NBA, tippetips: 5 grunner til at San Antonio Spurs kan slå Miami Heat


Det er duket for NBA-finale. Selv om Miami Heat er skyhøye favoritter til å forsvare tittelen, skal vi slett ikke avskrive San Antonio Spurs. 

Den første kampen i Best-av-syv-serien starter natt til fredag, hvor Eastern Conference-gigantene er priset til 1.42 i odds på å ta mesterskapet. Motstanderne fra Western er på sin side tilgjengelig til 2.90 ganger innsatsen. Oddsen på at Heat tar seieren er 1.40, mens Spurs omsettes til 3.00, eller 1.91 med +5.5 i handicap

San Antonio er uansett ikke walkover-materiale, noe de beviste til fulle mot Memphis. Dette oppgjøret tegner nemlig til å bli mye jevnere enn noe kunne våget å tippe på for bare tre måneder siden. 

Her er fem grunner til hvorfor Spurs kan vinne...

5. San Antonios "Big Three" er bedre enn Heats Super-Troika

Trekløveret Tony Parker, Tim Duncan og … Kawhi Leonard (ikke Manu Ginobili) har vist seg langt mer effektive enn LeBron James, Dwayne Wade og Chris Bosh. De to sistnevnte har vært helt anonyme i flere kamper. 

4. Samtlige spillere foruten LeBron

Heat hadde vært ute av dansen for lenge siden, hadde det ikke vært for James. Han bar laget på sine aksler mot Pacers; som kom farlig nær å sette punktum for Miamis sesong. San Antonio er godt rustet til å forsvare seg mot LeBron, og de kommer til å straffe Heat på en måte Indiana ikke evnet - grunnet at de slapp til LBJs lagkamerater. 

3. Friske og uthvilte

Spurs har hatt 10 dager på seg til å hvile såre lemmer, og forberede seg til toppoppgjøret. Det fjerner ikke fullstendig argumentet om at stallen er smått aldrende, men det hjelper betraktelig. 

2. Parker-Effekten

Tony Parker er NBAs beste point guard. Han kommer til å levere et poengsnitt på over 20 og bidra med syv assists pr kamp i denne serien, og folk vil endelig fatte hvor god han er. 

1. Undervurdert forsvar

I play-off spillet har Spurs kun lekket mer enn 93 poeng ved to anledninger (begge gangene mot Golden State). Alt snakket om at de kun kan angrepsspill - De kan sannelig holde tett bakover også. Jeg ville satset på under 189 poeng til 1.91 i odds

Bare så det ikke er noen tvil. Her er én grunn til at Heat vinner... 

1. LeBron James

Dersom ingen andre står opp, er han nødt til å levere over 30 poeng for å kunne ta Miami til sin andre strake tittel. LBJ over 30 poeng er priset til 1.85. 

Spådom: Miami vinner 4-3 at 3.80 i odds

Best Spill: Sats på Under 182 poeng i Miami vs San Antonio til 2.85 i odds