Bundesliga, tippetips: Bayern og BVB vinner!


Lørdag

Borussia Dortmund 1.18, Uavgjort 6.75, Hannover 96 15.00

"Med deres hurtige overgangsspill er de nesten det perfekte bortelaget", uttalte Jürgen Klopp. Det er sant. I teorien. Dessverre for Hannover har det å være "et perfekt" bortelag ikke gitt et eneste poeng på fremmed gress. Faktisk er de seriens svakeste lag når på reisefot; null poeng og -7 i målforskjell. Mirko Slomka må i tillegg klare seg uten sine foretrukne spisser - Ya Konan og Diouf. Dortmund sliter med en rekke skadeproblemer, og ønsker ikke å risikere spillere i forkant av oppgjøret på the Emirates tirsdag. Seier vil de likevel klare. Under 3.5 scoringer til 1.85 i odds er et godt spill. 


FC Bayern München 1.08, Uavgjort 10.00, Mainz 05 25.00

"Å utnytte svakheter i dette Bayern-laget er en jobb for klubber som Leverkusen og Manchester City", uttalte Mainz-trener Thomas Tuchel. Bayern har fremstod jo ikke dårlig i nevnte kamper, så det er ikke til å undres over at Pep Guardiolas mannskap er så vidt store favoritter. Ei heller har hjemmelaget skader å trøble med. Mainz' formkurve har i beste fall vært lite oppsiktsvekkende. Gjestene har nemlig ikke vunnet siden tredje serierunde, og kun plukket ett eneste poeng i den etterfølgende perioden. Angriper - og toppscorer - Micolai Müller (seks scoringer) er ikke fullt tilbake etter skade, så jeg vil satse på at Bayern holder rent bakover til 1.68 i odds. 


Werder Bremen 2.02, Uavgjort 3.40, SC Freiburg 3.65

Robin Dutt møter gamleklubben på Weserstadion. Werder-laget har stabilisert seg på et brukbart nivå, mens Freiburg (17.plass) fremdeles ikke har vunnet denne sesongen. Christian Streich har skader som volder hodebry, og må således bestemme hvem som skal vikariere på høyreback - for Oliver Sorg - og hvem som tar spissen Mike Hankes plass. Dutt er langt bedre stilt, og har en rekke alternativer å velge mellom etter skadecomeback for Eljero Elia og Cedrick Makiadi. En rutinemessig seier (2.02) til Werder Bremen er spillet å satse på.


Eintracht Braunschweig 5.00, Uavgjort 3.55, Schalke 04 1.72

Landslagspausen har ikke fart pent med Die Königsblauen. Angriper Klaas-Jan Huntelaar skadet kneet igjen, og går glipp av resten av 2013. Keeper Timo Hildebrand virker å være ute en god stund fremover i tid, mens Kevin-Prince Boateng trolig ikke bli risikert (kne). Det knytter seg i tillegg spørsmålstegn til Adam Szalai. Det kan således bety at det blir skralt på topp for Jens Keller. Braunschweig er i godt humør etter derbyseieren mot Wolfsburg sist. Jeg kan ikke se for meg at det blir veldig mange scoringer i dette oppgjøret. Sats derfor på Under 2.5 scoringer til 2.05 i odds. 


Eintracht Frankfurt 1.55, Uavgjort 4.00, 1. FC Nürnberg 5.95

Gjestene står uten hovedtrener etter at Michael Wiesinger fikk sparken for nesten to uker siden. Roger Prinzen (Nürnberg II-trener) har fått det midlertidige ansvaret. Hanno Balitsch og Timo Gebhardt er tilbake etter suspensjoner, mens midtbanespiller Markus Feulner ikke er tilgjengelig. Frankfurt har gjort det oppsiktsvekkende bra, sett i lys av alle skadeproblemene. Den offensive midtbanespilleren Alex Meier er tilbake i aksjon, og de skal således kunne vinne dette nokså komfortabelt. Eintracht -1 til 2.65 i odds!


Hertha BSC, Uavgjort,  Borussia Mönchengladbach

Gjestene har divisjonens tredje beste angrep (19 scoringer). Ikke akkurat som forventet når vi vet at laget trenes av Lucien Favre. Hertha har ikke like mange fulltreffere å skilte med, men de skaper mange sjanser. Mot Gladbachs rufsete forsvar kan de meget vel få fritt spillerom. Arango, Raffael og Kruse er tilnærmet umulige å tøyle i andre enden igjen. Dette tegner til å bli et morsomt oppgjør. Scoringsbonanza! Over 3.5 scoringer til 2.80 i odds!