Bundesliga, Tippetips: Tidlig Dortmund-scoring!


Borussia Mönchengladbach – Bayern München

De ubeseirede serielederne sliter tradisjonelt på Borussia Park - hvor de kun har vunnet tre av sine 23 seneste kamper.

Pep Guardiola må i tillegg finne seg i ikke å ha sitt sterkeste mannskap tilgjengelig. Schweinsteiger og Martinez er begge ut, mens Ribery er tvilsom. Robben blir trolig heller ikke å se i startelleveren, mens Lahm knapt har trent. Lucien Favre akter å benytte Alvaro Dominguez som vikar for skadede Tony Jantschke i forsvaret, men kan ellers sende utpå sine antatt beste. 

Hold et øye med lagnyhetene. Dersom Ribery ikke spiller, er jeg fristet til å satse på Gladbach til 2.80 i markedet Dobbelsjansen. Vi er klar over at det ikke har vært nevneverdig å tjene på Bayern denne sesongen, men dette er et oppgjør hvor et feilskjær ligger i kortene. 


FC Nürnberg - TSG Hoffenheim 

TSG-trener Markus Gisdol har lovet et stødigere forsvar etter vinterpausen; scoringsvillige Hoffenheim slapp nemlig inn 38 baklengs på 17 seriekamper før ferien. For Nürnberg ventes Jens Grahl å få tillit mellom stengene, mens nyervervelsen Jiloan Hamad fra Malmö meget vel vikarierer for skadede Kevin Volland på midtbanen. Hoffenheim har virket veldig gode i de seneste vennskapskampene, men det har vitterlig også Nürnberg. Sistnevnte håper å kunne få sesongens første seier på 18. forsøk her. Jeg har sans for bortelagets muligheter. Hoffenheim til 2.60 i odds!


Borussia Dortmund - FC Augsburg

En sårt tiltrengt vinterpause har fått humøret - og ikke minst et par spillere - tilbake for de gule og svarte. Ilkay Gündogan og Mats Hummels blir ikke å se i aksjon på Signal Iduna Park, men Jürgen Klopp har ingen problemer offensivt, og langt flere alternativer i forsvar enn de siste ukene. Gjestene har vært Bundesligas store overraskelse i Hinrunde (første halvdel av sesongen), og stiller i sin foretrukne 4-1-4-1 formasjon. Klopp merket seg Augsburgs Tobian Werners "Drømmer om tre poeng", og lovet å gjøre Signal Iduna Park til et fryktet sted å komme til igjen. Dortmund vinner dette takket være tidlige scoringer. Sats på at hjemmelaget leder ved pause til 1.73 i odds.


SC Freiburg - Bayer 04 Leverkusen 

Leverkusen, divisjonens nest beste lag, har vært nødt til å foreta rokeringer i forsvarsrekka: Midtstopperne Philipp Wollsscheid og Emir Spahic er begge suspenderte. Midtbanespiller Stefan Reinartz er derimot klar til innsats etter langvarig fravær, selv om det ikke er hans foretrukne posisjon. Freiburg er takknemlige for at det ikke er flere Europa League-kamper å bry seg om. Spissen Sebastian Freis er ute med skade, men ellers ingen andre presserende problemer. Uavhengig av 04s vansker skal gjestene gå seirende ut her til 1.78 i odds. 


VfB Stuttgart - Mainz 05

Brukbare forsestillinger signert Mohammed Abdellaoue virker å ha forårsaket et formasjonsbytte: VfB-trener Thomas Schneider forventes å stille i en 4-4-2 for å gjøre plass til nordmannen i tillegg til sin faste angriper - Vedad Ibisevic. Det er i sannhet en risikabel øvelse mot et hardtarbeidende Mainz. Gjestene - på niendeplass i Bundesliga - dytter nyervervelsen Ja-Cheol Koo rett inn i laget som No 10, selv om trener Thomas Tuchel har dempet forventningene: "Vår målsetning er å etablere oss i denne divisjonen". Sats på Under 2.5 scoringer til 2.18 i odds. 


VfL Wolfsburg - Hannover 96

39-åringen Tayfun Korkut tok over etter Mirko Slomka i vinterpausen. I mannens første Bundesliga-kamp - mot Hannover - stiller han i en 4-4-2 formasjon, med to skikkelige spisser; nyervervelsen Artjoms Rudnevs i tospann med Mame Diouf. Sistnevnte før rekke denne kampen etter skadeproblemer. Wolfsburg er soleklare favoritter her. Klubben står med 6-3-0 på sine ni seneste seriekamper, de har Kevin De Bruyne, og satt seg i respekt. Seier her vil ytterligere styrke klubbens anseelse. 1.52 i odds! 


Eintracht Frankfurt  - Hertha BSC

Begge klubbene stiller i 4-2-3-1, selv om det er gjestene som har kvaliteter på topp: Den ypperlige colombianeren Adrian Ramos har ekstra motivasjon for å gjøre det bra nå som Falcao er skadet. For Frankfurt blir Pirmin Schwegler og Sebastian Rode å finne på defensiv midtbane, mens Takashi Inui og Stefan Aigner holder flankene. Vi kan raskt bli vitne til et defensvit oppgjør her, ettersom Hertha vil være fornøyde med å holde rent - og å kontre Eintracht i senk. Jeg kan ikke se for meg at Jos Luhukays mannskap taper. Sats på Seier/Uavgjort til 1.60 i markedet Dobbelsjansen. 


Werder Bremen - Eintracht Braunschweig

“Vi både ønsker - og er nødt til å vinne denne kampen", uttalte Werder Bremens Robin Dutt denne uken. Realiteten er at slike kamper - som mot bunnlaget Braunschweig - er nødt til å gi tre poeng. Dersom han skal unngå ytterligere press på seg selv så vel som laget ellers. Nøkkelspiller Aaron Hunt er et spørsmålstegn for hjemmelaget; Thorsten Liberknechts gutter stiller kanskje i en ny 4-4-2, hvor Håvard Nielsen er angriper i tospann med Domi Kumbela. Begge lagenes forsvar er svake. Sats derfor på Over 2.5 scoringer til 1.87 i odds.