Bundesliga: Helgens TippetipsBorussia Dortmund 1.15, uavgjort 7.00, Greuther Fürth 16.00

Dortmund-kaptein Sebastian Kehl er ikke tilgjengelig (kne), mens forsvarer Neven Subotic er tvilsom. Felipe Santana, som etter alle solemerker tar Subotic' plass i startelleveren, er langt ifra en dårlig erstatter. Kuba Blaszczykowski er tilbake i folden etter ankelproblemene han pådro seg mot Manchester City. De regjerende seriemesterne har tilgode å vinne to etterfølgende kamper denne sesongen, men lørdag bør det bli gevinst. Mike Büskens menn har ikke vunnet på ni kamper, men stiller med tilnærmet fullt mannskap her. Det skal normalt ikke holde til poeng på Westfalenstadion.


1. FC Nürnberg 10.00, uavgjort 5.40, Bayern München 1.27

Tidligere Bayern-spiller Markus Feulner stepper inn for suspenderte Hanno Balitisch i Bavaria-derbyet. Trener Dieter Heckling har ikke bestemt seg for hvorvidt han henter inn igjen Javier Pinola på venstrebacken, til fordel for Marvin Plattenhardt. Lagets førstekeeper Raphael Schäfer blir definitivt å finne mellom stengene etter å ha blitt kvitt ankelskaden. Bayern må klare seg uten Jerome Boateng (lyske), og kan meget vel streve med ettervirkninger som følge landslagsspill. Midtstopper Holger Badstuber og angriperen Mario Gomez er tilbake i troppen. Arjen Robben er - ikke overraskende - skadet nok en gang. Klasseforskjellen mellom lagene bør uansett gjøre seg gjeldende.


Eintracht Frankfurt 1.75, uavgjort 3.55, FC Augsburg 4.50

“Mange er dårligere enn oss,” uttalte Augsburg-trener Jürgen Rollmann. Han har selvsagt rett dersom vi ser stort på ting. I seriesammenheng, derimot, befinner klubben seg desidert nederst etter tre strake tap. Skader på nøkkelspillere, og mangel på intensitet i kampene har vært avgjørende. På hjemmebane spår vi at Markus Weinzlers mannskap fortsetter å gjøre livet surt for Augsburg. Eintrachts 0-2 tap i München virker bare å ha gjort laget sterkere. Frankfurt kan i tillegg velge fra en skadefri tropp. Hjemmeseier.


Hannover 96 1.96, uavgjort 3.45, SC Freiburg 3.70

Hannover besitter nesten altfor mange kvalitetsangripere for sitt eget beste. Klubben har bare tapt én gang på eget gress (2-3 mot Gladbach i Runde 9) side april 2011. Måten laget snudde kampen på i 4-2 seieren over Stuttgart, viser bare hvor sterkt mannskapet er mentalt. Freiburg har på sin side bare tapt én av sine seks nyligste (0-2 mot Dortmund), men sliter med bemanningen i forsvarsrekka. Matthias Ginter og Immanuel Höhn er ute med skader, mens erstatterne Fallou Diagne og Pavel Krmas knapt har hatt anledning til å trene grunnet muskelsmerter. Lagets femte stopper - Beg Ferati - har lagt seg ut med trener Christian Streich. Dette lukter Hannover-seier lang vei. Til de grader.

Hamburger SV 2.35, uavgjort 3.40, Mainz 05 2.85

Laget fra Nord-Tyskland ønsker å få sesongen tilbake på rett spor igjen etter to skuffende resultat. 0-3 tapet mot Bayern ble etterfulgt av 0-0 mot Freiburg. Thorsten Fink har sin antatt beste startellever tilgjengelig, men må bestemme seg for hvorvidt Jeffrey Bruma eller Michael Mancienne tar plassen ved siden av Heiko Westermann i midtforsvaret. Mainz kan på sin side glede seg over at den sentrale Bo Svensson er tilbake. Laget har bare tapt én av sine seks seneste kamper (1-2 mot Werder Bremen), men var selv i dén kampen det beste laget. Dersom du er ute etter en overraskelse, er dette kampen du har vært på utkikk etter.

Borussia Mönchengladbach 2.40, uavgjort 3.40, VfB Stuttgart 2.75

I motsetning til fjorårets gode taktiske struktur, har "Unghestene" vært på bærtur inneværende sesong. Laget har kun vunnet fire at sine 10 seneste kamper - alle turneringer inkludert. Hvordan klubben gjør det mot Bruno Labbadias menn er vanskelig å svare på. Schwaben-klubben er et bedre lag, spesielt fremover på banen. Laget sliter imidlertid med ujevne prestasjoner. 2-0 ledelse mot Hannover endte med 2-4 tap, i hva som var en skikkelig godbit av en fotballkamp forrige søndag. I mangel av noe å gå etter er over 2.5 scoringer det mest tiltalende spillet her.


Bayer 04 Leverkusen 2.55, uavgjort 3.50, Schalke 04 2.55

Lørdagens toppkamp bør kunne bli en riktig så underholdende en som sådan. Til tross for Die Königsblauens sterke prestasjoner denne høsten, må vi regne Bayern som favoritter. Gjestene har keeper Bernd Leno, kaptein Simon Rolfes og forsvarer Ömer Toprak tilbake. Hva bedre er; Bayer Leverkusen hadde færre spillere i landslagsspill enn gjestene. Schalke må trolig klare seg uten Ibrahim Afellay, og kan kjapt velge å spare Lewis Holtby her. Det viktige Champions League-møtet mot Olympiakos lurer også i bakgrunnen for 04. Leverkusen har for sin egen del allerede kvalifisert seg for neste runde av Europa League. Hjemmeseier!


Werder Bremen 1.53, uavgjort 3.90, Fortuna Düsseldorf 6.25

Werder har fortsatt ikke kommet seg etter at Sportsdirektør Klaus Allofs forsvant denne uka. "Jeg er ikke fornøyd", uttalte trener Thomas Schaaf. Det skal legges til at han egentlig aldri er en glad herremann. I alle fall ikke offentlig. På banen blir Bremen-klubben å finne relativt uforandret. Kun fire gevinster på de 10 seneste kampene, forklarer greit en plass midt på tabellen. Hjemmelaget besitter uansett tilstrekkelig kvalitet på topp til å senke et Düsseldorf-lag som har sett side beste dager. Norbert Meiers menn har sluppet inn 13 baklengs på sine fire seneste kamper, og Werder akter å gjøre vondt verre. Storseier til hjemmelaget.


TSG Hoffenheim 1899 2.35, uavgjort 3.40, VfL Wolfsburg 2.85

Markus Babbel har slitt med en rekke problemer i forsvarsrekka i løpet av sesongen. Hoffenheim-treneren har vært nødt til å erstatte kaptein Marvin Compper, hvis spiller ble suspendert i kjølvannet av 1-1 kampen mot Düsseldorf. Unggutten Pelle Jensen og Matthieu Delpierre - sistnevnte tilbake fra et tre uker langt skadeopphold - skal holde motstanderen fra Tim Wieses målgård. Både på midtbanen og i angrep finnes det en rekke alternativer. Likeså med Wolfsburg. Playmaker Diego er ikke langt unna toppnivået igjen: Etter Felix Magaths avgang, og med et lag som er i stand til å spille ham god, er brassen både en målscorer og tilrettelegger av rang. Ulvene er trolig knepne favoritter her, men uavgjort synes også sannsynlig.