NBA, tippetips: Heat fremdeles bedre enn "røkla"


Miami Heat er kongene på haugen i NBA, og jakter nå sitt tredje strake mesterskap. Spørsmålet er om noen av de øvrige 31 lagene har kapasitet til å vippe Heat av tronen i 2013/2014-sesongen?

Tiårets store spiller, LeBron James, er fremdeles på høyden karrieremessig, og de færreste forventer således at Heat er på nedadgående. I en spørreundersøkelse blant NBA-trenerne, svarte 75.9% at de forsventer at Heat tar sitt tredje strake mesterskap. De nest-mest trolige vinnerne, ifølge de selvsamme hovedtrenerne, er Indiana og San Antonio med 6.9% av stemmene. Det er da også derfor Miami er priset til 2.85 i odds for tittelen

Ingenting er avgjort. Det er vanskelig å hevde at de regjerende mesterne har styrket seg i pausen. Vel, såfremt ikke Greg Oden over natten har begynt å utrette mirakler, at Mike Beasley holder seg på matta og at Dwayne Wades formkurve plutselig peker oppover. Som Spurs viste i fjorårets finale har Heat svakheter som kan utnyttes. 

San Antonio er priset til 13.00 i odds på å ta steget helt opp på pallen. Laget er til alt overmål best priset av de fremste utfordrerne. Dersom man kan hevde at de er en ukjent størrelse i skrivende stund, må man i alle fall få påpeke at samtlige av lagene i samme kategori minst kommer med én X-faktor. Oklahoma City (8.00) må klare seg uten Russel Westbrook frem til desember (noe som for så vidt er overkommelig), men benken virker svært tynn (noe som virkelig er et problem). 

Chicago, med Derrick Rose tilsynelatende tilbake frisk og rask, er lystne på å overbevise. "Nye" LA Clippers (10.00) og Brooklyn Nets (11.00) kan vise seg som fiaskoer så vel som kometer denne sesongen. 

Indiana (14.00) og Memphis (25.00) skal ikke undervurderes, selv om ingen av dem virker å ha det som skal til for å stoppe Miami. Forvent derfor at Heat holder stand. 


EASTERN CONFERENCE

Atlantic Division: Brooklyn (1.45)

Å hente inn Paul Pierce og Kevin Garnett fra Celtics må sies å være tidenes råsjans. Men, Nets har våget og de har i tillegg hanket inn Andrei Kirilenko. Hva de imidlertid trenger aller mest, er at Deron Williams beviser at han er en førstelagsspiller. Vi skal heller ikke avskrive New York (2.60) helt ennå, mens vi kan forvente at Toronto tar steg i riktig retning. Hva gjelder Philadelphia og Boston er det ikke mange lyspunkt å melde om. 


Central Division: Indiana (2.35)

Stabilitet er årsaken til hvorfor Pacers kan gjøre det bedre i det ordinære seriespillet enn lag som Chicago (1.65) - selv om sistnevntes toppnivå er høyere. Cleveland (25.00) er på gang, men er ikke helt rede til å blande seg inn i toppstriden. Milwaukee og Detroid bygger for fremtiden, og kan ikke annet enn å håpe på det beste. 


Southeast Division: Miami (1.01)

Heat er uslåelige. Enkelt og greit. Atlanta og Washington kan snike seg med i play-off spillet dersom de kan levere resultater på jevnlig basis. Orlando og Charlotte må på sin side ta til takke med nok en trøstesløs sesong. 


Conference winner: Miami (1.68)

 


WESTERN CONFERENCE

Northwest Division: Oklahoma City (1.16)

Vi kan ta for gitt at Thunder er ujevne inntil Westbrook er tilbake. Slikt gjør at man kjapt havner i bakleksa. Men, Denver virker å ha blitt svakere, Minnesota har ikke tatt tilstrekkelig store steg i riktig retning, mens Utah og Portland ganske enkelt ikke er i samme kategori. 


Pacific Division: LA Clippers (1.40)

Det er to lag det handler om her: Clippers og Golden States Warriors. Sacramento, Phoenix og LA Lakers ligger an til en høyst forglemmelig sesong. Warriors bør kunne fortsette fremgangen, mens Clippers er et par hestehoder sterkere. 


Southwest Division: San Antonio (2.40)

Dette tegner til å bli den vanskeligste gruppen å spå utfallet av. New Orleans har forbedret seg kraftig, og selv Dallas har noe å bevise etter forrige sesong. San Antonios stødige spill bør gi dem seieren foran Memphis og Houston. 

Conference Winner: Oklahoma City (3.50)