Big Lang Theory: Til ære for OscarFør avspark snakket alle om Kaká. Mannen som er tilbake på det brasilianske landslaget for første gang siden VM 2010 til vennskapskampen mot Irak. Den rutinerte midtbanespilleren har kost seg ved å være tilbake i ramperyset, og snakket lavmælt om at han ønsker å etablere seg på landslaget igjen.

Dersom han var nervøs før kampen på Malmös Swedbank Stadion, var det ikke mulig å se det på spillet hans. Kaká var arkitekten bak Brasils andre mål, før han selv tegnet seg for en scoring i andreomgangen. I mellomtiden hadde han rukket å legge to iskalde pasninger til medspillere ved kanten av sekstenmeteren. Nå endte ingen av nevnte med mål, men viste atter igjen hvordan han kjapt har funnet tilbake til internasjonalt nivå.

Selv om forestillingen sikkert tilfører Kaká etterlengtet selvtillit, var nok kvelden også preget av litt nostalgi. Midtbanespilleren fikk nemlig førstehåndskjennskap til generasjonsskiftet som har funnet sted på landslaget de to seneste årene. Mens han tidligere var en nøkkelfigur, er Kaká nå er mer ferifer bidragsyter.

Kaká var nemlig ikke den beste spilleren på banen mot Irak. Langt ifra. Den prisen tilfalt en herremann ved navnet Oscar.

Chelsea-spilleren var sentral i alt Brasil foretok seg. De energiske løpene han foretok gjorde at han kunne feire to scoringer - det første en smart avslutning etter en vakker stikker fra Neymar. Det andre målet en enkel bredside etter at han fikk stå umarkert inne i sekstenmeteren. Oscar var i det hele tatt aldri mer enn et par meter unna det som skjedde.

På papiret er han den av midtbanetrioen bak Neymar som skal spille sentralt, men han var stort sett overalt. Oscar virket å ha flere ballberøringer enn resten av Brasil-angrepet sammenlagt. Og på ingen måte unyttige pasninger heller. Han var for å si det kort, alt en moderne playmaker skal være.

Alle Kakás kvaliteter til tross - og det er utvilsomt mange - han har aldri dominert Brasils midtbane på samme måte. Det skal dels tilskrives historiens store lotteri; hans beste år sammenfalt med Dungas regjeringstid. Hvis treners taktikk minner mer om Sam Allardyce enn sambafotball. Noe skyldes imidlertid at Kakás ferdighetsregister ikke akkurat er typisk for en playmaker. Han er best på rykk og løp, en øyeblikkets spiller, men ikke en som styrer spillet over lengre perioder.

Oscar, noe de som har hatt gleden av å se Chelsea nylig kan skrive under på, liker å være innblandet i det som skjer til enhver tid. Selv med kreative krefter som Juan Mata og Eden Hazard i lagoppstillingen, går det sjelden mer enn 30 sekunder før brassen gjør seg tilgjengelig. Han har allerede etablert seg som en viktig brikke i Roberto Di Matteos startellever, noe som berettiger posisjonen han har i hjemlandet.

Det som er litt skummelt å tenke på, er at Oscar trolig kommer til å bli bedre årene som kommer. Som Mano Menezes sa det for noen måneder siden: "For å si det slik. Han har trøye nummer 10 i det brasilianske landslaget. Vi gir ikke den skjorta til hvem som helst". Etter torsdagens maktdemonstrasjon er det sikkert en viss Real Madrid-spiller som er klar over akkurat dét.