Bundesliga: Helgens tippetips


Bayern Munich 1.18, uavgjort 6.50, FC Augsburg 15.00

Fra Bayern Münchens ståsted handler dette oppgjøret om lite annet enn en parademarsj. Jupp Heyncke akter likevel å sende utpå sitt beste mannskap. Du kan dermed forvente: mål, mål og atter mål. Vel, det kan hende at de ikke ønsker å slite seg ut fullstending, og følgelig at 3-0 er et mer trolig utfall enn 6-0. Sistnevnte er på sin side mer sannsynlig enn 1-0 igjen. Dersom vi snakker om å sette spill på denne kampen... du kan vel så gjerne satse på rødt eller sort på roulettbordet. Dessverre reflekterer oddsen situasjonen.


Schalke 04 1.36, uavgjort 4.75, VfB Stuttgart 8.50

Julian Draxler, Die Königsblauens kommende superstjerne, soner karantene lørdag. Rafael tar etter alle solemerker Draxlers plass bak Klaas-Jan Huntelaar. Swabia-klubben er under press med tanke på å reise kjerringa etter et par svake resultater. Laget har problemer på backplass, hvor ingen faste fjes er tilgjengelige. Schalkes styrke på eget gress, Huntelaars positive formkurve og betydningen av kampen - gjør at dette er et være eller ikke-være for Jens Keller av følgende grunner: A) Laget trenger full pott for å sikre fjerdeplassen, og B) For å beholde jobben. Stuttgart har ikke kunnet konsentrere seg om seriespillet  etter at de tok seg til finalen i DFB-cupen. 


Bayer Leverkusen 1.33, uavgjort 5.00, Hannover 96 9.00

Realistisk sett har ingen av disse lagene noe å spille for. Hannovers utsikter til Europa League er kun hypotetiske, mens Leverkusen sliter med en rekke skadeproblemer. Sidney Sam, Gonzalo Castro og Andre Schürrle er alle tvilsomme. Sjekk derfor lagoppstillingene før du eventuelt plasserer spill på dette oppgjøret. Leverkusen har heller ikke flust av angrepsalternativer tilgjengelig på benken. Som du sikkert har fått med deg nå; Hannover er kronisk svake på bortebane, selv om de maktet å slå Greuther Fürth for to uker siden. Det kan lønne seg å spille mot hjemmelaget her


VfL Wolfsburg 3.95, uavgjort 3.80, Borussia Dortmund 1.80

Wolfsburg står uten tap på sine åtte seneste Bundesliga-kamper. Resultatene mot Schalke (1-4) og Bayern München (1-6) viser at de trolig vil få slite mot et opplagt Dortmund-mannskap. Jürgen Klopp ønsker å drille sin foretrukne førsteellever før større oppgaver på Wembley, og skal ha få problemer på Volkswagenarena. Alt annet enn en overbevisende seier vil komme som en overraskelse - dersom spillerne ikke underbevisst tar lett på oppgaven. Lite trolig, sier jeg. 


Werder Bremen 2.20, the draw 3.40, Eintracht Frankfurt 3.15

Det vil være like overraskende som Sir Alex Ferguson nylige beslutning om å tre inn i pensjonistenes rekker. Det ser nemlig ut som om Schaafs dager på Weserstadion er talte etter inneværende sesong. Nedrykksspøkelset skumler, og Rune Bratseths gamle arbeidsgiver trenger desperat tre poeng lørdag. Selv om fansen vil som vanlig gjøre sitt ytterste for å støtte laget, mens hjemmelagets forsvar sikkert vil by gjestene på flere muligheter. Dessverre for Armin Veh må han klare seg uten lagets fremste angrepsvåpen - Alexander Meier. Uavgjort 0-0 ligger trolig i kortene her, selv om et slikt ufall ikke vil gagne noen av lagene.


TSG Hoffenheim 1.90, uavgjort 3.75, Hamburger SV 3.60

Selv om det skiller 10 plasser mellom disse lagene i tabellsammenheng, bør vi ikke trekke forhastede konklusjoner. Hoffenheim har vært i brukbar for den seneste tiden, og har fått selvtillit i takt med angriper Sven Schipplocks prestasjoner. Han blir garantert å finne i startoppstillingen etter sine to fulltreffere mot Werder Bremen. Hamburg er fortsatt ikke ute av kampen om Europacup-spill kommende sesong, men laget er kronisk ustabile i prestasjonene. HSV kan tape denne kampen, eller vinne 3-1 for den del. Det er derfor langt klokere å vurdere Over 2.5 scoringer. Begge lagene ønsker å vinne, og begge forsvarsrekkene er rause.


Mainz 05 2.20, uavgjort 3.45, Borussia Mönchengladbach 3.15

Thomas Tuchels mannskap har kun vunnet én av sine 10 nyligste kamper (1-0 mot Leverkusen). Sagt på en annen måte; manglende angrepsalternativer har begynt å gjøre seg gjeldende. Hjemmelagets sesong har på mange måter dabbet av, hvorav mesteparten av kreftene nå settes inn på forberedelser til neste sesong. Die Nullfünfer har selvsagt fortsatt mye å spille for, ettersom alt annet enn full pott vil bety farvel til Europa League kommende sesong. Juan Arango og Lucien Favre vil bli å finne i startelleveren, noe som i sin tur betyr en offensiv 4-4-2 formasjon. H!


Greuther Fürth 4.75, uavgjort 3.55, SC Freiburg 1.75

Fürth var det første laget som ble klare for nedrykk denne sesongen. Trolli Arena-klubben har uansett spilt godt i kjølvannet av den forestående degraderingen, og de har til alt overmål en skikkelig gulrot mot Christian Streichs hardarbeidende kollektiv. Denne kampen representerer nemlig klubbens siste mulighet (trolig på noen år) til å vinne sin første Bundesliga-kamp på eget gress. Freiburg er en hard nøtt å knekke, og akter ikke gi Kløverne rom. Dette er uansett som en cupfinale å regne for Greuther, og vi bør satse på en lykkelig slutt. Om enn ikke en som redder toppserie-statusen. 


Fortuna Düsseldorf 1.85, the draw 3.40, 1.FC Nürnberg 4.40

Fire strake nederlag har sørget for et komplett stemningsskifte i Nürnberg. Trener Michael Wiesinger og spillerne har havnet under et skikkelig press fra supporterne. Mot Düsseldorf - hvis klubb trolig styrer klar av nedrykk med seier her - har gjestene tatt mål av seg å gjøre rent bord. Backen Timothy Chandler blir ikke å finne i startelleveren. Basert på spillerens seneste prestasjoner blir han lite trolig et savn. Det er mye som tyder på at også Fortuna merker trykket. Voronin og Rafael har nemlig vært i tottene på hverandre på klubbens treningsfelt. Begge har blitt suspendert av klubben Jeg liker utsiktene til Under 2.5 scoringer her.