NBA, tippetips: Thunder går seirende ut mot Mavericks!


Russell Westbrooks fremskutte retur er et skikkelig løft for Oklahoma City Thunders ambisjoner - ikke bare med henblikk på seier/tap, men også fordi klubben ikke har råd til å havne i bakleksa hva angår play-off seedingen i Western Conference.

Oklahoma er fremdeles favoritter (3.50) til å knipe seieren i Western Conference etter 2-1 i de tre innledende kampene, og får besøk av Dallas Mavericks onsdag kveld. Da gjelder det at Westbrook viser seg fra samme imponerende side som i sesongdebuten mot Phownix. Thunder vant kun med syv poeng i nevnte kamp, og det er en rekke ting som trener Scott Brooks må rette på. 

Oklahoma står med negativ poengbeholdning hittil (-3), og mye kan tilskrives offensiv ineffektivitet. Laget har kun plukket 96.9 poeng pr 100 possessions, noe som er blant det svakeste i serien. I fjorårssesongen var ratingen en ganske annen: 110.2, noe som var nest best i divisjonen. 

Tallene bør kunne bedre seg betraktelig når Westbrook for alvor er varm i trøya igjen, men vi kan også få oppleve ettervirkninger av Kevin Martins' plutselige exit - nå når ingen står klare til å fylle skoene hans. Vi er kun tre kamper inn i sesongen, men vi kan - i likhet med Denver - trolig ikke forvente scoringsorgier når Thunder er i aksjon denne sesongen. 

Dallas har funnet det overkommelig å score poeng i de første kampene, hvorav Dirk Nowitzki har vært veldig god. Selv om Texas-laget gjorde av med Lakers med sifrene 123-104, bør du satse på at OKC som vinnere. 

Det er duket for en tidlig re-match i Philadelphia hvor Washington Wizards skal gjøre opp for fredagens 102-109 tap mot 76ers. Vertene måtte endelig tåle et tap, da de ble slått av Golden State mandag. Det er imidlertid DC, og især trener Randy Wittman, som har mest grunn til bekymring. 

Ved å gå for Marcin Gortat like før sesongstart, viste Wizards at de akter å vinner noe nå - heller enn å rote rundt i bunnen ytterligere en sesong. Like fullt står klubben med 0-3, og virker å være helt ute av form - spesielt bakover på banen med 108.3 pr kamp. Mer av det samme vil gjøre nevnte Wittman til favoritt til å bli den første treneren som mister jobben. Sats likevel på at mannskapet hans vinner med -2.5 i handicap til 1.96 i odds. 

Beste Spill: Sats på Oklahoma City med -7.5 i handicap mot Dallas til 1.94 i odds