Bundesliga, Tippetips: Leverkusen og Dortmund byr opp til målfest!


Fredag

Hannover 96 2.80, Uavgjort 3.25, VfB Stuttgart 2.55

Stuttgart hadde kun plukket 11 poeng siden november, men Huub Stevens' gutter har fulgt opp med syv poeng på sine tre seneste. Den siste i rekken - sjokkseieren med sifrene 3-1 over Schalke - gjør at Swabia-klubben ligger fire poeng klar av Hamburg på nedrykksplassen. 

Hannover befinner seg like over Stuttgart på tabellen, men fire poeng foran etter at de selv tok en overraskende gevinst - borte mot Eintracht Frankfurt forrige torsdag. Trener Tayfun Korkut, for øvrig født i Stuttgart, må klare seg uten Leonardo Bittencourt og Edgar Prib grunnet suspensjoner. Bortelaget blir garantert ikke enkle å skubbe seg på, noe som kan bety uavgjort på HDI-Arena. Poengdeling er priset til 3.50 i odds.

 

Lørdag

Mainz 05 1.67, Uavgjort 3.65, 1. FC Nürnberg 5.25

Det gjenstår kanskje bare tre kamper av sesongen, men Nürnberg fant at det var på tide med nok et trenerskifte. Resultatet ble at Gertjan Verbeek fikk fyken pr telefon, mens han selv befant seg i en venns bryllup. Auda! Frankonerne befinner seg under nedrykksstreken i forkant av turen til Coface Arena lørdag. 

Ettersom gjestene har tapt åtte av sine ni seneste Bundesliga-kamper, er Mainz klare favoritter her. Stefan Bell vikarierer for suspenderte Niko Bungert i midtforsvaret. Sistnevnte fikk marsjordre i 2-4 tapet mot Dortmund i forrige kamp. Mainz -1 mål er tilgjengelig til 2.90 i odds.

 

TSG Hoffenheim 1.90, Uavgjort 3.60, Eintracht Frankfurt 3.85

Hoffenheims hjemmeform har vært av den imponerende sorten den siste tiden - fem av de foregående kampene på eget gress har endt med seier. Klubben kan likeledes glede seg over at kaptein Andreas Beck har forlenget kontrakten frem til 2017. Beck har imidlertid ingen grunn til å sole seg i glansen fra forsvarsrekka - hvis lagdel har vært Bundesligaens svakeste denne sesongen, mens angrepsspillet har vært tilsvarende godt. Kun Bayern og Borussia Dortmund har funnet nettmaskene oftere.

Eintracht skal forsøke å unngå sitt tredje strake serietap. Nå som Heffenheim-angriper Joselu er tilbake i klubben - en spiller som har levert fem scoringer på sine syv nyligste opptredener - bør dette ende med en rekke mål. Over 3.5 scoringer er priset til 1.92 i odds.

 

Bayern Munich 1.23, Uavgjort 6.25, Werder Bremen 11.00

Det omvendte oppgjøret mellom disse klubbene endte med 7-0 seier til Bayern. Etter tapet mot Real Madrid i Champion League denne uken, bør de regjerende mesterne sørge for å spille på seg selvtillit i forkant av returoppgjøret tirsdag.

Werder vil etter alle solemerker ha mer å by på enn i det første oppgjøret, men hvordan dette ender handler først og fremst om hvilke disposisjoner Herr Guardiola velger å foreta. Spillere som Thiago og Xherdan Shaqiri er fremdeles ute, men en komfortabel Bayern-seier ligger likevel i kortene. Bayern -2 mål omsettes til 2.45 i odds. 

 

Hertha BSC 1.90, Uavgjort 3.40, Eintracht Braunschweig 4.10

Hertha er Bundesligaens ikke-formlag nummer en, men Jos Luhukay har likevel sørget for fornyet toppseriekontrakt relativt enkelt med hovedstadslaget. Slikt bør ikke glemmes, ettersom dette er klubbens første sesong blant eliten etter ett års fravær. 

Brunschweig rykket opp sammen med vertene, og har funnet livet i Bundesliga noe tøffere. Det betyr likevel ikke at Løvene skal avskrives, ettersom mulighetene fremdeles er til stede for overlevelse. 

Torsten Lieberknechts mannskap befinner to poeng bak Hamburg på (relativt) trygg grunn i form av nedrykk/playoff-plassen. Etter å kun ha vunnet én bortekamp hittil denne sesongen, kan dette være en ypperlig anledning å få skuta på rett kjøl på. Hertha-seier betaler 1.95 i odds.

 

VfL Wolfsburg 1.45, Uavgjort 4.50, SC Freiburg 6.75

Wolfsburg feide Hamburg av banen forrige helg på VW Arena, selv om Freiburg trolig vil være en vanskeligere motstander. Christian Streichs menn har nesten doblet den totale poengfangsten iløpet av de 11 seneste kampene. Manager Streich må klare seg uten Oliver Sorg, mannen bak den strålende scoringen i forrige ukes 4-2 seier over Gladbach. Årsaken til Sorgs fravær er fem gule kort denne sesongen. 

Wolfsburg har ikke råd til å glippe dersom de skal holde presset på Bayer Leverkusen i kampen om fjerdeplassen. Laget fikk et løft da toppscorer Ivica Olic valgte å signere en ny torårskontrakt - en spiller som er tilgjengelig til 5.10 i odds som første målscorer lørdag.

 

Bayer Leverkusen 3.05, Uavgjort 3.45, Borussia Dortmund 2.30

I lørdagens utskutte oppgjør handler det om nummer to og fire henholdsvis, når Leverkusen jakter sin tredje strake seier etter (gjen)innsettelsen av Sascha Lewandowski. Borussia representerer tilsynelatende Bayers tøffeste motstander i lagets tre gjenstående kamper, så det må presteres lørdag ettermiddag. 

Etter nylig å ha blitt koblet til Manchester United, tar Jügen Klopp Dortmund-laget til Bay Arena i vissheten om at de blir å finne i Champions League også kommende sesong. Andreplassen er så godt som i boks, men BVB vil trolig ikke slakke tempoet av den grunn. Dette blir jevnt, men ikke nødvendigvis scoringsfattig. Over 2.5 scoringer betaler 2.25 ganger innsatsen.