Bundesliga: Helgens Tippetips


Schalke 04 1.62, uavgjort 3.65, TSG Hoffenheim 5.60

Det har egentlig vært en uke med negativt fortegn for Schalke. Armin Veh, klubbens foretrukne trener, valgte å forlenge kontrakten med Eintracht. Tre spillere - Jermaine Jones, Benedikt Höwedes og Julian Draxler - kom tilbake fra landslagsoppdrag med skader. De to sistnevnte skal etter sigende være i stand til å spille, mens lagets defensive midtbanespiller, Jones, definitivt ikke blir å finne på banen. "Mye avhenger av vår egen tilnærming", uttalte Christoph Metzelder. På hjemmebane skal Schalke være i stand til å spille med den nødvendige overbevisning, selv uten langtidsskadede Klaas-Jan Huntelaar. Hoffenheims viktige midtbanespiller, Sejad Salihovic, er nesten klar for spill igjen, men er ikke aksjon denne helgen. Det er vanskelig å se for seg annet enn en komfortabel hjemmeseier. 


VfB Stuttgart 4.10, uavgjort 3.55, Borussia Dortmund 1.85

“Jeg ønsker ikke å gratulere Bayern med serietittelen helt ennå", uttalte Borussia-trener Jürgen Klopp. Dersom laget hans ikke matker å slå helgens motstander, kan Bayern innkassere gullet med seier over Hamburg senere på dagen. Vil det være tilstrekkelig motivasjon i vissheten om nevnte? Hummels og Blaszczykowski er begge ute med skader, mens Piszczek fremdeles sliter med en kranglete lyske. Stuttgart har grunn til å føle seg noe bedre til mote etter seieren over Frankfurt for to uker siden. Bruno Labbadia er nødt til å klare seg uten den sentrale midtbanespilleren William Kvist og midtstopper Serdar Tasci (influensa). Sats på uavgjort med mange scoringer her.


SC Freiburg 2.00, uavgjort 3.40, Borussia Mönchengladbach 3.55

Ingen av lagene har skadeproblemer å snakke om. Kun to små poeng skiller lagene, og det er lett å forestille seg at dette ender med en målfattig poengdeling. Christian Streichs SC er mesterlige når det kommer til press på ballfører, men mangler individuelle ferdigheter ellers. Borussia besitter imidlertid talentfulle spillere som Herrmann, Arango og Luuk De Jong, men slett ikke samme kollektive kvaliteter som forrige sesong. Freiburg har ikke vunnet noen av sine fire seneste, og overgangsspekulasjoner har herjet spillergruppa. Gladbach er ubeseiret i løpet av samme periode, og kan vise til to flotte trepoengene mot Frankfurt og Hannover henholdsvis. Lucien Favres bakre firer er solid, og vi bør satse på bortelaget her.


Fortuna Düsseldorf 4.20, uavgjort 3.55, Bayer Leverkusen 1.80

På papiret virker utfallet av denne kampen åpenbar. Til tross for den enorme kvalitetsforskjellen lagene imellom, har Leverkusens resultater etter vinterpausen vært tilnærmet like svake som Fortunas. Gjestene har kunnet vunnet tre av totalt ni kamper, mens Fortuna kan vise til to. Det har vært spekulasjoner rundt den sidestilte trener Sascha Lewandowskis fremtid, noen som skal ha ført til murring blant spillerne. Det er uansett på det rene at nøkkelspillere som André Schürrle fullstendig har mistet formen. Den Chelsea-aktuelle spilleren risikerer sågar å bli satt ut av laget til fordel for Sidney Sam i lørdagens kamp. Gjestene må kanskje også klare seg uten midtstopper Phillip Wollscheid og midtbanespiller Lars Bender. Düsseldorf har på sin side ingen skadeproblemer som volder bekymring. Mye peker mot uavgjort her, men Leverkusen bør kunne hale i land en knepen trepoenger. 


