Bundesliga, Tippetips: Helgens kamper!


Lørdag

FC Augsburg - Bayer Leverkusen

FBL-GER-BUNDESLIGA-AUGSBURG-HOFFENHEIM : News Photo

Leverkusens Bundesliga-statistikk mot Augsburg er like enkel som den er overbevisende: 7-0-0. Roger Schmidt's mannskap tar turen til Bavaria i kjølvannet av to strake tap - hvorav det seneste kom med 4-5 i oppgjøret mot Wolfsburg. 

Augsburg tapte på sin side 2-3 mot formlaget Werder Bremen forrige lørdag, men har vært strålende på eget gress denne sesongen. Bayern er det eneste laget som kan skilte med bedre statistikk på hjemmebane iløpet av de ni nyligste kampene. Nå som gjestene vakler kan det være verdt å satse på at Leverkusen-komplekset får sitt endelikt til 3.20 i odds.

 

FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt

Etter at Karneval-helgen var over i Mainz, var det slutt på ablegøyene: Trener Kasper Hjulmand fikk fyken. U23-manager Martin Schmidt har fått ansvaret. I forkant av dette Rhein-Main derbyet, ligger det altså an til at den trenernovisen møter Bundesligas mest erfarne trener - nemlig Thomas Schaaf. 

Sistnevnte kan skilte med 500 kamper på sidelinjen i Tysklands toppserie - den seneste kom med 1-0 over Schalke, hvor keeper og klubbkaptein Kevin Trapp gjorde sine saker i overkant godt. Det kan imidlertid hende at Mainz' Martin Schmidt ikke blir å se lørdag, grunnet sykdom. Eintracht er vanligvis et godt spillobjekt hva angår mange scoringer - med eller uten Schmidt. Trenerskifter i Bundesliga har gjerne ført til et umiddelbart oppsving denne sesongen. Over 3.5 scoringer er priset til 2.55 i odds. 

 

Schalke 04 - Werder Bremen

FBL-EUR-C1-SCHALKE-REALMADRID : News Photo

Roberto Di Matteos Schalke ga Real Madrid langt bedre kamp enn hva Jens Kellers utgave maktet forrige sesong. Den gode forestillingen mot de regjerende Champions League-mesterne endte likevel med et uunngåelig tap. 19-åringen Timon Wellenreuther og Felix Platte var især imponerende. Kveldens beste nyhet var imidlertid at Klaas-Jan Huntelaars skade ikke var så alvorlig som først antall. Hollenderen kan meget vel gå glipp av kampen mot Bundesliga formlag fremfor noen. 

Werder Bremen - tabelljumbo i forkant av den siste kampen i 2014 - befinner seg nå kun fem poeng bak Champions League-plass. Klubben kan klatre opp i rygg (to poeng bak Schalke) med seier. Det sier alt om Rune Bratseths gamle klubbs formkurve. Viktor Skripniks gutter er tilgjengelig til 3.50 i odds for seier.

 

SC Freiburg - TSG Hoffenheim

Ny uke, og et nytt Baden-Württemberg derby venter i Bundesliga. Lørdag blir vi vitne til Oliver Baumanns første retur til Schwarzwald siden han forlot Freiburg sommeren 2014. Trener Markus Gisdol er kanskje ikke til stede. Sistnevnte har slitt med influensa, og har ikke vært i stand til å lede treningene denne uken. 

Hoffenheims tur til Freiburg vil ikke være lett match - spesielt ikke etter Christian Streich' gutter har klatret ut av nedrykksfeltet med seier over Hertha forrige uke. Hoffenheim trøbler på bortebane, men jeg foretrekker uavgjort til 3.40 i odds.

 

SC Paderborn - Bayern München

FBL-EUR-C1-SHAKHTAR-BAYERN : News Photo

Paderborn gikk inn i det omvendte oppgjøret med en bedre tabellposisjon enn Bayern. De regjerende seriemesterne har imidlertid ikke gitt fra seg ledelsen i Bundesliga etter seieren den gang. 

De nyopprykkende tok imidlertid sin 10. seier mot Hannover forrige helg. Dersom de skulle gjøre av med selveste Bayern, vil det representere en av sesongens store overraskelser. I kjølvannet av det uavgjorte oppgjøret mot Shakhtar i midtuken, vil Peps gutter være lystne på å levere en imponerende forestilling. Oddsen på at Bayern leder etter 1. omgang er 1.45.

 

FC Köln - Hannover 96

Köln maktet maktet å redde uavgjort med nok en målløs forestilling i forrige ukes oppgjør mot Gladbach. Granit Xhakas scoring på overtid var den første baklengs i 2015, men det er mangelen på scoringer som er det egentlige problemet. Laget har ikke funnet nettmaskene på tre kamper. Hjemmefansen på RheinEnergie Stadion har nemlig ikke være vitne til noen scoringer - hjemme - og bortelag medregnet - på tre kamper. 

Hannover har startet 2015 svakt med kun ett poeng på de fire nyligste kampene. Det er klubbens svakeste start på andre halvdel av sesonen på fem år. Siden begge lag sliter med å skrive seg inn i målprotokollen, er det logisk å satse på Under 2.5 mål til 2.35 i odds.