Bundesliga: Helgens tippetips


Borussia Mönchengladbach 2.25, uavgjort 3.25, FC Augsburg 3.25

Hjemmelagets form har bedret seg betraktelig, selv om 0-2 tapet sist forklarer det relative fraværet av suksess: Klubben virker redde når de har ballen i angrep, og gjør for mange feil i midtbaneleddet. Trener Lucien Favre uttalt at fjorårets fjerdeplass ikke bør brukes som sammenligningsgrunnlag for fansen. "Vi var døde og begravet for bare to år siden. Det er lett å glemme". Europacup-kvalifisering er fremdeles en vag mulighet, men laget har problemer også i de bakre rekkene (Stranzk her influensa, mens Nordtveit sliter med en hodeskade). Augsburg akter ikke å gi seg under kamp, så dette peker mot under 2.5 scoringer og uavgjort


Borussia Dortmund 1.47, uavgjort 4.30. Mainz 05 6.70

Jürgen Klopp har sagt at spillerne ikke akter å gi hans gamle arbeidsgiver lett spill. Real Madrid kommer vel og merke til torgs på onsdag, og en eller to rokeringer i startoppstillingen er uunngåelig. Dortmund skal likevel ha nok kvaliteter i laget til å slå et Mainz som selv ikke har vunnet siden vinterpausen. Dersom Thomas Tuchel velger å holder seg til diamantformasjonen som tidligere, vil Dortmund kunne skape store problemer på kantene. Selv om Marco Reus ikke skulle være med fra start - sats på hjemmeseier. 


Hannover 96 5.75, uavgjort 3.80, Bayern Munich 1.60

Jupp Heynckes akter å foreta endringer etter nok en enkel seier mot Wolfsburg i den tyske cupen. Med tanke på motivasjon burde Hannover ha et overtak: Mirko Slomkas mannskap har fortsatt et realistisk håp om om kunne knipe Europacup-spill neste sesong, men da trengs det full pott her. Sparkingen av klubbens sportsdirektør, Jörg Schmadtke, har styrket trenerens stilling innad i klubben. Hvorvidt det er nok til å slå et lag som ikke har avgitt poeng i 2013 er et annet spørsmål. Oddsen på over 2.5 scoringer vil være veldig, veldig snau. Bayerns mulige manglende konsentrasjon (de møter Barcelona tirsdag), og gjestenes evne til å score på bestilling, gjør dette til det beste spillobjektet. 


Eintracht Frankfurt 3.10, uavgjort 3.40, Schalke 04 2.25

Hjemmelaget er på full fart mot en posisjon som middelhavsfarer. Kun 3-2 seieren over Greuther Fürth har gitt full uttelling de senste ni kampene. Hva som verre er: Skadeproblemene ser ikke ut til å avta: Klubbens toppscorer Alexander Meier er tvilsom med en strekk i låret, mens midtbanespilleren Pirmin Schwegler definitivt er ute med skade. Høyrebacken Sebastian Jung er på sin side suspendert. Lokalavisen Frankfurter Rundschau har beskrevet den antatte lagoppstillingen som "Krise-elleveren". Det er mye mulig at de frykter de verste her. Schalke virker derimot gode om dagen. Gjestene må klare seg uten Jefferson Farfan, men bør definitivt vinne her.

Werder Bremen 2.15, uavgjort 3.40, VfL Wolfsburg 3.30

2-2 mot Düsseldorf var ikke egnet til å gi Thomas Schaaf pusterom, selv om de siste dagene har vært oppløftende. Lukas Schmitz, Sokratis, Mehmet Ekici, Nils Petersen, Aaron Hunt og Clemens Fritz er alle tilbake i trening etter ymse skadeproblemer. Wolfsburg gjorde det de kunne mot Bayern i cupkampen sist, men endte likevel opp med å tape 1-6. Ikke den beste oppladningen til denne kampen, med andre ord. Dette blir jevnt, men med mange scoringer. Sats på over 2.5 mål. 


Hamburger SV 1.80, uavgjort 3.45, Fortuna Düsseldorf 4.60

Det faktum at HSV fortsatt har mulighet til Europacup-spill neste sesong, handler ikke om at de har vært gode i årets Bundesliga. Thorsten Finks stadige rokeringer, og lagets ujevne prestasjoner, har gitt middelmådige resultater. På sitt beste. Men, her er de altså. Og med litt selvtillit etter 2-1 seieren over Mainz er laget favoritter mot Düsseldorf. Gjestene har fått det mer og mer trøblete de siste ukene, selv om vertene også har vært i samme situasjon. HSV har alltid klart å røre det til for seg selv (0-1 v Augsburg, 1-1 v Fürth, 0-1 v Freiburg), så du bør utvise en viss porsjon aktsomhet her. Düsseldorf er gode nok til å ta ett poeng.


Bayer 04 Leverkusen 1.50, uavgjort 4.25, TSG Hoffenheim 6.25

Hoffenheim-trener Markus Gisdol har funnet en uortodoks måte å motivere spillerne sine på. "Å rykke ned til 2. Bundesliga er ikke så ille", uttalte han i et forsøk på å ta presset bort fra laget. Det har fungert. Dessverre er forsvarer David Abraham og midtbaneduoen Tobias Weis og Daniel Williams navn med spørsmålstegn bak. Leverkusen klarte på utrolig vis å somle bort seieren mot Schalke - en fantastisk oppvisning til tross. Ikke noe tyder på at de skal miste konsentrasjonen denne gangen - selv om Andre Schürrles nylig har erklært sin kjærlighet til Chelsea. Leverkusen vinner her. 


VfB Stuttgart 2.55, uavgjort 3.40, SC Freiburg 2.65

Det var slett ikke pent. Stryk dét - det var stygt. Men, Stuttgart bryr seg ikke det spor. Laget kunne feire 2-1 seier over Freiburg i semifinalene av den tyske cupen. Klubben er dermed garantert Europacup-spill kommende sesong, ettersom Bayern er motstanderne i finalen. Hjemmelaget spiller såldes helt uten åress. Freiburg var på sin side opprørt etter tapet, men har likevel mulighet til å endte på en sensasjonelt god fjerdeplass i serien. Gjestene har alt å spille for i hva som kan bli et "hevnoppgjør". Stuttgarts fornyede selvtillit bør bli tungen på vektskåla. Hjemmeseier igjen


1 FC Nürnberg 1.80, uavgjort 3
.50, Greuther Fürth (18.plass) 4.50

Dette derbyet er trolig Fürths siste mulighet til å takke for seg med en viss grad av verdighet. "Hva har seier i et lokalderby å si dersom man rykker ned?", var det betimelige spørsmålet fra FCN-keeper Raphael Scháfer. Fürth-trener Frank Kramer har lovet å la eksperimenteringen ligge i dette oppgjøret. Hans beste startellever - dersom han besitter noe som kan kalles dét - vil ikke være i stand til å skape problemer for Michael Wiesingers lag. Nürnberg holder hodet kaldt og tar alle poengene. 

Sats på alle Bundesliga-kampene her!