Unibet presenterer: Brækhus vs St John


Unibet anser det som 91% sikkert at Cecilia Brækus slår lørdagens motstander Mia St John. De færreste tror imidlertid at den norske storfavoritten må gå samfulle 10 runder mot den amerikanske IBA og IFBA-mesteren. Vi ser nærmere på kampen som går av stabelen i Fredrikshavn denne helgen.

Cecilia Brækus går under navnet ”The First Lady” i boksemiljøet, mens mostanderen Mia St John må finne seg i økenavnet ”The Bunny Boxer”, etter en 13 sider lang bildeserie i Playboy. Hva er vel mer passende enn at Cecilia Brækus, som har tatt et oppgjør med bruk av lettkledde rundedamer i boksesporten, skal møte en forhenværende Playboy-modell?

Det er likevel ikke til å komme ifra at mye står på spill for Norges belte-grossist. Brækus har nemlig lagt alle sine tre VM-belter i potten i forkant av oppgjøret lørdag. Kampen finner for øvrig sted på samme arena hvor Bergens stolthet slo franske Anne-Sophie Mathis i fjor høst. Oddsen på en ny norsk seier er beskjedne 1.05 i odds

Enkelte kritiske røster har imidlertid stilt spørsmålstegn ved hvorfor Brækhus velger å møte en bokser som klart er over middagshøyden. 45-åringen Mia St John har rukket å bokse 60 kamper i løpet av sine 16 år i ringen. Selv om den San Fransico-fødte bokseren kan se tilbake på en karriere som tidligere WBC-mester, har hun tapt seks av sine 10 seneste kamper. I stedet er det landskvinnen Holly Holm alle snakker om som verdens beste bokser – og følgelig Brækhus’ naturlige motstander. Mens diskusjonene mellom boksernes respektive promotorer pågår, får vi altså nøye oss med St John. Sistnevnte levnes altså ikke store muligheter, men oddsen på en overraskelse er 9.00 ganger pengene.

Verdt å merke seg for de som mistenker at dette ikke nødvendigvis blir walkover for favoritten. Brækus selv ønsker å tone ned favorittstemplet.

Dersom Mia St John hadde vært motstander 22. September i fjor kan jeg godt si at jeg ville vært soleklar favoritt, men fordi jeg har vært syk og at det er lenge siden sist jeg var i ringen føler jeg at det er langt jevnere. Samtidig er det hele syv måneder siden forrige kamp, og hele januar og halve februar var preget av sykdom.”


Fakta:

Navn: Cecilia Brækhus

F.dato: 28.09.1981

Høyde: 1.71

Nasjonalitet: Norsk

Anerkjent som mester av: WBA, WBC, WBO, WBF og WPBF

Historikk:

Antall Kamper: 21

Seiere: 21

KO: 5

Tap: 0

Uavgjort: 0

Visste du at…

- Cecilia Brækhus har aldri vunnet på Knockout mot noen amerikanske motstandere (8)

- Alle av Brækhus' kamper mot amerikansk motstand har gått samtlige runder (ingen KO eller TKO)

- Oddsen på på at Brækhus vinner er 1.05, mens knockout og teknisk knockout er priset til 1.65 og 1.85 henholdsvis

Bilde: Akira Kouchiyama


Fakta:

Navn: Mia Rosales St John

F.dato: 24.06.1967

Høyde: 1.68

Nasjonalitet: Amerikansk

Anerkjent som mester av: IBA og IFBA (Tidligere WBC-mester)

Historikk:

Antall Kamper: 60

Seiere: 47

KO: 18

Tap: 12

Uavgjort: 2

Visste du at…

- Mia St John har tapt seks av sine 10 seneste kamper

- Mia St John hadde ikke tapt et eneste oppgjør før i 2009

- Oddsen på uavgjort lørdag er 30.00, mens seier til St John er priset til 9.00

- Dersom den amerikanske utfordreren vinner på KO, TKO eller ved at Brækhus blir disket, er oddsen 19.00. Skulle St John stå alle 10 runder, betaler dette 15.00 ganger innsatsen tilbake