Bundesliga: Helgens Tippetips


Borussia Mönchengladbach 5.45, uavgjort 4.10, Bayern Munich 1.57

Hjemmelaget har forsvinnende små sjanser til å kvalifisere seg til kommende sesongs Europa League. Muligheten til å slå de nybakte seriemesterne bør imidlertid være motivasjon i seg selv. For gjestenes del handler det om å holde koken frem mot Champions League-finalen neste uke; Jupp Heynckes akter å sende utpå toppet mannskap atter igjen. Borussia må trolig klare seg uten backen Alvaro Dominguez, mens Branimir Hrgot - hvis spiller noterte seg for tre mål mot Mainz forrige helg - selvsagt beholder plassen i angrep. Bayern tar dette, men ikke med mer enn ett måls margin


Borussia Dortmund 1.40, uavgjort 5.40, TSG Hoffenheim 1899 5.75

Forrige ukes 3-3 mot Wolfsburg oppsummerte Dortmunds problemer på en fin måte. Når de måtte finne på å legge ned mindre enn 100% innsats og konsentrasjon, mister de poeng. Hoffenheim rykker ned med tap på Westfalenstadion. Klubben akter derimot å stille med fire angripere lørdag, så vi kan ha et åpent og fartsfylt oppgjør i vente. Ilkay Gündogan tar plassen fra Mario Götze på topp, og regnes som store favoritter til å vinne på hjemmebane. Det tryggeste er uansett å sette pengene på Over 2.5 scoringer

VfB Stuttgart 2.10, uavgjort 3.50, Mainz 3.30

Stakkars Thomas Tuchel, som ikke har vunnet mer enn to kamper siden vinterpausen. Brorparten av problemene skal tilskrives en skadeliste så lang som et vondt år. Klubben styrer mot en plass rundt midten av tabellen, noe som uansett er skuffende saker. Mercedes-Benz Arena-klubben Mainz er på felgen: "Vi er fysisk og psykisk helt på tålegrensen", uttalte Tuchel i forkant av turen til Swabia. Alt peker i retning av hjemmeseier her. Cup-finalistene Stuttgart må klare seg uten Serdar Tasci, og har egentlig ingen fullgod erstatter. Mainz skaper sjelden mange sjanser fremover på banen, og hjemmelaget bør ta dette greit. 

Hannover 96 2.62, uavgjort 3.45, Fortuna Düsseldorf 2.55

Mirko Slomka kan sende utpå sin beste forsvarsfirer nå som både Johan Djourou og Christian Schulz begge er tilbake. På topp har Hannover få alternativer, og laget har virket tomme for så vel krefter som kreativitet de seneste ukene. Trener Slomkas problemer blekner i forhold til Norbert Meiers: Ingen seire på 11 kamper gir dem tittelen 2013s dårligste lag. Gjestene ligger an til å mangle kaptein Andreas Lambertz, og blir nødt til å benytte Christian Weber på høyrebacken. 29-åringen var sist i aksjon i 4. divisjon for Düsseldorf II. Meier forventes å beholde jobben selv om klubben skulle bli degradert: Dersom Düsseldorf taper, må de krysse fingrene for at andre lag gjør det samme for å beholde plassen i toppserien. 

1. FC Nürnberg 2.35, uavgjort 3.55, Werder Bremen 2.75

1-1 mot Frankfurt var nok for Thomas Schaaf til å redde Werder Bremen fra nedrykk. Onsdag ble det derimot klart at 52-åringens dager på Weserstadion var talte. Mannen med 14 år i Werder Bremen valgte å takke for seg før sesongens siste kamp, og det er følgelig assistentene Wolfgang Rolf og Matthias Hönerbach som leder laget. Nürnberg har langt mindre kvaliteter å skilte med enn gjestene, selv om motivasjonen er på topp etter noen svake resultater. Hjemmeseier!

Eintracht Frankfurt 1.95, uavgjort 3.65, VfL Wolfsburg 3.60

Armin Vehs gutter trenger bare ett poeng for å kvalifisere seg til Europa League. "Vi har kvalitetene som skal til", uttalte manager Heribert Bruchhagen. Frankfurt krysser fingrene for at lagets offensive midtbanespiller Alexander Meier rekker kampen. Uten den tidligere HSV-spilleren blir Frankfurts angrepsspill betydelig svekket. Gjestene har lite annet enn æren å spille for, foruten niendeplassen i serien, vel og merke. Åtte kamper uten tap har bevist at Dieter Hecking har funnet en oppskrift for å få det beste ut av sitt ellers begrensede mannskap. Ulvene har absolutt kapasitet til å ødelegge festen. Borteseier!

FC Augsburg 1.45, uavgjort 4.15, Greuther Fürth 7.00

“Den som tror dette er walkover, må tro igjen", uttalte Augsburg-trener Markus Weinzierl. Et fullstappet SGL-Arena håper å kunne feire fornyet Bundesliga-kontrakt. Ett poeng mot allerede nedrykksklare Fürth vil være nok til å sikre play-off mot 1. FC Kaiserslautern. Tre poeng kan imidlertid ta dem forbi Düsseldorf og dermed sikker plass. Til tross for Weinzierls advarsel er det vanskelig å se for seg annet enn hjemmeseier her. 

SC Freiburg 2.90, uavgjort 3.40, Schalke 04 2.35

Dette er en storkamp. “En finale”, for å bruke Sportsdirektør Horst Heldts ord. Seier til Freiburg tar dem forbi lørdagens gjester i jakten på Champions League-spill kommende sesong. "Presset ligger på Schalke", uttalte Freiburg-trener Christian Streich. Jens Keller har holdt treningene for lukkede dører, men kan glede seg over at Julian Draxler kommer tilbake fra karantene. Bortelaget skal minst kunne få med seg ett poeng her, men Schalke er Schalke - og følgelig vanskelige å stole på. Kanskje Under 2.5 scoringer er et bedre alternativ

Hamburger SV 3.25, uavgjort 3.90, Bayer 04 Leverkusen 2.00

Laget fra Nord-Tyskland kan runde av en underlig sesong med å kvalifisere seg til Europa League kommende sesong. Det fordrer samtidig at Frankfurt taper. Hamburg kan føle seg trygge etter 4-1 seieren mot Hoffenheim, selv om resultatet nok var noe flatterende. Mot et av divisjonens beste kontringslag er Hamburg outsider. Leverkusens er hjemmelaget taktisk overlegne, og således et godt spillobjekt lørdag.