Lahm på midtbanen kan gi Bayern-suksess!


Det er lett å kalle et lag for "tidenes beste" bare fordi de tilfeldigvis er best i noen stakkede år. Ikke alle lag som vinner Champions League er storslagne.

Ikke siden Champions Leagues inntreden har et lag sett ut til å være i bedre stand til å forsvare tittelen. Og tyskerne må således med rette kunne kalles det beste laget de siste 20 årene. 

Bayern München kan gjøre seg fortjent til tittelen i Lisboa neste mai. I mellomtiden kan vi lure på om noen i det hele tatt er i stand til å stikke kjepper i hjulene. Pep Guardiolas gutter kan selvsagt ha en dårlig dag på jobben, men aldri i to etterfølgende kamper. 

Onsdag kveld tok Bayern turen til Manchester Citys storstue, hvis klubb mange holder som favoritter til Premier League-gullet. Pellegrinis City ble seende ut som et publad. Individuelle feil hjalp Bayern til seier, men hvem bryr seg? I løpet av 90 minutter beviste gjestene hvor langt foran "røkla" de befinner seg. 

Pep Guardiolas jobb skulle aldri være annet enn justeringen. Han skulle implementere sine metoder uten å forårsake uro. Det er vanskeligere enn det høres ut til, når du spaserer inn i en garderobe hvor spillerne allerede har vunnet verdens gjeveste klubbturnering. 

Det er tilsynelatende nettopp de små detaljene som får Guardiola til å hente ut de ekstra 10% av et allerede briljant mannskap. Slike subtile endringer representeres best ved å benytte Philipp Lahm som defensiv midtbanespiller. 

Etter å ha tilbragt sin ganske karriere på backplass, en posisjon hvor han ble regnet som en av verdens beste, virker Lahms partnerskap med Bastian Schweinsteiger på midtbanen som grunnmuren i Guardiolas Bayern. 

Lahm har lenge hatt de tekniske egenskapene som trengs for å spille i en mer fremtrukken rolle. Det har likevel blitt ansett som tryggere å stille med tradisjonelle krigertyper i ankerrollen Hva enn som skjer; Guardiola akter så visst ikke å gjøre det konvensjonelt. Det faktum at han skjønner at Lahm kan tilby mye mer på midtbanen viser akkurat hvorfor den forhenværende Barca-treneren er så vidt briljant. Han er villig til å stole på sine beste spillere. 

Guardiola har beskrevet Lahm som Bayerns mest intelligente spiller. En spiller som ikke bare forstår sin egen posisjon, men som også klart ser medspillernes roller. Og videre; kunne avstemme sin egen innsats deretter. Det er bare én annen spiller Guardiola har snakket om i samme ordelag - Xavi. Rosende omtale.

Nettopp Xavi var selve hjertet i Guardiolas Barca-lag i de beste årene, og oppskriften for hvordan Lahm skal benyttes i Bayern. Lahm initierer tidlige bevegelser med sin presise pasningsfot. Han vinner tilbake ballen, og har en uovertruffen forståelse med Schweinsteiger - et forhold som strekker seg tilbake til spillernes ungdomsår. 

Lahm er ikke den nye Xavi. Nettopp fordi Bayern ikke er det nye Barcelona. De er bedre enn som så. Og til skrekk og advarsel for alle andre: Vi har ikke sett deres beste ennå.

Bayern er priset til 4.00 i odds på å vinne Champions League