Bundesliga: Midtuketips


TIRSDAG

Hamburger SV 4.35  uavgjort 3.45  Schalke 04 1.80

Rafael van der Vaart er "Frelseren" i følge en nylig artikkel i det tyske magasinet "11 Freunde". Hamburgs forhenværende Tottenham-spiller er imidlertid ute frem til vinterpausen. Det er i sannhet dårlig nytt for et Hamburg-lag som ikke har scoret et eneste mål uten nederlenderen på banen. Statistikken er vel og merke noe misvisende - selv med van der Vaart på banen har laget bare notert seg for 12 mål på 11 kamper. Laget fra Nord-Tyskland er nødt til å slå tilbake etter et demoraliserende 0-2 tap mot Düsseldorf sist. Om ikke annet bør hjemmelaget kunne sies å være Schalke fysisk overlenge. Gjestene har virket slitne de siste ukene, men Huub Stevens nekter plent å foreta rokeringer i startelleveren. Med Kyriakos Papadopoulous tilbake i forsvarsfireren er det vanskelig å se for seg at Die Königsblauen skal slippe inn baklengs. Schalke 04 bør dermed dra seieren i havn.

Borussia Dortmund 1.13 uavgjort 7.10  Fortuna Düsseldorf 20.00

De regjerende mesterne ble beskrevet som "Et Monster" mentalt sett, av trener Jürgen Klopp. Uttalelsen kom i kjølvannet av seieren mot Mainz. Det var selvsagt ment som en kompliment. Det manager Klopp egentlig mente å si, var at lag har funnet tilbake til sulten og hurtigheten som spillet deres fordrer. Tre seiere på rappen har ført til at laget har klatret opp på andreplass - ni poeng bak serieleder Bayern München. Düsseldorf beviste på sin side at de ikke skal undervurderes, selv om den så vidt høye oddsen kan forsvares her. En knusende hjemmeseier ligger i kortene - såfremt ikke midtbanespillerne Kehl, Güdogan og Götze er skadet.

Hannover 96 1.80 uavgjort 3.45  Greuter Fürth 4.35

Mirko Slomkas Hannover ble ofre for tysk byråkrati i helgen. Bundesligas TV-avtale sier at kun tre kamper kan spilles søndag. Hannover 96 fikk således kun 40 timer hvile mellom Europa League-oppgjøret mot FC Twente på tirsdag og 0-5 tapet mot Bayern München lørdag. Jan Schaludraff forventes å være tilbake som hengende spiss bak tidligere Manchester United-angriper Mame Diouf. Sistnevnte er priset til 5.25 som kampens første målscorer. Dumpekandidat Fürth er nødt til å klare seg uten suspenderte Sercan Sararer, mens unggutten Felix Klaus etter alle solemerker stepper inn som vikar. Gjestene kan ikke for sitt bare liv finne veien til nettmaskene om dagen. Hjemmelaget er vel og merke slitne, noe som kan borge for under 2.5 scoringer til 2.00 ganger innsatsen. Hjemmeseier til 1.80 er likeledes høyaktuelt.

Eintracht Frankfurt 2.05 uavgjort 3.40  Mainz 3.45

Mainz gjorde sine saker godt i 1-2 tapet mot Dortmund, men har manglet nødvendig kvalitet i angrepet. Frankfurt kaster innpå Olivier Occean til fordel for den langt mer mobile Karim Matmour i angrep. Dette er et aldri så lite derby, så forvent derfor rikelig med drama. Nylige resultater og tabellposisjonen - Frankfurt på fjerde og gjestene på 9. plass - indikerer at dette er sikker hjemmeseier. Det er imidlertid ikke så mye som skiller disse lagene. Sats på borteseier dersom du er på utkikk etter en outsider. Et tryggere spill er å satse på Draw no Bet og Mainz til 2.50.

ONSDAG

SC Freiburg 9.00 uavgjort 4.60  Bayern München 1.35

Freiburg er i dytten. 3-0 seieren over Stuttgart har ført laget opp på sjetteplass i Bundesliga, og de har kun tapt én gang - mot Dortmund - i løpet av sine åtte seneste kamper. Christian Streichs' mannskap har vært påpasselige med å snakke ned mulighetene mot serielederen. Det er likevel ikke til å komme ifra at Freiburg er veldig sterke på eget gress. Bayern München har nok Bundesligas tilsvarende av El Clasico i bakhodet. Det er seriens beste forsvar som er i aksjon onsdag, noe som meget vel kan bety få scoringer. Uavgjort er slett ikke utenfor rekkevidde for hjemmelaget, så sjekk ut 1-1 til 9.00 - Bayerns formidable form til tross.

Borussia Mönchengladbach 2.50 uavgjort 3.40  VfL Wolfsburg 2.65

“Ungfolene" var svake i tapet mot Augsburg, og resultatet var rett og slett flatterende. Hjemmelaget er, om ikke annet på papiret, bedre enn et Wolfsburg-lag som må klare seg uten kaptein Josué. Christian Träsch er trolig erstatter. Problemet for Ulvene er at de er så avhengige av Diego. Dersom motstanderen tøyler ham - slik Werder gjorde i 1-1 kampen - har de ingen andre som kan ta ansvar kreativt sett. Ettersom ingen av lagene har overbevist, er dette oppgjøret vidåpent. Likevel; med hjemmepublikummet i ryggen skal Gladbach kunne ta dette.

VfB Stuttgart 1.65 uavgjort 3.65  FC Augsburg 5.25

Stuttgart-manager Bruno Labbadia forventes å foreta en rekke endringer etter 0-3 tapet mot Freiburg i helgen. Venstrebacken Boka, midtstopper Niedermeier og den offensive midtbanespilleren Traoré tar sannsynlig vis plassene til Molinaro, Maza og Okazaki. Ingen av lagene sliter med skadeproblemer, men Augsburg (18.plass) har all mulig grunn med å være misfornøyde med at det ikke ble sesongens andre hjemmeseier sist (1-1). Stuttgart bør slå tilbake her, og følgelig ta en overbevisende seier. For å få litt fart på oddsen - sjekk ut 3-0 til vertene. Det er nemlig priset til 16.00.

Werder Bremen 2.60 uavgjort 2.45  Bayer Leverkusen 2.50

Utestengte Lukas Schmitz erstattes av Clemens Fritz (ikke le) på venstrebacken. Leverkusen er på sin side fulltallige, men var slett ikke overbevisende i 2-1 seieren over Hoffenheim søndag. De har virket slitne den seneste tiden, selv om de skal være vertene kvalitetsmessig overlegne. De historiske tallene er også interessante: Seks av de åtte seneste oppgjørene har endt med uavgjort. Leverkusen har vunnet de to øvrige. Sats på at vi får se den syvende poengdelingen her.

FC Nürnberg 2.40  uavgjort 3.40  TSG Hoffenheim 2.75 

“Ytterligere ett tap, og Babbel får sparken", skrev tabloidavisen Bild mandag. I rettferdighetens navn skal det sies at Hoffenheim gjorde sine saker godt i andreomgangen av 1-2 tapet mot Bayer Leverkusen i helgen. Klubben synes uansett å mangle "det lille ekstra" i begge ender av banen, noe som gjør at poengfangsten ikke blir regelmessig. Nürnberg må klare seg uten Markus Feulner, etter at midtbanespilleren pådro seg et unødvendig rødt kort mot Greuther Fürth. Laget har til alt overmål ikke vunnet mer enn én av sine 10 seneste. Dette skal egentlig være hjemmeseier, men Hoffenheim skal kunne vinne dette. Vi tror Babbel beholder jobben - i det minste i ytterligere noen dager.