De 10 verste Melodi Grand Prix-bidragene gjennom tidene


Vi har så absloutt fått servert noen klassikere i Melodi Grand Prix opp igjennom årenes løp. Det føles uansett riktig å hevde at Melodi Grand Prix har hatt sin andel dårlige låter. Vi har gravd frem 10 av de verste bidragene. Sørg for at du har ørepluggene lett for hånden...


10. Hot Eyes - Sku' du spørg' fra no'en?

Velkommen til 1985, da håret skulle se ut som en potteplante, klærne skulle være dekket av paljetter og småunger skulle terge artistene på scenen. Kirsten Siggard og Søren Bundgaard - Hot Eyes for anledningen - endte på 11.plass med denne sangen. Utrolig nok. 


9. Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai

Se for deg en smakløs Dr Evil fremføre en danseversjon av en Sigøyner-vise, og du er i nærheten av å fatte hvor forferdelig dette bidraget fra 2007 egentlig var. 


8. Andy Abraham - Even If

Andy Abraham var ansatt i renovasjonsetaten. Tro mot sin tidligere arbeidsgiver var det i sannhet søppel han leverte på scenen i 2008 også. Andy endte som desidert jumbo med kun 14 poeng. 


7. Samantha Janus - A Message To Your Heart

Vi fortsetter med britiske pinligheter. Skuespillerinne Samantha Janus ga oss en fullstendig tonedøv forestilling i 1991, uten at det hindret henne fra å knipe en 10.plass. Sangen som sådan kan sammenlignes med introen til et lørdagsshow fra 80-tallet (Husker du Lørdan?).


6. Pan - Bana Bana

Har du noen sinne lurt på hvordan pop og klassisk musikk - kombinert med ustødig vokalfremføring - høres ut? Selvsagt ikke, men Pan (vi antar at det er kisen som med innlevelsen dirigerer orkesteret) gjorde nettopp dét i 1989. Som takk for innsatsen fikk han fem poeng, og endte på 21. plass av i alt 22 bidrag. Vi kan ikke forestille oss hvor ille sisteplassen må ha vært. 


5.  Peter Nalitch and Friends – Lost and Forgotten

Det gikk rykter om at dette var et tulle-bidrag, ettersom Gode Gamle Peter tidligere hadde servert åpenbart useriøse låter. Men, er ikke parodier ment å være morsomme? Ikke øredøvende dårlige...


4. Scooch - Flying The Flag

Dette er sangen som vil få deg til å rive av deg ørene. Denne forbrytelsen mot menneskeheten endte på 23. plass av totalt 24 deltakere. At det ikke ble sisteplass kan man takke Malta for. Øystaten valgte nemlig å gi denne låta full pott, som en protest mot alle landene som utelukkende stemte på sine naboland.


3. Ping Pong - Happy Song

På samme måte som Ping-Pong er den mindre populære fetteren til Tennis, snakker vi her om det adopterte, uelskede barnet i musikkfamilien. Happy Song fikk med seg syv poeng i 2001 - og nest sist av i alt 24 land. 


2. Piero and the Music Stars - Celebrate

Sveits var første nasjon som endte uten poeng i en semifinale i 2004. Det kan de gi Piero æren for. Artisten var så utkjørt på tampen av sangen, at forestillingen druknet i hvesing. 


1. Jemini - Cry Baby

Og gråte gjorde vi alle sammen da den britiske duoen Jemini Jemini voldtok sin egen sang i 2003. Parhestene traff ikke tonene, var uten rytmesans og i det hele tatt en katastrofe. De hevdet senere at de ikke hadde vært i stand til å høre musikken.