Mainz 05 2.05, uavgjort 3.50, Werder Bremen 3.35

“Det er spenninger innad i spillergruppa”, vedgikk Bremens kaptein, Clemens Fritz denne uken. Det kan jeg skrive under på: Marko Arnatovic og Sokratis ga hverandre rause porsjoner med juling på treningsfeltet, men presset merkes også av trener Thomas Schaaf: Det har vært mye avisskriverier om at Werder er i ferd med å blande seg inn i nedrykksstriden. Midtbaneanker Zlatkko Junovic er ute, mens Aleksandar Ignjovski er klar til benyttes som erstatter sentralt på midten. Sokratis og Lukimya forventes å utgjøre stopperduoen. Mainz har en rekke alternativer etter at Kirchhoff, Junior Diaz og Soto er tilbake. Hjemmelagets høye press bør kunne skape store problemer for Werden. Hjemmeseier!


FC Augsburg 2.10, uavgjort 3.35, Hannover 96 3.40

0-1 tapet mot Gladbach for to uker siden, betyr at Hannover er seriens svakeste bortelag. Fasiten er på alle måter nedslående - syv poeng etter 13 kamper. Det kan ligge ytterligere problemer i vente for Mirko Slomkas menn lørsdag: Laget mangler nøkkelspiller Mame Diouf og midtbanespiller Silva Pinto. Augsburg er det tredje beste laget i 2013, og bredfulle av selvtillit. Konverteringsraten for sjanser er det heller ikke noe å si på: 26% av sjansene ender med scoring. Spissen Jan Mölders og midtbanespiller Daniel Baier er begge klare til dyst. Hjemmeseier ligger i kortene her!


FC Bayern 1.27, uavgjort 5.50, Hamburger SV 9.50

Jupp Heynckes planlegger å stille med sitt beste mannskap her. Men, dersom Dortmund vinner mot Stuttgart, kan han bli nødt til å tenke seg om en gang til. Skulle Dortmund knipe alle poengene, kan Bayern få vansker med å konsentrere seg, i en kamp som starter senere. Tirsdagens oppgjør mot Juventus lurer garantert i bakhodet. Javier Martinez blir erstattet av Luiz Gustavo, hvis spiller trener minutter på banen. Franck Ribery er også tvilsom, noe som kanskje gir Hamburg-trener Thorsten Fink grunn til optimisme: "Vi har ofte gjort våre saker godt mot topplagene". Og det er ingen overdrivelse: HSV er på sitt aller beste når de kan kontre mot lag som dominerer spillemessig. Et poeng er mulig her, spesielt dersom Dortmund spolerer gullfesten for Bavaria-laget. 


VfL Wolfsburg 1.95, uavgjort 3.40, 1 FC Nürnberg 3.80

Nürnbergs utsøkte resultater under nytreneren Michael Wiesinger - 14 poeng på ni kamper - har gitt 40-åringen muligheter til kontraktsforlengelse. Gjestene stiller etter alle solemerker uforandret, etter to strake seiere over Augsburg og Schalke. Dieter Heckling har hevet Wolfsburg marginalt, og kan vise til et poengsnitt på 1.33 pr kamp i 2013, mens fasiten var 1.11 i 2012. Det er uansett ikke til å komme i fra at klubben er kronisk ustabile, og må sette sin lit individuelle prestasjoner fra Vierinha og Olic. Wolfsburgs kvalitetsspillere bør kunne komme til sin rett her.

Greuther Fürth 2.95, uavgjort 3.30, Eintracht Frankfurt 2.30

Frankfurt er glade for at trener Armin Veh blir værende i klubben i fortsettelsen også. Nå handler det om spillerne. Klubben har nemlig lovet å oppfylle managerens ønsker med henblikk på spillere, og er således desperate etter å forlenge kontraktene med Sebastian Jung og Sebastian Rode. På banen har imidlertid ikke alt gått helt etter planen. Frankfurt har ikke notert seg for mer enn én scoring i løpet av seks kamper, og står uten seier i samme periode. Kevin Trapp har brukket hånden, noe som betyr at veteranen Oka Nikolov tar plassen mellom stengene. Det er også spørsmålstegn knyttet til midtstopper Carlos Zambrano. Hjemmelaget har mer enn mindre gitt opp kampen mot nedrykk, selv om nettopp dét kan gi dem frihet til å spille slik de ønsker. De får i alle fall et poeng her.

Sats på alle Bundesliga-kampene her!