11 spillere du må kjøpe i Football Manager 2013


Så du har gått til anskaffelse av Football Manager 2013, og akter å forsøke deg som trener i toppdivisjonen? Kanskje en liste over de beste kjøpene kan hjelpe deg et stykke på vei til suksess?

Dette er ikke nødvendigvis de mest innlysende navnene (foruten én spiller, men han er til gjengjeld utrolig god). Dette er like fullt et godt knippe spillere som du bør vurdere før du kaster deg inn i krigen. Lykke til du O'store trenertalent. Måtte alle dine signeringer komme som et resultat av møysommelig speidervirksomhet og planlegging...

GK – Tim Krul

Newcastle Uniteds nederlandske målvakt bør være øverst på ønskelista, dersom du er et topplag på jakt etter en ruvende skikkelse mellom stengene. Til tross for at han er vurdert til 13 i Handling, veier Reflexes (18) og Aerial Ability mer enn opp for nevnte. Han er kun 24 år, så han vil trolig bare bli bedre med årene. Da gjenstår det bare å se hvor mye du må legge på bordet før Mike Ashley takker ja til tilbudet.

DR – Gokhan Gonul

Hvor enn morsomt det måtte være å lede et lag utelukkende bestående av fintspillende teknikere, har alle behov for en tøffing i forsvarsleddet. Fenerbahces Gokhan Gonul passer slik sett perfekt. Teknikken er vurdert til 12, noe som slett ikke er dårlig, mens Determination (17), Work Rate (16), Pace (15) og Aggression (16) gjør ham til den perfekte vaktbikkja i møte med kjappe venstrevinger.

DL – Razvan Rat

Av en eller annen grunn går Shakhtar Donetsk fullstendig bananas innledningsvis på FM13, og setter en rekke utsøkte spillere på transferlista. Den beste av dem alle er Razvan Rat. Han er riktignok 31 år, men Pace (15) og Stamina (15) er det ingenting å si på. Legg også til at han er dødballspesialist. Det skal være mulig å sikre seg rumeneren for om lag £2.6 millioner.

DC – Toby Alderweireld

Dersom du er en trener som liker å sette i gang spillet fra forsvarsleddet, er du bare nødt til å sikre seg Ajax' Toby Alderweireld. Stopperen er atter et talent i belgias "Gyldne Generasjon" som har inntatt europas storklubber. 23-åringen er vurdert til 15 for sine taklingsegenskaper, mens headinger er satt til 14. Det er imidlertid Passing (17) og Creativity (12) som gjør ham så vidt interessant. Er du modig nok til å dytte inn en engel der hvor man gjerne bruker et beist?

DC – Jean-Armel Kana-Biyik

Dersom du ønsker å markere motstanderens angrepsspillere tett, er Jean-Armel Kana-Biyik rette vedkommende for jobben. Du bør derfor forsøke å sikre deg midtstopperen fra Stade Rennais så kjapt som mulig. Kameruneren er fotrapp (15), noe som gjør ham i stand til å holde følge med de fleste han skal markere (17). Sett Kana-Biyik på saken, og se motstanderen forsvinne ut av kampen.

MR – Ilsinho

Atter en av Shakhtars brasilianske spillere. Ilsinho tapper ikke kontoen for mer enn £5 millioner, og er virkelig en trussel på vingen. Han er i stand til å drible (16) seg forbi hvem som helst, i tillegg til Flair (16) og Determination (16) som gjør at du ikke trenger å frykte en dårlig start på kampen. Til nevnte pris hadde det vært synd å ikke kjøpe ham.

ML – David Templeton

Av samme kaliber finner vi David Templeton. Rangers-spilleren er et godt alternativ for den økonomisk forsiktige, men prisforlangende på om lag £300.000. Han er både hurtig (16) og kan drible motstanderne (14), noe som gjerne er akkurat hva man ønsker seg fra en flankespiller. Merk deg imidlertid følgende: Han er en bråkmaker, og har behov for tett oppfølging. Man får tross alt hva man betaler for.

MC – Alex Teixeira

Han er oppført som sentral midtbanespiller, men Alex Teixeira er så vidt teknisk begavet (16) at han kan brukes overalt fremover på banen. Han er hurtig (16), og har ingen problemer med å løpe med ballen (17). Av en eller annen grunn har Mircea Lucescu bestemt seg for at reservelaget er det riktige stedet for midtbaneviritousen. Kom ham til unnsetning, redd deg selv, for han koster ikke mer enn £6 millioner.

MC – Benat

Leter du etter en stødig spiller til en plass sentralt på midtbanen? Da ønsker du Betis' Benat. Du er nødt til å konkurrere med Chelsea og Manchester City om signaturen hans, men £15 millioner bør være tilstrekkelig. I så fall har du sikret deg en kreativ (17) pasningslegger (17). Det som bedre er; med så vidt mye Determination (17) spiller han like godt selv om du får juling av Stoke City en tirsdag kveld.

SC – Edinson Cavani

Et nokså åpenbart valg, dette. Cavani er like fullt verdt å nevne. Uansett hvilket lag du trener, uavhengig av spillestil, gjør Edison Cavani laget ditt bedre. Han er god på headinger (16), han er kjapp (17) og ikke minst en avslutter av rang (18). Han er stand til å fylle de fleste posisjoner i angreps, og virker heller ikke særlig lysten på å bli i Napoli. Du kan trolig skaffe deg angriperen for om lag £30 millioner. Og forresten; sjekk ut de magemusklene.

SC – Dani Guiza

I en helt annen del av prisskalaen finner vi denne diamanten - Guiza. Dersom du har overtatt en klubb med begrensede ressurser eller angrepsalternativer (Jeg ser på dere, Liverpool-managere), kan du sikre deg denne godbiten for £2 millioner. Den forhenværende spanske landslagsspilleren er rask (15), noe som passer godt til en måljeger. Spesielt siden han er så god uten ball (17), og evner å finne motstanderens nettmasker (15). Kupp!.

At the other end of the price scale is this diamond Guiza. If you’ve taken over a club short of strikers and there’s not much in the piggy-bank (Liverpool managers, I’m looking at you), then for around £2m you can get a perfect stopgap. The former Spanish international is quick (15) enough to play as a poacher, especially as he’s so good off the ball (17), and he can put the ball in the net too (15). Bargain.