Bundesliga, Tippetips: Leverkusen trøbler i kampen om fjerdeplassen!


FC Nürnberg 2.80, Uavgjort 3.30, VfB Stuttgart 2.50 

Huub Stevens ledet Stuttgart til deres første seier på 10 kamper i hjemmedebuten mot gamleklubben HSV. Det var ikke pent, ei heller særlig overbevisende. "Det er altfor mange svake perioder iløpet av kampen", uttalte Stevens. Lagets nykomponerte bakre rekker kan imidlertid fungere bedre mot Nürnberg onsdag kveld. Frankonerne spiller langt mer offensivt under Gertjan Verbeek, men har mistet selvtilliten den siste tiden. Nürnberg må i tillegg klare seg uten nøkkelspillere som Javier Pinola (suspendert) og Ondrej Petrak (hjernerystelse). Jeg setter pengene på at Stuttgart tar en ny seier til 2.60 i odds.

FC Augsburg 2.40, Uavgjort 3.40, Bayer Leverkusen 2.85

Presset på Sami Hyypiä øker i kjølvannet av ni strake kamper uten seier (samtlige turneringer inkludert). "Vi har vært fornøyd med ham hittil, noe vi for så vidt fremdeles er", uttalte Rudi Völler etter 2-3 tapet mot Hoffenheim lørdag. Det var ikke en av de mest overbevisende støtteerklæringene vi har hørt. Turen til SGL-Arena virker plutselig noe mer fryktinngytende. Leverkusen har ikke råd til å avgi særlig flere poeng dersom de skal gjøre seg forhåpninger om å beholde fjerdeplassen. Augsburg er et mareritt å spille mot, men Leverkusen bør kunne få med seg et poeng her. Jeg satser på uavgjort til 3.40 i odds. 

Eintracht Frankfurt 2.85, Uavgjort 3.40, Borussia Mönchengladbach 2.40

Armin Veh sa seg fornøyd med bredden i stallen i forkant av oppgjøret mot Føllene. Det riktig: laget har vært i stand til å håndtere tapet av Sebastian Rode, Alex Meier og Bamba Anderson bedre enn vi hadde sett for oss. Gladbach derimot, er tilbake i dytten etter den fryktelige starten på 2014. Lucien Favres gutter har atter igjen funnet balansen mellom forsvar og angrep, og bør kunne dra fordel av rommet de får å boltre seg i på Commerzbank-Arena. Her blir det scoringer; sats på Over 2.5 til 1.78 i odds. 

Hamburger SV, 2.05, Uavgjort 3.40, SC Freiburg 3.55

Hakan Calhanoglu og Ivo Ilicevic er begge ute med skade for hjemmelaget. Mirko Slomka legger derfor om til 4-4-2. Jacques Zoua og Pierre-Michel Lasogga, som sist spilte i 3-0 seieren over Dortmund, tar plass i angrepet. Freiburg kommer rett fra to gevinster (3-1 mot Werder Bremen og 4-1 mot Frankfurt), og plutselig et av formlagene. Fysisk virker de å ha tatt store steg i riktig retning, mens de skaper sjanser og forsvarer seg bedre. Dette ligger an til å bli et åpent oppgjør, og jeg satser derfor på at begge lagene scorer til 1.70 i odds. 

TSG Hoffenheim 1.88, Uavgjort 3.80, Hannover 3.75

Hannover fikk juling 0-3 mot Dortmund lørdag, og det kan saktens bli samme takst mot målmaskinen Hoffenheim. Hjemmelaget gjorde nemlig av med 3-2 over Leverkusen sist. Gjestene kan glede seg over at angriper Artjoms Rudnevs er tilbake i aksjon, mens Mame Diouf er ute i flere uker med en skulderskade. TSG er rett og slett ustoppelige i angrep. Selv om Over er priset noe snaut, liker jeg utsiktene til at Markus Gisdols gutter vinner stort her. Sats på -1 til 3.25 i odds.