Copa del Rey, TIppetips: Begge lagene scorer i Clasico-oppgjøret!


Barcelona 2.50, Uavgjort 3.60, Real Madrid 2.75

 

Det er mindre enn én måned siden den episke 4-3 kampen på Bernabeu, da de to lagene leverte en av de beste Clasicos gjennom tidene. Dersom Copa del Rey-finalen blir halvparten så god, har vi en skikkelig godbit i vente...

 

Valencias Mestalla er arenaen som huser årets finale. Det var samme stadion hvor disse lagene møttes tilbake i 2011 - da Cristiano Ronaldo satte inn seiersmålet i ekstraomgangene - og følgelig ga Jose Mourinho sitt første spanske trofé.

 

Carlo Ancelottis Real Madrid er på jakt etter tredobbelt denne sesongen, mens Gerardo Martinos Barcelona meget vel kun kan stole på den hjemlige cupen for å skaffe seg sølvtøy i år. Vel, så fremt ikke resultatene begynner å svinge deres vei i seriespillet igjen.

 

Begge klubbene har opplevd så vel opp - som nedturer de siste ukene. Dette vil bli et spennende oppgjør, hvor alles øyne vil være rettet mot dommeren.

 

 

 

Lagnyheter

 

 

Carles Puyol får sin første kamp fra start på seks uker, når Barcelona forsøker å tette de bakre rekkene. "Jeg jobber for å bli klar til cupfinalen. Jeg ønsker å spille i alle slike kamper", uttalte kapteinen. 

 

Martino vil trolig gi Neymar og Lionel Messi tillit i Barca-angrepet, mens midtbanekvartetten vil bestå av Xavi, Cesc Fabregas, Andres Iniesta og Sergio Busquets. 

 

Los Blancos må kanskje klare seg uten sin store stjerne - Ronaldo, etter at han i utgangspunktet ble erklært ute i to uker. "Han har fremgang på daglig basis, så han skal ikke avskrives", uttalte Ancelotti. "Vi akter uansett ikke å ta noen sjanser".

 

Dersom den portugisiske angriperen ikke rekker kampen, fortsetter Angel di Maria på kanten. Kaptein Iker Casillas og Sergio Ramos forventes fra start, hvorav sistnevnte venter på klarsignal fra klubbens medisinske apparat.

 

 

Formutvikling

 

Real Madrid har notert seg for to strake 4-0 seire, og har dermed lagt bak seg nylige skuffelser i seriespillet. Tapet mot Dortmund sist viste derimot at de er sårbare i mangel på sin største stjerne. Det er gryende krisestemning på Camp Nou. Et tredje strake tap - og til alt overmål i en finale - mot erkerivalen vil være intet mindre enn krise for både Martino som supporterne.

 

 

Messi v Bale

 

 

"Det er ikke noe galt med Messi. Det handler kun om at vi er bortskjemte", uttalte Barcas Sportsdirektør Andoni Zubizarreta denne uken. Det har vært rikelig med kritikk i retning argentineren de seneste ukene, blant annet at han hviler seg i forkant av VM-sluttspillet. 

 

Messi bragte kritikerne til taushet med hat-trick sist disse lagene møttes. Oddsen på at Messi scorer kampens første mål er 4.40, mens et nytt hat-trick betaler 18.00 ganger innsatsen.

 

Med muligheten for at Ronaldo ikke blir å finne i aksjon, er det waliseren Bale som stjeler oppmerksomheten. Den forhenværende Tottenham-spilleren har funnet seg godt til rette i den spanske hovedstaden, og viser hvilke kvaliteter han besitter på ukentlig basis.

 

Hans omdømme vil like fullt avhenge av hvordan han gjør det i slike kamper. Han har behov for å levere en sterk prestasjon her, og en scoring vil i sannhet være stort. Oddsen på at Bale scorer som førstemann er 7.00, mens hat-trick betaler gode 40.00.

 

 

 

Målscorere

 

Disse kampene er som skapt for usannsynlige helter. I så måte hadde det vært passende dersom Puyol hadde satt inn vinnermålet i sin siste finale. Oddsen på at så skal skje er 33.00. For Real Madrid er Luka Modric priset til 15.00 og Ramos 22.00 som første målscorer.

 

 

 

Beste Spill

 

 

Vi kan føle oss trygge på scoringer her. De seks seneste kampene mellom disse lagene har gitt 23 mål. Over 3.5 scoringer betaler 2.45 i odds.

 

Disse lagene akter å gjøre alt i sin makt for å vinne, og dommerens årvåkenhet vil nok en gang bli satt på prøve. Vi ble vitne til tre kontroversielle straffespark sist disse lagene møttes, og oddsen på at Barcelona scorer fra krittmerket er 7.50. Det samme gir 8.00 for Real Madrid.

 

Alle krysser fingrene for en reprise av 4-3 kampen, men det er trolig i overkant optimistisk. Oddsen på at Barcelona vinner med samme sifre er 80.00, mens Real Madrid er priset til 75.00 for samme resultat.

 

 

Vurdering

 

Barcelona er et taktisk og fysisk kaos om dagen, men alt kan som kjent skje i enkeltkamper. Uten Ronaldo er Los Blancos et ganske annet lag. Hvem som går seirende ut kan derimot avhenge av spillernes generelle form. Vi kan forvente uavgjorte etter 90 minutters spill til 3.60 i odds.

 

 

Resultattips: Barcelona 2-2 Real Madrid 11.00