Bundesliga, Tippetips: BVB Dortmund vs Mainz 05


Borussia Dortmund 1.33, Uavgjort 4.90, Mainz 9.00

Det har vært en begivenhetsrik siste uke i Nordrhein-Westfalen. Dortmund slo Freiburg 3-0 i borteoppgjøret på Mage Solar Stadion, Marco Reus har forlenget med klubben mens styreformann Hans- Joachim Watzke har fortalt om tingenes tilstand. Finanskrise er det så visst ikke snakk om. De gulsorte har nemlig €140 millioner på bok.

På papiret ser det med andre ord ikke så ille ut i forkant av fredagens oppgjør. Vertene er ubeseiret på sine 11 seneste på Signal Iduna Park som har falt på en fredag, hvorav de fem siste på har gitt seier. Dersom vi ser bort ifra ukedager, viser statistikken 2-1-2 på de fem ferskeste på eget gress. Fire av kampene har endt 1-0 eller 0-1.

Men, Dortmund står fremdeles med begge beina i nedrykksstriden. Sannheten er likevel at Jürgen Klopp & Co kan klatre forbi trenerens gamle arbeidsgiver på tabellen med en solid seier. Minnene om ”Gamle Dortmund” ble vekket til live i seieren over Freiburg, og med Marco Reus tilbake frisk og rask gir det grunn til optimisme.

Trener Klopp ønsker trolig å sende utpå et tilnærmet uendret mannskap fra seieren i Breisgau sist. Durm og Blaszczykowski blir ikke å se i aksjon, mens duoen Kehl og Bender ikke er tilbake i trening før tidligst lørdag.

Men, de som tror Mainz er en kasteball på bortebane må tro om igjen. Die Nullfünfer har kun tapt tre av de 10 seneste på fremmed gress (1-6-3) – mot Wolfsburg, Schalke og Hamburg. Christian Heidels gutter er likevel divisjonens uavgjortspesialister. Hele ti ganger har Rheinland-Pfalz laget delt poengene broderlig med motstanderen. Se opp for klubbens toppscorer – Shinji Okazaki. Japaneren har notert seg for seks seriemål iløpet av åtte kamper denne sesongen.

Dortmund-spiller Jones Hofmann er på utlån til Mainz ut sesongen. Kantspilleren er tilbake etter skade, og blir etter alt og dømme å se i aksjon mot moderklubben. Stafinos Kapino tar plassen mellom stengene ettersom Loris Karius er suspendert.

Hvor mange ganger har vi spådd at Dortmund endelig er på gang igjen? Trolig hver eneste uke. Like mange ganger har vi tatt feil. ”Alt” peker imidlertid mot hjemmeseier nå – selv om Mainz ikke akter å legge seg på rygg. Vi tror Dortmund får grunn til å feire en ny seier.

Beste Spill:

Sats på Dortmund til 1.33 i odds

Sats på at Dortmund vinner uten baklengs til 2.08 i odds