Arena, og Fürth skal gjøre sine saker godt om de skal motstå presset i innledningen. Nøkkelen til suksess for Mike Büskens mannskap er at spissen Baye Fall evner å holde på ballen.

Forrige ukes 0-3 tap mot Bayern har lagt en demper på opprykkseuforien i Franconia. Mainz burde ha nødvendig selvtillit etter å ha slitt seg til 1-1 mot Freiburg. Thomas Tuchels menn vil vise seg for sterke.

Bremen 1.85, Uavgjort 3.45, Hamburger SV 4.10

Werder bremen kunne ta med seg en rekke plusser 1-2 tapet mot Dortmund til tross. Blant annet virker den nykomponerte angrepsrekka å være potent. Marko Aranutovic, Chelsea-spilleren Kevin de Bruyne og Eljero Elia ser trolig frem til å møte et Hamburg-lag som knapt ser ut som de er gode nok for andredivisjon, basert på forrige ukes prestasjoner.

Vi har tro på bedring på Weserstadion. De tilårskomne herrer Petr Jiracek og Milan Badelj forventes å fortsterke Hamburgs oppsiktsvekkende svake sentrale midtbane. Kult-figuren Rafael van der Vaart er også tilbake i klubben, og Thomas Fink kan meget vel kaste nederlenderen rett inn i startoppstillingen. Forvent et fullblods nord-tysk derby med scoringer og kort i fleng.

Leverkusen 1.65, Uavgjort 3.60, Freiburg 5.25

Det var mye snakk om at André Schürrle ville forsvinne til Chelsea. Som kjent ble det aldri noe av £20 millioner-overgangen, og Leverkusen kan således sende utpå sitt sterkeste mannskap (selv om den skadede Renato Augusto sikkert ikke er enig i det)."Werkself" er under press, og bør vinne etter et uforståelig og unødvendig tap mot Frankfurt i sesonginnledningen.

Spissen Stefan Kiesslings ustabile scoringsform kan raskt bli hjemmelagets bane. Vingene Schürrle og Karin Bellarabi vil garantert skape flere målsjanser mot Freiburg, selv om motstanderen - under ledelse av Christian Streich - har blitt en hard nøtt å bryne seg på. Leverkusen bør uansett kunne ta dette.

Hoffenheim 1.95, Uavgjort 3.40, Frankfurt 3.75

Hoffenheim spilte bedre enn vi forutså i 1-2 tapet mot Gladbach i sesongdebuten. Selv om trener Markus Babbel ikke har skadeproblemer å slite med, er spørsmålet om han evner å gjøre ligaens mest ustabile lag til en samkjørt styrke å regne med.

Vertene har bøttevis med brukbare alternativer på topp. Frankfurt overrasket alle med offensivt og godt spill da de snudde kampen mot Leverkusen forrige uke. Det har vært spørsmålstegn rundt hvorvidt Frankfurts nyervervelse - stopperen Carlos Zambrano - rekker oppgjøret. Vi kan bekrefte at peruvianeren blir klar! En frekk borteseier er hvor pengene ligger her.

Schalke 1.42, Uavgjort 4.10 Augsburg 8.00

Vingen Jefferson Farfan går trolig glipp av denne kampen på grunn av et kranglete kne. Tranquilo Barnetta er sannsynlig erstatter. Det snakkes også om at nykommeren Ibrahim Afellay (på utlån fra Barcelona) kan få spilleminutter, noe som illustrerer dybden i spillerstallen.

Hjemmelaget omtales som "tredjefavoritter" til serietittelen, noe som virker å være berettiget. Den nederlandske spissen Klaas-Jan Huntelaar har vært i fryktinngytende form, og må være favoritt til toppscorertittelen nok en gang. Det er vanskelig å se forbi en hjemmeseier her. Augsburg slikker fremdeles sårene etter 0-2 tapet mot nyopprykkede Düsseldorf. Dette kan bli stygt for gjestene.

Nürnberg 5.55, Uavgjort 3.70 Dortmund 1.60

De regjerende seriemesterne Dortmund kommer stadig nærmere Hamburgs rekord. Bortelaget står i skrivende stund med 29 kamper uten tap, mens Hamburgs rekord teller 36 oppgjør ubeseiret. Lukasz Piszczek kan være tilbake i startelleveren, noe som kan bidra til at den imponerende kamprekken fortsetter.

Matchvinneren fra oppgjøret mot Werder Bremen - Mario Götze - kan kjapt bli å finne på benken fra start. Han representerer imidlertid nyttig krutt i støvlene dersom det skulle knipe fremover på banen. Lagenes innbyrdes oppgjør forteller at det er klasseforskjell mellom lagene. Jürgen Klopp har vunnet de seks seneste mot Nürnberg, og det beste hjemmelaget kan håpe på er en poengdeling.

Düsseldorf 2.90, Uavgjort 3.35, Mönchengladbach 2.35

2-0over Augsburg var intet mindre enn en drømmestart for Fortuna Düsseldorf. Trener Norbert Meier har mange alternativer på topp, og vi nevner i fleng; Nando Rafael, Stefan Reisinger, Tidligere Liverpool-spiller Andrey Voronin og superinnbytter Daniel Schahin. Sistnevnte tegnet seg for to scoringer forrige uke, så her er det tøff kamp om plassene.

Dessverre blir klubbens første Bundesliga-kamp på eget gress bare kunne følges av 25.000 tilskuere (halvparten av kapasiteten). Vi skal tilbake til play-off kampen mot Hertha Berlin og da fansen stormet banen for å finne årsaken til "halvtomt" stadion. Gladbach kommer fra en heroisk kamp mot Dynamo Kiev i Champions League-sammenheng. Vi tror bortelaget har det som skal til for å evne en poengdeling. Minst.

Wolfsburg 1.92, Uavgjort 3.50, Hannover 3.80

Hannover har funnet veien til nettmaskene 23 ganger i løpet av sine seks første kamper denne sesongen. Vel og merke mot beskjeden motstand som St Patrick's Athletic, Nöttingen og Slask Wroclaw. Niedersachen-klubben fremdeles klare seg uten Mame Biram Diouf, men har en rekke alternativer på topp.

Hannovers statistikk i innbyrdes sammenheng er i sannhet ikke mye å skryte av. Mirko Slomka er imidlertid trygg på at han kan finne mottrekk til Felix Magaths angrepsfotball. Scoringer er nærmest garantert i en kamp som ellers er for jevn til å spå utfallet av.

Bayern 1.24, Uavgjort 5.75, Stuttgart 11.00

Serielederener sikkert fra seg av begeistring etter å ha sikret seg midtbanespilleren Javi Martinez for €30 millioner. 24-åringen ligger likevel ikke an til å få sin debut på selveste fødselsdagen. Bayern får tilbake Franck Ribery i startelleveren på bekostning av Xerdan Shaqiri. Franskmannen var ikke med i 3-0 seieren over Greuter Fürth. Emre Can ligger an til å få tillit på venstrebacken, mens Holger Badstuber flyttes inn i midtforsvaret. Stuttgart vinner sjelden i München, og skal få det ytterligere vanskelig etter en strabasiøs tur til Moskva i midtuka. Det er likevel liten grunn til å tro at gjestene vil legge seg på rygg. Det kan betale seg å satse på uavgjort etter de første 45 minuttene.