MLB: Pirates kniper poengene mot Cubs


En borteseier for Kansas City Royals mot Chicago White Sox er et godt spill torsdag.

Royals-spiller Jeremy Guthrie er et klassisk eksempel på en pitcher som hadde dratt nytte av et miljøskifte. Etter et knippe nokså produktive sesonger i Baltimore Orioles, ble den venstrehendte herremannen sendt avgårde til Colorado Rockies - et oppholdssted tøft for selv den mest hardbarkede pitcheren.

Overgangen var i sannhet et mareritt for Guthrie, noe 6.35 ERA forteller alt om. Heldigvis ble han byttet bort til The Royals i juli, og har senere vist fornyet selvtillit - noe 3.16 ERA beviser.

Han har vært så vidt fornøyd i Kansas City, at han valgte å signere en ny kontrakt med klubben. Det påfølgende spillet har vært tilsvarende solid. Spesielt på US Cellular - et stadion som favoriserer batsmen - har Guthrie imponert i løpet av karrieren. Sammenlagt kan han vise til imponerende 2.90 ERA i løpet av syv kamper fra start på Chicagos American League Stadium.

White Sox har på sin side Gavin Floyd. Ikke bare fikk han regelrett juling foran hjemmepublikummet i 2012 (4.54 ERA sammenlignet med 3.88 når på reisefot), men vårsesongen har på alle måter også vært nedslående - 6.23 ERA på fem kamper.

Guthrie bør komme seieren ut av oppgjøret mot White Sox' mannskap, som ikke holder samme kvalitet som i fjor. Sats på Kansas City Royals til 2.10 i odds, heller enn Chicago til 1.75 ganger innsatsen. 

Ryktene om Pittsburgh Pirates' James McDonalds "død" har vært sterkt overdrevet - i det minste når vi snakker om spillerens første kamp fra start i 2013 mot Chicago Cubs.

McDonald startet fjorårssesongen lovende, og kunne vise til 9-3 og 2.37 ERA i første halvdel. Den relativt tynne pitcheren (om lag 93 kg, noe som er lite sammenlignet med karens 1.93 på strømpelesten), falmet utover i andre halvdel av sesongen, med 3-5 totalt, og 7.52 ERA. Han gikk ganske enkelt tom for krefter.

I år burde han derimot være i god form, sesongavslutningen til tross. Han har alltid gjort sine saker godt på hjemmebane, hvor statistikken viste 6-2 og 2.73 ERA forrige sesong. 

Cubs' Travis Wood var brukbar i fjorårssesongen (4.27 ERA), men the Pirates har en lagt giftigere startoppstilling, og McDonald er rett og slett bedre enn Wood på en god dag. Sats på Pirates til 1.65 heller enn Cubs til 2.25 i odds. 

Cubs starter Travis Wood was okay last year (4.27 ERA), but the Pirates have a more potent lineup and McDonald at his best is just more electric than Wood on his top day. Take the Pirates at 1.65 instead of the Cubs at 2.25.

Beste Spill: Sats på Pittsburgh Pirates mot Chicago Cubs til 1.65