Fem Bundesliga-stjerner å se opp for i 2014!


Vi spurte vår Bundesliga-ekspert om å plukke ut et knippe spillere som vi kan vente gjør det godt i 2014. Her er Raphael Honigsteins liste: 

5. Raffael    

Her er en herremann som har levd opp til navnet sitt. Seriøst; Borussia Monchengladbachs playmaker/offensive midtbanespiller har vært sentral i å ta laget opp på tredjeplass før vinterpausen.

Ni scoringer og fire målgivende på 17 kamper, gjør Raffael til en av Bundesligas jevneste bidragsytere. 28-åringen har til alt overmål stjålet noe av rampelyset fra lagkamerat - den tyske landslagsspilleren Max Kruse. Han har kun hatt en dårlig dag på jobben (1-4 tapet mot Werder Bremen) etter overgangen fra Dynamo Kiev for €5 millioner i sommer. 

Det er tredje gang Raffael og Lucien Favre har jobbet sammen. Den sveitiske treneren hentet ham til FC Zurich fra Chiasso i 2003, og videre til Hertha BSC et par år senere. "Vi har sett Raffael på sitt beste", uttalte han tidligere i desember. Lignende prestasjonsnivå i 2014 vil se Raffaels kurs stige ytterligere - og sørge for at Gladbach havner i Champions League. 


4. Kevin Volland 

Den 21 år gamle spissen fulgte nesten i sin far Andreas sine fotspor og ble ishockeyspiller. Volland, kaptein på Tysklands U21-lag, tilskriver sin andre favorittsport for fysikk og mental styrke. Det alene ville ikke ha vært nok til å være en av ligaens fremste stjerneskudd denne sesongen. 

Volland har nemlig en ypperlig ballberøring, som passer godt med mannens teknikk og bevegelighet. Til tross for at han spilt på kanten - i en støtterolle for Vedad Ibisevic - har Volland notert seg for syv scoringer. Inkludert en rekke perler. 

En rekke Premier Leauge-klubber har angivelig fått øynene opp for tyskeren, og Borussia Dortmund har blitt nevnt som mulig ny arbeidsgiver. "Det kommer et tidspunkt når en spiller av dette kaliberet vil ønske seg bort fra Hoffenheim", uttalte Sportsdirektør Alexander Rosen med resignasjon i stemmen. 


3. Pierre-Michel Lasogga

Han er den beste tyske spissen i Bundesliga - sammen med Leverkusens Stefan Kiessling - med sine ni scoringer. Angriperen er også den mest effektive: Lasogga trengte kun 13 kamper i HSV-trøya for å sette inn sine ni fulltreffere. 

Stesønnen til Werder Bremens tidligere keeper, Oliver Reck, har allerede etablert seg som en kulthelt på Volksparkstadion; han er en klassisk Nummer 9, en måltyv som jakter inne i boksen og som i tillegg er habil på hodet. Ikke rart at Hamburg og Hertha BSC har startet tautrekkingen. Hovedstadsklubben har allerede fastslått at spissen returnerer når utlånsavtalen med HSV utløper. 

Enkelte hevder at 22-åringen kan rekke å spille seg inn i Joachim Lows VM-tropp, selv om han trolig er en litt i overkant rendyrket måltyv for landslagstrenerens smak. 


2. Adrian Ramos

“Han er en fantastisk spiller, en komplett spiss", uttalte Hertha BSC-trener Jus Luhukay til bundesliga.de i november. Det er vanskelig å si seg uenig: Colombianeren er høyreist, kjapp, sterk, god på overganger og med en fryktet skuddfot. 27-åringen leder toppscorertabellen med sine 11 fulltreffere - samme antall som Robert Lewandowski.

Foruten angriperens innsats, ville ikke Hertha vært i nærheten av Europacup-spill. Ramos har vært koblet til en rekke Premier League-klubber, men mulighetene for arbeidstillatelse skal være dårlige ettersom han ikke har spilt landslagsfotball for Colombia. Såfremt han ikke blir hentet inn i VM-troppen, da...


1. Roberto Firmino 

Hoffenheim er Bundesligas tredje beste lag offensivt i Bundesliga, kun bak Bayern (42 scoringer) og Dortmund (38). Det er ingen overdrivelse å hevde at den brasilianske playmakeren Roberto Firmino har vært ansvarlig for de fleste av lagets 36 fulltreffere. 

Den 22 år gamle Nummer 10 har scoret åtte mål, og samtidig sørget for fem målgivende pasninger på 17 kamper. "Han er selve symbolet på Hoffenheims spektakulære fotball", utbasunerte Suddeutche Zeitung. Lokomotiv Moskva fikk et bud avslått, men flere vil sikkert følge: Få spillere kombinerer eleganse, stil og avslutteregenskaper så godt som han har gjort inneværende sesong. 

Sett spill på Bundesliga her!