Bundesliga, Tippetips: Leverkusen skaper trøbbel for Dortmund


1. FC Nürnberg - Mainz 05 

Når vinner Nürnberg en kamp? På papiret skal kampen mot 8.plassen Mainz være deres beste sjanse før vinterpausen. Men, Thomas Tuchels gutter er viden kjent for å være en vrien motstander. FCN-trener Gertjan Verbeek, som du kan forstå, slites mellom sin offensive legning og å satse på det sikre - troppens begrensninger tatt i betraktning. Foruten Hiroshi Kiyotake, som kun egentlig har spilt én god kamp denne sesongen, er det få kreative bein å spore i dette laget. Mainz må klare seg uten suspenderte Elkin Soto på midtbanen, uten at jeg tror de taper av den grunn. Sats på Mainz i markedet for Dobbelsjansen til 1.47 i odds. 

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04

Jens Kellers dager er trolig snart talte, etter nok et svakt resultat (1-3 hjemme mot Hoffenheim i cupen). Schalke var egentlig ikke så altfor svake, men taktiske blundere og individuelle feil - undergraver lagets relativt sterke angrepsrekke. Hjemmelaget har ikke mange muligheter til å foreta rokeringer, men vil naturlig nok sende utpå samme mannskap som har sørget for fem strake seiere. Samtlige syv kamper på hjemmebane har endt med seier denne sesongen, men Schalke kan kjapt klare uavgjort i hva som tegner til å bli en jevn kamp. Under 3.5 scoringer til 1.45 i odds er veien å gå her. 

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim

Armin Veh bør ha Bamba Anderson tilbake her - lagets viktigste forsvarer - og således kunne tilføre sårt tiltrengt stabilitet. Eintracht befinner seg farlig nær den fryktede nedrykksstreken etter ni kamper uten seier. Den forhenværende TSG-spissen Joselu har begynt å score mål, men 4-4-2 systemet gir formlaget Hoffenheim bøttevis av rom som kan utnyttes. Som alltid med TSG: Sats på scoringer. Over 3.5 mål betaler 2.67 i odds. 

Hamburger SV - FC Augsburg

Tidligere Chelsea-forsvarer Michael Mancienne vil etter alle solemerker fortsette på høyrebacken i Heiko Westermanns fravær. Det vil uansett ikke utgjøre store forskjellen hvem som spiller - og det er ikke positivt ment. Hamburg fortsetter å konolidere tabellposisjonen, og må regnes som store favoritter - Rafael van der Vaarts skade til side - mot Augsburg. Markus Weinzierls lag kan gjøre det vanskelig for HSV i innledningen, får deretter å bli slitne. DNB til 2.25 ved pause kan være en god idé. 

VfB Stuttgart - Hannover 96

To tap mot Gladbacj og Schalke har bevist at Swabia-klubben fortsatt ikke er helt Europa League-materiale. Men, kanskje ikke langt unna. De skapte nok sjanser, mens problemet selvsagt var å konvertere dem. Mot et notorisk svakt bortelag - som må klare seg uten den viktige angriperen Mame Diouf igjen (haseskade), skal VfB kunne gjøre rent bord. Hannover har tapt samtlige på fremmed gress denne sesongen. Stuttfart til 2.00 eller DNB (1.43) er begge gode spillobjekt. 

Werder Bremen - Bayern Munich

Werder Bremen har sluppet inn 15 baklengs på fem kamper, og ingenting tyder på at Robin Dutt er i stand til å tette igjen. På topp må hjemmelaget klare seg uten Franco Di Santo, selv om det største spørsmålet er om Bayern vil prestere på topp her. Gjestene stiller uten Arjen Robben - og trolig Philipp Lahm. Pep Guardiolas menn har virket slitne de siste ukene. Mot de fleste lag hadde jeg sagt at du bør satse mot Bayern for øyeblikket - og samtidig vurdere Under. Bremen virker derimot å være dårlig rustet til å møte de regjerende seriemesterne, så sats på Over 3.5 mål til 2.08 i odds. 

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Skadeproblemene på Signal Iduna Park har avtatt noe. Foruten langtidsskadede Mast Hummels, Neven Subotic og Ilkay Gündogan er kun Marco Reus i fare for å gå glipp av denne kampen. Leverkusen spiller slett ikke så ulikt Dortmund, men gjestene er greit fornøyd med å kunne ligge lavt i lengre perioder. Det kan godt ende som et jevnspilt, scoringsfattig oppgjør. Under 3.5 scoringer er tilgjengelig til 1.60 i odds.

SC Freiburg - VfL Wolfsburg

Wolfsburg ser ut som de skal være et lag å regne med denne sesongen. De er ubeseiret på sine seks seneste, slipper ikke inn altfor mange baklengs (16), og har alternativer på midtbanen så vel som i angrep. De tar turen til et Freiburg som spilte godt i cupkampen mot Leverkusen, men som nok en gang ble offer for egne forsvarsfeil. Christian Streich' gutter har, ironisk nok, holdt Bayern til uavgjort denne sesongen, men tapt mot ethvert annet brukbart lag. Jeg tror ikke mønsteret endrer seg søndag. Sats derfor på Wolfsburg til 2.00. 

Eintracht Braunschweig - Hertha BSC

Torsten Lieberknechts elleve utvalgte spilte bedre enn hva man kunne forutse før 0-2 tapet mot Bayern. Braunschweig er - til tross for hardt arbeid og gode ønsker - fremdeles tabelljumbo i Bundesliga. Èn eller to skader hjelper heller ikke på utsiktene, i forkant av godtgående Hertha. Gjestene befinner seg på syvendeplass, og skal kunne utnytte rom som byr seg i løpet av denne kampen. Hertha Draw No Bet til 1.55 i odds er ypperlig betalt. 

Sats på helgens Bundesliga-kamper her!