NBA, Tippetips: Lebron og Dwyane gjør hakkemat av Lakers!


Det er ingen juleferie for NBA-stjernene. Nissen har nemlig sørget for at vi har hele fem kamper på menyen natt til onsdag. 

Siden 1947 har 217 kamper gått av stabelen den 25. desember, hvorav mange har blitt kringkastet rundt på den ganske kloden. Det kan saktens være verdt å satse på muligheten for et par ekstra gaver...

Brooklyn vs Chicago

Begge disse lagene trenger sårt en pause. Chicago fikk et sårt tiltrengt oppsving med seieren over Cleveland lørdag, mens Bulls har tapt syv av sine åtte seneste. Gjestene sliter til alt overmål mot noen av seriens desidert svakeste motstandere. Brooklyn vurderer flere spillere for å fylle tomrommet som skadede Brook Lopez etterlot seg, og dette oppgjøret kan meget vel bli tøft og jevnspilt. 

Vinner: Nets


New York – Oklahoma City

New York Knicks spiller sin 49. kamp i julen - syv mer enn nærmeste "utfordrer" - the Lakers. Hovedtrener Mike Woodson håper at "fred i verden" også gjelder for sitt eget mannskap - hvis lag har hatt en forferdelig sesong så langt. Det er imidlertid vanskelig å se for seg hvordan Knicks skal skape tilstrekkelig fremover på banen for å holde følge med godtgående Thunder. Til tross for at Carmelo Anthony - toppscorer med 24 poeng pr kamp - er ute med ankelskade.

Vinner: Thunder


LA Lakers - Miami

De regjerende NBA-mesterne bringer lite trolig milde gaver mot et LA Lakers hvor Kobe Bryant går glipp av sin 16. jule-oppvisning. Den tidligere "Most Valuable Player" er også mestscorende i juletiden med 383 poeng. Dwayne Wade kan på sin side skilte med 204 poeng, med LeBron James følgende deretter med 196. Et Miami med fem strake gevinster skal være i stand til å lage hakkemat av vertene. 

VInner: Heat

San Antonio – Houston

Vi har en skikkelig julegave i vente når offensivt frilynte Houston Rockets tar turen til San Antonio Spurs. Det er et aldri så lite Texas-oppgjør vi har i vente - med dertil hørende stolthet på spill. The Rockets gikk seirende ut med 112-106 på hjemmebane da lagene møttes for tre uker siden, hvorav James Harden noterte seg for 31 poeng.

Spurs-forsvaret har skrudd klokka tilbake denne sesongen, og kun latt motstanderne få 95.5 poeng i snitt. De akter garantert å rette på ting foran egne tilskuere. 

Vinner: Spurs


Golden State – LA Clippers

Golden State Warriors tapte 126-115 mot California-rivalene i sesongens andre runde, da Chris Paul leverte fantastiske 42 poeng. All Star-spilleren har vært tilbake til sitt gamle jeg den siste måneden, og det er ingen tilfeldighet at Clippers står med fem strake seiere. Forvent at LA gjør livet surt for Golden State atter igjen. 

Vinner: Clippers

Sats på julens NBA-kamper her!