NBA, Tippetips: Rubio bidrar til Timberwolves-poeng!


Minnesota Timberwolves 1.27, Phoenix Suns 3.80

Hvor gode hadde vel ikke Minnesota Timberwolves vært dersom Ricky Rubio kunne skyte?

I mannens tredje NBA-sesong er spanjolens konverteringsrate 34%, mens poengsnittet pr kamp ligger på 8.9. Er han virkelig verdt å bygge fremtiden rundt?

Det er ingen tvil om at guarden er en fremragende playmaker, hans åpenbare mangler til tross. Minnesotas field goal prosent øker eksempelvis med Rubio på banen. 

Timberwolves leverer i snitt 8.4 poeng mer pr 100 possessions med Rubio i aksjon - noe som er under Kevin Loves utrolige 18.5, men likevel et godt bevis på forskjellen han utgjør.

At Rubio er så vidt ustabil kan til tider være ødeleggende for Minnesota, ettersom flere motstandere tar sjansen på å la ham stå udekket og heller ha dobbel dekning på andre posisjoner. Phoenix Suns, som tar turen til Minneapolis onsdag, er klar over at akkurat den taktikken kan være farlig. Spesielt etter at Rubio noterte seg for karrierebeste med 24 poeng i oppgjøret mot dem forrige sesong. 

Dersom Eric Beldsoe fortsatt er ute, må Suns kanskje være nødt til å bruke Goran Dragic som oppasser på Rubio kampen igjennom. Det gir i sin tur Kevin Martin mulighet til å score mer enn snittet på 19.7 poeng. Vertene er gode nok til seier til 1.30 i odds, men med Rubio som balldytter burde vi også vurdere Over 212.5 poeng. 

Beste Spill: Sats på Over 212.5 poeng til 1.88 i odds