Ed Malyons Sikre spill: Liverpool og Inter vinner!


Som vi har vært vitne til i Champions League denne uka, er det rikelig drama i de avgjørende kvalifiseringsrundene.

Å kvalifisere seg til Europas gjeveste turneringer er naturlig nok en fjær i hatten og spore til ekstra innsats for enhver klubb. Europacup-spill betyr penger i kassa og prestisje, noe som i sin tur gjør klubbene i stand til å tiltrekke seg bedre spillere. Den gode spiralen fortsetter således år etter år.

For enkelte klubber, som for eksempel Udinese på tirsdag, er marginene mellom en lukrativ opptreden i Champions League og fiasko minimale. Maicosuels tabbe i straffesparkkonkurransen koster klubben anslagsvis €50 millioner i tapte inntekter fra TV-rettigheter, sponsoravtaler mv.

To klubber som ser det som sin gudegitte rett å være i Champions League befinner seg i første runde av Europa League-kvalifiseringen i kveld. De skal forsøke å redde stumpene av det som allerede er en fiasko, ved å ta seg til gruppespillet. Skulle de ikke evne dét, snakker vi katastrofe. Inter Milan vant Champions League-troféet for bare et par år siden, men bringer nå til torgs en uerfaren trener og møter den rumenske sølvvinneren. Liverpool har på sin side ett mål å gå på til hjemmemøtet med skotske Hearts.

Begge klubbene er udiskutable størrelser i fotballen, og ser heldigvis ut til å kunne ta seg videre i turneringen. Duoen vant sine respektive bortekamper uten å slippe inn baklengs, og dominerte spillet for øvrig. Vaslui hadde kun ett fattig skudd på mål i kampen mot Nerazzuri, og forventninger om at det skal bli andre boller på San Siro er mildt sagt optimistisk.

Liverpool hadde garantert håpet å kunne drepe all spenning i forkant av returoppgjøret. Det var i det hele tatt et besynderlig kjedelig oppgjør i Skottland. The Reds kan ikke koste på seg luksusen å slippe til spillere som ellers ikke får smake nevneverdig førstelagsfotball. Istedet får vi se en rekke navn vi vanligvis forbinder med Brendan Rodgers' startellever - spesielt i forsvarsrekka. Daniel Agger og Jamie Carragher startet kampen mot Hearts sist, og vi sitter med følelsen av nevnte duo skal kunne tukte et svakt skotsk angrep.

Unguttene Jack Robinson og John Flanagan kan få spilleminutter etter imponerende oppvisninger i et reservelagsoppgjør mot Crystal Palace mandag. Englands Martin Kelly er heller ikke et ueffent valg i forsvar.

Uansett hvordan vi snur og vender på dette tror jeg ikke vi blir vitne til bortemål på Anfield - ei heller på San Siro. Oddsen for at vertene holder rent bakover på banen er i begge tilfeller 1.60. Dersom du skulle velge å kombinere spillene, kan du se frem til småpene 2.56 ganger innsatsen.