Bundesliga, Tippetips: Dortmund har planen klar mot Hertha


Borussia Dortmund - Hertha BSC

De sort og gule har ikke vunnet en Bundesliga-kamp på eget gress siden 1. november. Jürgen Klopp har flere alternativer i forsvar nå som Marcel Scmelzer og Lukasz Piszczek er tilbake, mens det er tilstrekkelig  valgmuligheter i angrep også. Midtbaneankeret Sven Bender blir lite trolig å se i aksjon grunnet skade. De største nyhetene fra Hertha-leiren er at førstekeeper Thomas Kraft ikke spiller lørdag. Han erstattes av 18-åringen Marius Gersbeek, hvis spiller dermed får sin Bundesliga-debut. Dortmund er rimelig lystne på å vinne denne kampen, og jeg vil anbefale å satse på at de leder ved pause til 1.82 i odds. 


Werder Bremen - Bayer Leverkusen 

Med kun én seier på de 10 seneste kampene har laget fra Nord-Tyskland havnet stadig nærmere den fryktede nedrykksstreken. Forberedelsen til årets siste kamp har heller ikke vært optimale: Det fant sted en liten episode med håndgemeng på treningsfeltet, og en debatt etter at Robin Dutt ga mannskapet to dager fri etter 2-3 tapet mot Hertha. Nøkkelspiller Aaron Hunt blir nesten garantert ikke å se i aksjon denne helgen. Leverkusen røk 0-1 hjemme mot Frankfurt, men har ingen nye skadeproblemer som volder hodebry. Taktisk sett satt de være perfekt rustet til å skape ytterligere problemer for Werder. Sats på Bayer Leverkusen til 1.75 i odds. 


SC Freiburg - Hannover 96

Det har vært sesongen fra helvete så langt, for laget som overrasket alle i fjor. Skadeproblemer og Europa Leauge-engasjement har rett og slett blitt for mye for Freiburg. Mange poeng har det derimot ikke blitt. De kan prise seg lykkelig over at Nürnberg (17.plass med 10 poeng) og Braunschweig (18.plass med åtte poeng) på en eller annen måte har prestert enda verre. "Vi skammer oss ikke", uttalte manager Christian Streich med tanke på situasjonen klubben befinner seg i. Motstanderens trener, Mirko Slomka, er derimot under større press. 12.plass anses nemlig som langt under hva som kan forventes, i klubb-diretør Martin Kinds øyne. Begge lagene er så svake defensivt, at scoringer så absolutt står på menyen. Over 3.5 mål til 3.55 i odds smaker fugl!


Eintracht Braunschweig - TSG Hoffenheim 

Markus Gisdol har advart sine tropper mot å ta lett på oppgaven som venter i Niedersachen. Braunschweig er Bundesligas svakeste lag, men vil løpe og kjempe som besatt. Slik de alltid gjør. Likevel skal Hoffenheim være i stand til å plukke dem fra hverandre på overganger. Jens Grahl og/eller Sebastian Rudy er usikre, men har ingen innvirkning på tipset mitt. TSG med -1 til 3.20 i odds.


Hamburger SV - Mainz 05 

Hamburg er glade for at 1-3 tapet mot Bayern München ikke ble større. Mainz hadde også en god helg, Måten de tuktet Gladbach på (og ødela kampen på) i 0-0 oppgjøret lørdag, gledet trener Thomas Tuchel. Mainz vil forsøke å gjøre det samme her. Hamburg har en brukbar startoppstilling, men jeg sitter med en følelse av at Mainz vil skape problemer for dem. Sats på gjestene i markedet for Dobbelsjansen til 1.73 i odds. 


1. FC Nürnberg - Schalke 04

Det er vanskelig å vite om man skal synes synd på Nürnberg eller le av hvor elendige de er. Å ikke gå seirende ut av kampen mot Hannover etter å ha ledet 3-0 var kriminelt svakt - selv om de var uheldige med en dommeravgjørelse. Franconia-klubben må klare seg uten sin beste forsvarer - Emanuel Pogatetz er nemlig ute med karantene. Schalke var sitt sedvanlige jeg forrige uke. Motstridende meldinger om trener Jens Kellers fremtid ble lekket hver time. Han er vel og merke fortsatt manager, og S04 skal være gode nok til å sikre seg et resultat mot slik motstand - uavhengig av Julian Draxlers skade. Borteseier er priset til 2.15 i odds. 


Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg

Den mest interessante kampen finner sted søndag. Lucien Favres godtgående Mönchengladbach møter et Wolvsburg på oppadgående. Det er ikke mye som skiller fjerde - og femteplassen (tre poeng), og kampen på Borussia Park kan meget vel bli en jevnspilt affære. Begge lagenes forsvar (17 baklengs for begge lag) er vanligvis solide sammenlignet med de fleste andre lag. Sats på Under 2.5 mål til 1.90 i odds. 

Sats på helgens Bundesliga-kamper her!