Bundesliga, Tippetips: Nürnberg vs Mainz


Nürnberg 2.50, Uavgjort 3.35, Mainz 2.80

Nürnberg kan slå gamle rekorder fredag. Ikke med positivt fortegn, må vite. Bavaria-klubben står nemlig uten seier 14 kamper inn i sesongen (0-8-6), og kan skrive seg inn i historiebøkene med uavgjort eller tap mot Mainz.

Stakkars Gertjan Verbeek. Visste den tidligere AZ Alkmaar-treneren egentlig hva han bega seg ut på da han takket ja til jobben? Nürnberg synes å ha forsøkt hva som prøves kan i håp om å vinne kamper. Bunken er snudd, og Daniel Ginczek er tilbake i startelleveren til kveldens oppgjør.

Den tidligere Middlesbrough-forsvareren Emanuel Pogatetz uttalte følgende:

“Vi må bare vinne”. En ubestridt sannhet, spør du oss. “Selvtilliten er frynsete”, sa 30-åringen videre. Heller ikke dét skal vi bestride.

Nürnberg har spilt 1-1 i fem av sine åtte poengdelinger denne sesongen. Med en odds på 6.75 kan det være verdt å vurdere samme utfall fredag.

Unektelig en spesiell kamp for Sebastian Polter, dette. 22-åringen spilte 26 kamper på utlån til nettopp Nürnberg i fjorårssesongen, og har fremdeles god kontakt med sine gamle lagkamerater.

Siden spissen forlot Der Club i mai, har ikke Nürnberg vunnet en eneste kamp. Angriperen som selv noterte seg for fem fulltreffere i sin tid på Stadion Nürnberg hadde dette å si før kampen:

“Jeg er klar over hva det betyr for klubben å ta sin første seier for sesongen, likeledes hvilken situasjon de befinner seg i. Det faktum at de virkelig ønsker å vinne denne kampen – noe de har sagt uke etter uke – gjør at vi må være på vakt her”.

Mainz ligger uansett 11 poeng bedre an en vertene, og plukker poeng jevnt og trutt. Gjestene kan vise til 3-0-2 på sine fem nyligste i Bundesliga-sammenheng, og funnet veien til nettmaskene i 16 av de 17 seneste seriekampene. At Mainz scorer kan således være et trygt spill.

Mens Nürnberg er uavgjortspesialistene fremfor noen andre, er det enten-eller for Mainz. Uavgjort er likevel fristende, hjemmelagets statistikk tatt i betraktning.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.35 i odds

Sats på at Mainz scorer til 1.28 i odds