Bundesliga, Tippetips: Dortmund styrer mot komfortabel seier over Frankfurt!


Bayern Munich - SC Freiburg

Christian Streich har lovet å "spille fotball" på Allianz Arena. Hvorvidt det er en god idé mot et lag som er ubeseiret på 45 kamper, er en ganske annen sak.

Freiburg er faktisk ett av to lag som har holdt Bayern til uavgjort denne sesongen, da klubbene møttes på Mage Solar. En reprise er derimot lite trolig. Bayern viste i 5-0 seieren over Hamburg at de ikke akter å slakke av på tempoet. 

Sett i lys av den skammelig lave oddsen på Bayern-seier, er det verdt å vurdere Freiburg med tre måls forsprang til 2.02 i odds.


Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 

Disse lagene møttes i DFB-cupen tirsdag kveld, og det var slett ikke et vakkert skue.

Eintracht-forsvarer Carlos Zambrano og Borussia-spiss Robert Lewandowski gikk ikke akkurat godt overens. Jürgen Klopps gutter kjempet seg til 1-0 seier, men den dårlige stemningen tar de med seg inn i dett oppgjøret. "Ingen spurt om Zambranos trøye etter kampen", uttalte Jürgen Klopp til mediene. Frankfurt-trener Armin Veh mente på sin side at kommentaren var lite morsom. 

Blant de viktigste nyhetene i forkant av dette oppgjøret, er at Marco Reus fremdeles ikke er tilbake (hamstring), mens Frankfurt må klare seg uten Pirmin Schweiger. Zambrano - som står i fare for å nå grensen for gule kort - kan meget vel bli spart her. Alt peker mot en solid seier for hjemmelaget. Sats på Dortmund med -1 til 1.77 i odds.


Eintracht Braunschweig - Hamburger SV 

Bert van Marwijk er fremdeles trener. Eller? Du anbefales å sjekke før kampstart.

Såfremt ikke Felix Magath har endret mening - han sa selv at han ikke var aktuell som Marwijks erstatter torsdag kveld - vil nederlenderen bli gitt nok en sjanse til å unngå sparken lørdag. 

Hamburg er nødt til å vinne for enhver pris. Og frykt kan saktens bli en viktig faktor her, ettersom de har mye å tape mot Braunschweig. All fornuft tilsier at gjestene vil kunne ta dette, og oddsen på at så skjer er 2.50 i odds.


TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart  

Swabia-klubben og manager Thomas Schneider er under et massivt press etter fem strake tap. Oppgaven som venter i form av Hoffenheim blir ikke lettere av at de må klare seg uten toppscorer Vedad Ibisevic; ettersom bosnieren er suspendert. 

TSG regnes som favoritter, både med bakgrunn av lagets formkurve og fordelen av hjemmebane. Det er imidlertid verdt å merke seg statistikken over hjemme - og bortestatistikk for disse lagene. Stuttgart gjør det vanligvis bedre på bortebane, mens Hoffenheim ofte trøbler på eget gress. Begge lagene lever greit med uavgjort til 3.50 i odds. 


Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach

Werder og Mönchengladbach har til sammen sanket ett eneste poeng i 2014 - noe som skriver seg tilbake til Werders 1-1 mot Braunschweig. 

Mens Robin Dutts problemer har overrasket de færreste, har Gladbachs vansker etter vinterpausen vært vanskeligere å forklare. Høyrebacken Julian Korbs retur bør kunne avhjelpe situasjonen, men jeg er ikke så sikker at jeg velger å sette penger på dem. 

Werders katastrofale målforskjell (-21) er kun overgått av Braunschweig. Det gjør det således vanskelig å stole på dem også. Jeg tror derimot på mange mål her, og følgelig over 3.5 scoringer til 2.75 i odds.


Bayer Leverkusen - Schalke 04

Sami Hyypiä har valgt å plassere Schalke-klare Sidney Sam på tribunen. "Prinsipper", forklarte Leverkusen-treneren det med.

Det er uansett ikke sikkert at Sam hadde fått tillit på bekostning av Gonzalo Castro eller Heung-Min Son uansett. Formklubben Schalke (tre strake seiere) svekkes av Atsuto Uchida, kaptein Benedikt Höwedes og Julian Draxlers fravær.

Det er nummer to mot nummer fire, men etter at serien var tilbake igjen i januar, er det helt åpent hvem av disse lagene som går seirende ut. Uavgjort til 3.45 i odds er fristende.


FC Augsburg - 1. FC Nürnberg

De som leser denne spalten på ukentlig basis, er klar over at Augsburg overgår forventingene på jevnlig basis. Markus Weinzierls mannskap er store favoritter til å fortsette den imponerende marsjen, men Nürnberg er gode og godt priset.

Med fare for å gjøre samme feil igjen; jeg vil anbefale å satse mot hjemmelaget og heller gå for gjestene i markedet Dobbelsjansen til 1.96 i odds.


Hertha BSC - VfL Wolfsburg

Wolfsburg tok endelig sin første seier i 2014 med en solid 3-0 seier over Mainz. De fulgte derette opp med 3-2 over Hoffenheim i cupen onsdag. Midtstopper Naldo spiller ikke på Olympiastadion: brassen er nemlig suspendert, og Timm Klose vikarierer i hans fravær. 

Hertha får derimot ikke like enkelt spill som i 3-0 seieren over HSV forrige lørdag. Begge lagene forsøke å komme på kontringer, mens de ellers ligger lavt. Vi kan kjapt få oppleve få scoringer her, men 2.84 i odds for borteseier er meget godt betalt.