Tippetips, Bundesliga Betting: Helgens kamper!FC Augsburg 2.50, Uavgjort 3.40, Wolfsburg 2.70

Fredag kveld blir vi vitne til et interessant møte mellom to ulike fotballfilosofier på SGL Arena. Augsburgs høye press vs Wolfsburgs tålmodige oppbygning av spillet. Vertene står fremdeles uten poeng, og må sette sin lit til den mindre stabile Mo Amsif i Simon Jentzsch' skadefravær. Etter 0-4 hjemme mot Hannover forventes Felix Magath å stille i en mer defensiv 4-3-1-2. I motsetning til Augsburg har gjestene bøttevis med alternativer på topp, men veldig lite samhandling. Denne kampen er meget vanskelig å spå utfallet av. En uavgjort, kanskje?

Borussia Dortmund 1.50, Uavgjort 4.00, Bayer Leverkusen 6.35

Begge lag skal være i stand til å sende utpå sine sterkeste ellevere. Det lover godt!. Dortmund fikk uventede problemer mot Nürnberg, men vi kan stole på at de reiser kjerringa her. Leverkusens "nye" 4-3-3 formasjon er som skapt for å gi rom for spillere som Andre Schürrle og Stefan Kiessling på topp. Sami Hyypiäs mannskap er ute etter å presse Dortmunds backer i overgangssituasjonene. Følg med på laguttaket: Dersom Leverkusens kaptein Simon Rolfes (akillesproblemer) ikke stiller, blir gjestene tvunget til å stille i en noe mer offensiv formasjon. Mål, mål, mål.

FC Bayern Munich 1.18, Uavgjort 6.50, Mainz 05 15.00

Det må kunne hevdes at overskriften "Arjen Robben skadet i landskamptjeneste" ikke var sesongens mest overraskende. Den nederlandske vingen er likevel tilbake, men spares trolig til Champions League. Problemet er uansett minimalt. Jupp Heynckes har mange muligheter; Thomas Müller og Xerdan Shaqiri for å nevne et par. Javi Martinez vil sannsynlig vis få prøve seg i andre omgang.

Mainz' måte å spille på - med høyt press - er tradisjonelt sett et problem for Bayern. Med mer tekniske ferdigheter (Kross og Dante) i laget sammenlignet med i fjorårssesongen, vil trolig hjemmelagets målteft vise seg i overkant tøft.

Borussia Mönchengladbach 1.80, Uavgjort 3.45, 1. FC Nürnberg 4.45

Det er ingen tvil om hvem som vinner supporterkampen på Borussia Park. Nürnberg viste imidlertid mot Dortmund at de kan tukte langt bedre motstandere. Borussia er i bunn og grunn et kontringslag, men sliter med å finne seg selv etter at Marco Reus forsvant. Den nederlandske spissen Luuk de Jong har forventningspresset hengende over seg etter overgangen fra Twente. Hjemmelaget kan kjapt få slite med å skape sjanser mot Dieter Heckings uforandrede mannskap. Ett poeng til gjestene Nürnberg er anbefalt spill her.

VfB Stuttgart 1.65, Uavgjort 3.65, Fortuna Düsseldorf 5.25

Spissen Vedad Ibisevic (suspendert) vil bli sårt savnet av hjemmelaget. Cacau har ikke samme pondus i angrep, og erhovedsaklig en kontringsspiller. Stuttgarts defensive problemer mot Bayern vil garantert friste til å spille med "håndbrekket på". Düsseldorf vil garantert satse på å finne veien til nettmaskene på dødballsituasjoner. Da handler alt om å finne Nando Rafael. VfB har enkelte spillere tilbake fra landslagsspill, mens gjestene burde være friske og uthvilte til dette oppgjøret. Dette kan raskt ende med en overraskende borteseier.

Hannover 96 2.30, Uavgjort 3.40, Werder Bremen 2.90

Mirko Slomka skulle sikkert likt å stille med et uforandret mannskap etter 4-0 seieren over Wolfsburg. Han er likevel nødt til å sjekke den amerikanske landslagsspiller - og kaptein - Steve Cherundolo etter den lange reisen i midtuka. Werder hadde også enkelte nøkkelspillere i aksjon, så vi kan kanskje bli vitne til en uryddig start på kampen. Det kan lønne seg å satse på uavgjort ved pause, og over 2.5 scoringer. For at det vil bli scoringer her er jeg sikker på.

Greuther Fürth 3.75, Uavgjort 3.45, Schalke 04 1.95

Det er ikke umulig at trener Huub Stevens vil ønske å foreta visse utskiftninger med Champions League i bakhodet. De Kongelige Blå sin spillerstall er fyldig nok, og bortekampen mot nyopprykkede Greuther Fürth vil sikkert inneholde Ibrahim Afellays første kamp fra start. Nederlenderen forventes å få plassen bak landsmannen Huntelaar. Hjemmelaget har sikkert selvtilliten i orden etter borteseieren mot Mainz, men er likevel solide underdogs i dette oppgjøret. Schalke bør kunne vinne dette enkelt.

SC Freiburg 2.25, Uavgjort 3.40, TSG Hoffenheim 3.00

Markus Babbels lag er i full krise, og ønsker seg sikkert ikke en tur til Mage Solar Stadion hvor Freiburg er kjempegode. Det vil bli foretatt en rekke endringer i Hoffenheim-elleveren, men man kan spørre om Babbel selv vet hva det beste laget er. Individuelt sett skal spillere som Eren Derdiyok slett ikke undervurderes. Det er likevel ingen tvil om at Freiburg er et langt bedre kollektiv. Dette lukter mange scoringer!

Eintracht Frankfurt 2.05, Uavgjort 3.45, Hamburger SV 3.40

Frankfurt stiller trolig uforandret etter to strake trepoengere, mens Hamburg må finne plass til Rafael van der Vaart. Sistnevnte er under et veldig press med tanke på å snu nordtyskernes dårlige trend. Hamburg-trener Torsten Fink vil sannsynligvis sende utpå et nokså angrepsorientert mannskap , men må sørge for å holde rent bakover. Gudene skal vite at den bakre fireren trenger all den hjelp de kan på. Jeg har tro på få scoringer i dette oppgjøret.