Bundesliga: Helgens tippetips


Lørdag:

FC Schalke 04 1.26  Uavgjort 5.30  FC Nürnberg 11.00

"Die Königsblauen" gikk seirende ut av oppgjøret på the Emirates tirsdag, og 2-0 seieren beviser bare hvor bunnsolid dette laget faktisk er. Måten Schalke vant på, uten å bli altfor overivrig, forteller oss at laget ikke vil ha problemer med å møte mer beskjeden motstand. Nürnberg kan raskt vise seg å gi Schalke-spillerne mindre rom å spille på enn hva Arsenal gjorde. Mye vil derfor handle om å være tålmodie og å vente på at motstanderen åpner seg bakover. Gjestene var brukbare i 0-0 kampen mot Augsburg forrige helg, men har lite å fare med fremover på banen. Kyriakos Papadopoulos er tilbake etter å ha vært satt ut av spill med vannkopper, noe som betyr at hjemmelaget er ytterligere styrket i det bakre leddet. En ryddig og sikker 2-0 seier virker som et trolig utfall.
SC Freiburg 5.25  uavgjort 3.65  Dortmund 1.65

“Den som ikke utfører sine defensive plikter i dag, er et rasshøl". Ordene tilhører Jürgen Klopp, og falt før 2-1 seieren over Real Madrid. Trenerens formaninger ble lyttet til: Dortmund løp skoene av seg, og tvang spanjolene i kne. Kan de finne samme inspirasjon i seriespillet? Det har uansett ikke skjedd hittil. De regjerende seriemesterne har alle spillere tilbake til oppgjøret mot Freiburg, foruten Kuba Blasczcykowski, og regnes som soleklare favoritter lørdag. Freiburg er på sin side en hard nøtt å knekke. Christian Streich kan velge fra en fulltallig tropp, som til alt overmål er kraftig undervurdert. Å spille imot Dortmund kan betale seg her.


FSV Mainz 2.10  The Draw 3.40  Hoffenheim 3.35

Dette blir et interessant møte. Mainz har arbeidsmoralen og organiseringen i orden, mens Hoffenheim kan skilte med noe bedre individuelle ferdigheter. Dersom gjestenes 3-3 mot Greuther Fürth er noe å gå etter, kan vi fastslå at de ikke har et godt nok forsvar til å motstå Mainz. Knepen hjemmeseier.


Fortuna Düsseldorf 2.35  uavgjort 3.40  Wolfsburg 2.85

Felix Magath fikk utstedt reisepasset torsdag. Wolfsburg-spillerne avviser påstandene om at en avstemning i spillergruppa ble den autoritære trenerens bane. Det virker umiddelbart som om klubbens spillere forteller sannheten. Jeg mener, hvem kan finne på å invitere klubbens samtlige 70 spillere til en avstemning? (Antallet spillere er kun en liten overdrivelse). Vikartrener Lorenz-Günter Köstner ble gjort oppmerksom på sitt interne opprykk da han ble oppringt av tabloidene. Hvem som blir å finne i startelleveren er helt i det blå. Det eneste vi derimot vet - foruten at playmaker Diego er tilbake - er at spillerne ikke feller særlig mange tårer over at Magath er ute av klubben. De ønsker sikkert å bevise det med et godt resultat, mens spørsmålet er om de evner å slå Düsseldorf? Uavgjort virker å ligge i kortene.


Greuther Fürth 2.60  uavgjort 3.35  Werder Bremen 2.55

4-0over Gladbach har fått selvtilliten tilbake i Werder Bremen-leiren igjen. Fremover på banen er laget ofte en nytelse å se på, mens forsvarsspill rett og slett ikke ligger til dem. Fürth fikk et oppsving med 3-3 mot Hoffenheim sist, og blir vanskelige å slå lørdag. Bremen er priset litt for snaut her. Sats heller imot, noe som kan vise seg å betale bedre.


Søndag: 

Stuttgart 2.20  uavgjort 3.40  Eintracht Frankfurt 3.10

Bruno Labbadia trodde laget hadde fått sesongen på riktig spor igjen med 1-0 over Hamburg forrige uke. 0-0 mot FC København i Europa League sådde tvil om akkurat den teorien. Stuttgart har hatt store problemer mot defensive motstandere hittil, og skadene har begynt å melde seg for alvor. Hjemmelaget må klare seg uten forsvarer Artur Boka og midtbanespiller Tunay Torun. Christian Gentner og Gotoku Sakai er tvilsomme. Eintracht kan ønske Olivier Occean tilbake, og ting virker å gå på skinner for øyeblikket. Jeg ser for meg poengdeling.


Bayern Munich 1.28  uavgjort 4.85  Bayer Leverkusen 11.50

Laget fra Bavaria var knapt hva som kan kalles overbevisende i 1-0 seieren mot Lille tirsdag. Men, de vant igjen takket være Thomas Müllers evner fra krittmerket og en fysisk, resolutt prestasjon. Franck Ribery er nesten garantert ute, mens klubbkollega Javi Martinez er tvilsom. Luiz Gustavo og Xerdan Shaqiri tar nevntes respektive plasser. På papiret ser dette ut som en tøff kamp mot et Leverkusen-mannskap som har begynt å score igjen. De viste storveis spill i 4-0 seieren mot Rapid Wien torsdag, og man kan være fristet til å hevde at gjestene er gode nok til poengdeling. Dersom det ikke var for Leverkusens horrible statistikk i München, vel og merke. Klubben har ikke vunnet på 23 år, og har blitt beskyldt for å "bruke bleier", for å sitere deres forhenværende Sportsdirektør Reiner Callmund. En eller to skadeproblemer for tilreisende Leverkusen gjør det umulig å satse på dem.


Hannover 1.85  The Draw 3.45  Borussia Mönchengladbach 4.10

Hannover er normalt prikkfrie på eget gress. Gladbach har ikke vunnet på bortebane hittl denne sesongen i seriesammenheng. Gjestene noterte seg imidlertid for en viktig seier mot Marseille torsdag, men må klare seg uten nøkkelspilleren Tony Jantschke (hjernerystelse). Likeledes kan det raskt bli snakk om å plukke startelleveren uten spissen Luuk de Jong. Nederlenderen pådro seg en kuttskade i kneet. Hannover er på sin side forskånet fra alvorlige skader, og beviste mot Helsingborg at de besitter god lagmoral. Hjemmeseier.