MLB: Giants v CardinalsSan Francisco Giants v St. Louis Cardinals

Ettersom både St Louis og San Fransico Giants har hatt et godt grep om baseball-kølla det første National Champions-møtet, kan vi forvente et oppgjør preget av pitcherne mandag. The Giants satser på Ryan Vogelsong. Han var i sannhet var fantastisk i sin første Play-off kamp mot Cincinnati Reds, og tillot bare tre hits, én run i løpet av fem innings.

Vogelsong har vært mye sterkere på hjemmebane i løpet av sesongen (2.86 ERA) sammenlignet med prestasjonene utenfor bygrensene (3.87 ERA). I motsetning til de to siste månedene av sesongen, med 6.32 ERA i august og 5.34 i september/oktober, var spillet langt bedre like før sesongslutt. I tillegg til mannens praktfulle spill i play-off kampen, kunne den høyrehendte bare se tilbake på én oppgitt run i løpet av sesongens siste 17 innings.

Hans største problem i kveldens kamp, er at han møter en pitcher i tilsvarende god form - Chris Carpenter. Selv om Carpenter gikk glipp av størstedelen av fjorårssesongen med skulderproblemer, har han vært sterk etter skadecomebacket på tampen av den regulære sesongen. I play-off kampen mot Washington Nationals kastet han 5 2/3 poengløse innings. Det var slett ikke vanlig kost sammenlignet med etterfølgende kvalitetsprestasjoner mot slutten av fjoråret. I hans andre start i 2012 kastet han godt, og tillot to runs i løpet av fem innings. Konklusjonen er at hver av disse pitcherne kommer trolig til å levere sitt aller beste. Sats derfor på under 7.0 runs til 1.71, heller enn over til 2.14 i odds.