Bundesliga: Helgens Tippetips


Freiburg 1.70, uavgjort 3.80, Hannover 96 4.60

Tysklands svar på Brasil - som Freiburg populært kalles under trener Volker Finke - befinner seg fortsatt pirrende nær å kvalifisere seg til neste sesongs Europacup. Spørsmålet er hvem i alle dager de skal sende utpå gresset når de eventuelt skal spise kirsebær med de store? Jan Rosenthal (Frankfurt), Daniel Caligiuri (Wolfsburg) og Max Kruse (Gladbach) har alle bestemt seg for å forlate Sør-vest laget til fordel for større klubber (og bedre betalte jobber) i sommer. Psykologisk kan det selvsagt være en fordel: Trioen, og eventuelle andre overløpere, ønsker sikkert å ta farvel med Freiburg-fansen på best vis. Hannover har på sin side vært svake på bortebane denne sesongen, og de vinner så aldeles ikke her.


VfL Wolfsburg 2.10, uavgjort 3.40, TSG Hoffenheim 1899 3.35

Ulvene tok en høyst kredibel uavgjort mot Leverkusen forrige uke, men sesongen er praktisk talt over uansett. Klubben har ingen muligheter til verken nedrykk eller Europacup kommende sesong, og prioriterer således heller den kommende semifinalen mot Bayern i den hjemlige cupen. Hoffenheim virker å være på oppadgående under Markus Gisdol - lagets 17. trener denne sesongen (den fjerde, faktisk). Laget befinner seg ett poeng over den fryktede nedrykksstreken. Et frekt spill på gjestene virker som det fornuftige her. 


Mainz 05 2.00, uavgjort 3.40, Hamburger SV 3.60

Thomas Tuchels mannskap har tapt seg siden vinterpausen, og står bokført med én seier siden den gang. Det skal sies at laget var uheldige som tapte mot Nürnberg, men skal regnes som favoritter mot Hamburg denne helgen. Gjestene har tre strake tap å vise til, og trener Thorsten Fink har vært nødt til å ty til drastiske virkemidler. Heiko Westermann har blitt fratatt kapteinsbindet (Rafael van der Vaart har blitt utnevnt til ny linjefører), og det var mye drøvtygging som forklaring på det inntrufne. Alt tyder på hjelpesløshet og manglende evne til å ta tak i de egentlige problemene. Sats på Mainz-seier her


FC Bayern 1.18, uavgjort 6.75, 1. FC Nürnberg 14.00

Sportsdirektør Matthias Sammer har bebudet rokeringer i startoppstillingen med uttalelsene om at "vi får trolig se spillere som vanligvis ikke spiller". Meldingen kom i kjølvannet av seieren over Juventus, og betyr i realiteten av halvparten av den normalen startelleveren får hvile før semifinalen mot Wolfsburg i den tyske cupen. Det kan likevel tenkes at Claudio Pizarro får lov til å vise seg frem - eventuelt vise seg verdig en plass laget som skal spille Champions League-finalen - i Mario Mandzukic' fravær. Bayern har lite annet enn æren å spille for her i hva som er et nabooppgjør. Det er likevel vanskelig å sette pengene på annet enn hjemmelaget, hvis klubb har vunnet 11 strake Bundesliga-kamper etter vinterpausen. Nürnberg har kommet fra ingensteds, og faktisk ikke tapt på ni kamper under Michael Wiesinger. Dersom du føler deg i overkant barsk, satser du på uavgjort. Hjemmeseier er like fullt et tryggere alternativ


Fortuna Düsseldorf 2.75, uavgjort 3.30, Weder Bremen 2.45

“Vi foretar feil, og nå ligger presset på oss”, utbasunerte Fortunas Sportsdirektør Wolf Werner. Seks kamper uten seier har ført laget farlig nær nedrykksstreken, og nervene begynner å bli påtagelige. Dani Schahin og Ken Ilsö har en aldri så liten kontrovers på treningsfeltet, og måtte holdes adskilt av lagkameratene. Hva som verre er; lagets beste spiller - Mathis Bolly - er også ute, i tillegg til den defensive klippen Adam Bodzek. Trøsten får være at gjestene fra Bremen også har sitt å stri med. Aaron Hunt er ute, i likhet med seks andre spillere. Dette er en vrien kamp å spå utfallet av, med verdien ligger å hente i Werder Bremen her. De ligger an til en seier nå. 


Greuther Fürth 7.50, uavgjort 4.40, Borussia Dortmund 1.40

Jürgen Klopp sendte utpå alt annet enn førsteelleveren i 4-2 seieren over Augsburg sist, men kan meget vel velge å gi de samme tillit mot seriens desiderte jumbo. Et knippe spillere får definitivt spillefri lørdag, mens motstander Gruether Fürth fremdeles jakter deres første (og trolig eneste) seier i Bundesliga. Trener Frank Kramer har uttalt at det er på sin plass med eksperimenter, etter at det uunngåelige nedrykket ble bekreftet. Denne kampen har skinn av vennskapskamp, så sats på at guttene i sort og gult stikker av med seieren. 


Schalke 04 2.40, uavgjort 3.40, Bayer Leverkusen 2.75

Hjemmelagets trener - Jens Keller - snakket seg varm med henblikk på at han ikke ville ha sine foretrukne spillere tilgjengelige. Han har likevel et høyst brukbart mannskap for hånden til oppgjøret mot Leverkusen. Jermain Jones rekker tilbake i tide for å steppe inn for utestengte Neustädter, mens Raffael vikarierer for Jefferson Farfan på midtbanen. Leverkusen må klare seg uten suspenderte Sebastian Boenisch (Michal Kaldec spiller), mens Gonzalo Castro får fornyet tillit i lagets midte (ettersom Stefain Reinartz også er ute med karantene). Det er nettopp slike kamper hvor Leverkusen kan vise seg fra sin beste side. Sats på gjestene!


VfB Stuttgart 2.20, uavgjort 3.35, Borussia Mönchengladbach 3.10

Det har tatt lag tid, men Lucien Favre har endelig funnet seiersoppskriften igjen: Gladbach holder tett bakover på banen, noe som betyr: Favre-fotballen er tilbake. Problemet er bare at ikke alle er helt fornøyd. Hjemmefansen pep laget av banen etter 1-0 seieren over Fürth forrige helg. De ønsker rett og slett flere scoringer. Borussia har nemlig ikke funnet nettmaskene mer enn én gang i noen av sine foregående syv kamper. Stuttgart har i likhet med gjestene tettet godt igjen bakover, og denne kampen formelig oser "Under" i markedet for Over/Under antall scoringer


FC Augsburg 2.25, uavgjort 3.30, Eintracht Frankfurt 3.10

To tap på rappen har moderert optimismen noe, og alle er klar over at det kan bli kostbart med nytt poengtap søndag. Direkte nedrykk, kvalifiseringsplass eller å holde seg i divisjonen er alle mulige utfall fremdeles. De møter da vitterlig Eintracht på et gunstig tidspunkt også. Armin Veh & Co har (såvidt) kun slått Fürth i løpet av de siste åtte kampene; og det er lite tilbake fra den gode angrepsfotballen som ga dem muligheten til å knipe fjerdeplassen for ikke mange ukene siden. Augsburg må fremdeles klare seg uten midtbanespiller Ja-Cheol Koo, mens Frankfurt må plukke laget uten å ha keeper Kevin Trapp tilgjengelig. Gjestene må i tillegg belage seg på at den offensive midtbanespilleren Alexander Meier heller ikke blir klar til søndag. Augsburgs poengnød gir dem tipset her. 

Sats på alle Bundesliga-kampene her!