Tippetips, Bundesliga: Midtukekamper


Mönchengladbach 1.80 - Uavgjort 3.60 - Hamburger SV 4.20

Laget fra nord-tyskland har fått fornyet tro og håp, takket være Rafael van der Vaart, keeper Rene Adler og 3-2 seieren over Dortmund. Vitamininnsprøytningen bør imidlertid ikke forveklsles med at alt er rosenrødt. Laget sliter fremdeles voldsomt i de bakre rekkene, og mangler en klassespiss. Gladbach er også et lag under utvikling etter at de mistet Reus og Neustädter. Like fullt har de et bedre utgangspunkt sammenlignet med hjemmelaget. Vi vil trolig bli vitne til et åpent oppgjør på Borussia Park, men uavgjort er det beste HSV kan håpe på mot langt mer stabil motstand. Sats på 2-2 til 15.00 i odds.

VfB Stuttgart 1.80 - Uavgjort 3.60 - Hoffenheim 4.20

Begge lagene fikk oppmuntring gjennom helgens resultater. Et kjapt blikk på tabellen forteller oss dermot hvor alvorlig situasjonen er for disse kriseklubbene. Stuttgart-trener Bruno Labbadia savner sårt østerrikeren Martin Harnik. Angriperen er ute med karantene etter at han pådro seg en tåplelig utvisning mot Werder Bremen. Av gode nyheter kan nevnes at Vedad Ibisevic er tilbake i hjemmelagets angrep etter utestengelse. Hoffenheim krysser fingrene for at den uventede 3-1 seieren over Hannover indikerer bedre tider. Vi får se hvorvidt fugl Fønix virkelig har steget fra asken på Mercedes-Benz Arena i kveld. Stuttgart bør kunne knipe dette, men fansen vil raskt bli utålmodige og lar eventuelt misnøyen gå utover spillerne. Spesielt dersom vi når midten av andreomgangen og stillingen fremdeles er 0-0. En målløs poengdeling til 15.00 i odds kan være verdt et spill.

Hannover 96 2.20 - Uavgjort 3.40 - FC Nürnberg 3.10

Tretthet kan være en faktor som spiller inn for hjemmelaget etter et tett kampprogram, med få rokeringer av trener Mirko Slomka. Mangel på konsentrasjon var definitivt påtagelig i tapet mot Hoffenheim i helgen, og man kan også stille spørsmålstegn ved spillernes innstilling. Den ungarske playmakeren Szabolcs Huszti er tilbake etter å sonet ferdig, og tilfører overblikk og ballsikkerhet på midten. Hjemmelaget vil sikkert ha ballen mest, og kan vise til bedre spillere på papiret. Nürnberg forsvarer seg godt, og er ekstremt farlige på dødballer fra kantene. Uavgjort her hadde ikke vært en stor overraskelse, selv om 96 skal være bedre i utgangspunktet. Jeg går for 1-1 til 6.75.

FC Augsburg 3.20 - Uavgjort 3.40 - Bayer Leverkusen 2.15

Nå er det offisielt: Augsburg lider av det såkalte "Andre-sesong-syndromet". Ett poeng på fire kamper, og én scoring sammenlignet med 7 innslupne er dyster lesning. Ingenting har gått helt etter planen for Markus Weinzierl, men det er først og fremst i angrep det har sviktet. Koo og Mölders har ikke blitt erstattet av spillere av samme kaliber. Leverkusen sliter også fremover på banen. Den ellers så pålitelige Andre Schürrle misset til alt overmål på straffespark mot Gladbach. Alle kvaliteter til tross, Sami Hyypiäs mannskap synes å mangle rovdyr-instinktet både foran mål og mentalt. Kontringsspill vil passe dem i dette oppgjøret, og de har en langt bedre stall enn hjemmelaget. 2-0 til gjestene er tipset her, og tilgjengelig til 10.50 ganger innsatsen.

Freiburg 2.45  - Uavgjort 3.40 - Bremen 2.75

Werder Bremen gnir seg trolig i øynene over at de bare har fått med seg fire poeng fra de innledende kampene. 2-2 mot Stuttgart var symptomatisk for sesongen. Ypperlige bevegelse på topp ble utjevnet av ungdommelig naivitet og de iboende svakhetene ved 4-1-4-1 systemet. Altfor stor avstand mellom kantspillerne. Det latterlige stadionnavnet Mage Solar Stadion til tross; dette er et fryktinngytende sted. Men, det er akkurat hva Werder Bremen trener: Et noe mer defensivt tankesett kombinert med dødelig effektivitet på topp. Jeg går for borteseier her.