Bundesliga, Tippetips: Helgens kamper!


Bayer Leverkusen v VfB Stuttgart

Leverkusen fikk en treg start på 2015, men seieren over Atletico Madrid virker å ha vært et vendepunkt for Roger Schmidts mannskap. Resultatet var startskuddet for fire strake seiere - samtlige turneringer inkludert. Det står i skarp kontrast til Stuttgart - hvis klubb befinner seg på bunn av Bundesligaen med en håpløs formkurve. Hjemmelaget bør sette ytterligere en spiker i Stuttgart-kista til 1.48 i odds.

 

SV Werder Bremen v Bayern München

FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-DONETSK : News Photo

Bayern har gjort sine saker godt mot Werder Bremen i det siste. Denne kampen tegner imidlertid til å bli vanskeligere enn det pleier. Vertene har nemlig sanket like mange poeng som Bayern München i 2015. 

Hjemmelagets toppscorer, Franco Di Santo, er suspendert, mens Bayern må klare seg uten duoen Arjen Robben og Franck Ribery. Werder-trener Viktor Skripnik ville ikke si altfor mye om effekten av å stille uten Di Santo, men Werder skal uansett kunne gi Bayern kamp til døra. Dette lukter få scoringer, og Under 2.5 mål er tilgjengelig til 2.85 i odds.

 

Hertha BSC v Schalke 04

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League : News Photo

Ingen. Absolutt ikke en levende sjel hadde tro på at Schalke skulle gå hen og sette fire mål bak Real Madrid-keeperen tirsdag kveld. Selv om Champions League-eventyret er over for denne gang, var det kanskje Die Königsblauens mest oppløftende kamp under ledelse av Roberto Di Matteo så langt. Blåtrøyene kostet på offensivt - slik vi aldri har sett dem tidligere. 

Nå venter nedrykkstruede Hertha. Hjemmelaget befinner seg like over nedrykksstreken etter 0-0 mot Stuttgart forrige fredag. Trener Pal Dardai må plukke startelleveren uten å ha tilgang på suspenderte Nico Schulz, men krysser fingrene for at de kan dra fordel av Schalkes tvilsomme borteform i Bundesliga-sammenheng. Gjestene bør ha spilt på seg rikelig med selvtillit, og er favoritter til seieren med 2.50 i odds.

 

TSG Hoffenheim v Hamburg SV

FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-HAMBURG : News Photo

Hoffenheim beviste hvorfor de kan komme til å gå glipp av Europacup-spill kommende sesong, med den svake defensive innsatsen mot Schalke forrige helg. Heldigvis for vertene er HSV divisjonens svakeste bortelag i årets Bundesliga.

Pierre-Michel Lasogga kan være tilbake på benken for Joe Zinnbauer, når laget håper å forbedre den begredelige scoringsstatistikken. Det er derimot bakover på banen at begge disse lagene har opplevd kladdeføre i andre halvdel av sesongen. Både Hoffenheim og Hamburg er blant seirens svakeste lag defensivt i 2015, og det kan således være verdt å satse på Over 3.5 scoringer til 2.90 i odds.

 

FC Augsburg v FSV Mainz 05

FBL-GER-BUNDESLIGA-AUGSBURG-WOLFSBURG : News Photo

Augsburg stod uten seier på over en måned i forkant av 1-0 seieren over Wolfsburg sist. Når Augsburg slår Tysklands formlag nummer én, er det vanskelig å kalle dem "overraskelseslag" i fortsettelsen. Det forteller alt om antallet gode resultater under ledelse av trener Markus Weinzerl. 

Hjemmelaget er favoritter i forkant av lørdagens kamp mot Mainz. Martin Schmidts gutter fikk med seg ett poeng etter å ha ligget under 0-2 mot Gladbach forrige lørdag. Schmidt har uttalt at Mainz trenger ytterligere tre seiere for å sikre fornyet Bundesliga-kontrakt. Det er lite trolig at den neste kommer mot Augsburg denne helgen. Hjemmelaget går trolig seirende ut til 2.00 i odds.

 

Eintracht Frankfurt v SC Paderborn

FBL-GER-BUNDESLIGA-FRANKFURT-SCHALKE : News Photo

Alexander Meier gikk inntok førsteplassen på toppscorerlista i Bundesliga etter to scoringer i søndagens kamp i Köln. Problemet var forsvarskrøll for Eintracht - ikke overraskende, etter fire baklengs mot en motstander med kronisk skuddvegring. Paderborn bør i så måte være en etterlengtet mostander. Klubben har kun vunnet én av sine 14 seneste kamper, og nedrykket kommer nærmere for hver uke som går. Vi kan forvente at dette blir en åpen kamp, men hvor Eintracht går seirende ut. Vertene er priset til 1.70 i odds for seier. 

 

Borussia Dortmund v FC Köln

FBL-GER-CUP-DRESDEN-DORTMUND : News Photo

Köln tok kun sin andre hjemmeseier for sesongen forrige helg. Den forhenværende Lillestrøm-spissen feiret følgelig ukontrollert med Hennes VIII - klubbens geit og maskot. Klubbens eneste øvrige seier på RheinEnergieStadion denne sesongen kom mot Borussia Dortmund. Etter sjokkresultatet tilbake i oktober, synes BVB å ha lagt den vonde tiden bak seg - til tross for 0-0 mot Hamburg i forrige runde. 

Jürgen Klopp må klare seg uten Lukasz Piszczek og Nuri Sahin grunnet skader. Köln-manager Peter Stöger har på sin side ikke forsvarer Kevin Wimmer til rådighet etter utvisningen i seieren over Eintracht. Wimmers fravær er en stor strek i Köln-regningen. Spesielt sett i lys av at Dortmund har begynt å finne rytmen igjen. Hjemmeseier ligger i kortene, mens BVB -1 er priset til 1.91.